De goochelshow/ballonact die altijd loopt op rolletjes!

Goochelaar en Ballonartiest met een Boodschap

Welkom op mijn website.
Goochelen en het maken van ballonfiguren/ballonversiering doe ik voornamelijk in kerken. Ik vertel dan door middel van een goocheltruc een verhaal, bijpassend bij het gewenste thema.

Vanwege mijn gezondheid doe ik dit hobbymatig (zoals mijn logo al toont zit ik voor lange afstanden in een rolstoel, dit ivm Ehlers Danlos, een bindweefselaandoening). Met optredens maak ik daarom ook gebruik van een (bar)kruk om op te zitten. 

zoekt u iemand voor een optreden, neem dan contact met mij op.

Hieronder schrijf ik wat ik doe en heb gedaan met goochelen en ballonfiguren. 

De reden dat de website rolstoelpelgrim.nl heet is dat ik zelf ook pelgrimeer en in mijn rolstoel onderweg ben naar Santiago de Compostella.
Kijk voor informatie over deze reis hier 

Goochelen 

Goochelen doe ik voornamelijk in de kerk, maar ook wel op andere plekken.
Voor sommige christenen is het nogal vreemd dat ik goochel in de kerk. Vaak is dan het verschil tussen goochelen en toveren niet duidelijk. ik leg aan het begin van mijn optreden dan graag uit dat dit 2 verschillende dingen zijn. Goochelen is een mix van vingervlugheid, gezichtsbedrog, psychologie en soms ook chemie, wiskunde en wat maar meer van pas komt, maar zeker niks bovennatuurlijks. toveren kan je maar beter vandaan blijven.

Sinds 2014 geef ik ongeveer 6 keer per jaar een kort goocheloptreden tijdens de gezinsvieringen in parochie Heilige Thomas.
Daarnaast heb ik af en toe op andere plekken optredens. zoals in 

 • Bejaardenhuis in Sezanne, Frankrijk, tijdens 1 van mijn pelgrimstochten
 • Revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht, workshop goochelen.
 • Parochie in Anna Pauwlona
 • kinderfeestjes
 • Straatoptredens (Oostenrijk, Gmunden)
 • En op heel veel onverwachte en ongeplande momenten waar ik spontaan even ergens wat goochel.

Tijdens het goochelen probeer ik altijd een boodschap mee te geven. dat kan een specifiek christelijke boodschap zijn, bijvoorbeeld een bijbelverhaal, maar het kan ook een boodschap zijn over bijvoorbeeld dat ook al zit je zoals mij in een rolstoel, toch heb ook jij talenten. Dit is een boodschap die ik oa. mee heb proberen te geven toen ik goochelde bij een revalidatiecentrum.

Ballonnen

Al jaren maak ik op diverse plekken ballonfiguren, dit heb ik oa gedaan bij:

 • Sinterklaas intocht Nieuwkoop
 • Verjaardagsfeestjes
 • Celebrate festival
 • Kisi feest
 • Diverse kerken (van alle soorten en maten)

  Hieronder een een greep uit wat ik heb gemaakt.

Tijdens het celebrate festival in Voorthuizen op camping het beloofde land maak ik al een aantal jaar de ballonversiering, Ook in 2020 zal ik aanwezig zijn op het Celebrate festival, hier zal ik weer ballonversiering maken en diverse workshops geven in het maken van ballonfiguren.

Verder heb ik ballonversiering gemaakt tijdens het Kisi feest in 2018 

Hoe ik begon.

Als tiener leerde ik al mijn eerste goocheltruc tijdens een workshop bij het tienerkamp van operatie Mobilisatie (Teenstreet), maar toen was mijn interesse nog meer op jongleren, eenwielfietsen en clowning gericht en deed toen niet heel veel meer dan die 3 trucs die ik toen had geleerd. Jaren jongleerde ik met van alles en nog wat (ballen/ringen/kegels/diabolo/fruit/wat maar te gooien was) en reed rond op mijn eenwieler. ook deed ik veel clowning en deed promotie werk waarbij ik de meest uitlopende rollen speelde (clown, zwartepiet, nar, euromunt, etc).

Toen ik ivm mijn gezondheid jongleren en eenwielfietsen moest inruilen voor een wheely met de rolstoel heb ik na een aantal jaar het goochelen herontdekt. Mijn optredens doe ik daarom ook meestal met een (bar)kruk, soms met mijn rolstoel.

Langaam aan begon ik met kleine optredens, voornamelijk in kerken waar ik ging goochelen tijdens de gezinsviering en ben ik weer ballonfiguren gaan maken. Ook deed ik auditie voor de goochelclub (Goochelclub Rotterdam) waar ik werd toegelaten en sindsdien lid ben, ook ben ik lid van de Fellowship of Christian Magicians (FCM), een groep van Christelijke goochelaars uit de hele wereld.

Ik ben door mijn gezondheid volledig afgekeurd, dus ik kan niet veel werken en goochel dan ook hobbymatig.
Maar zo nu een dan een leuk optreden doet mij altijd goed, en mijn publiek ook!
En soms haal ik er zelfs voordeel uit zoals bij een optreden bij de kinderafdeling van revalidatiecentrum de Hoogstraat te Utrecht. juist doordat de kinderen een goochelaar in rolstoel zagen vonden ze mij een goed voorbeeld over wat er allemaal mogelijk is, ook als je niet (meer) alles kan.

Ik vertel (vrijwel) altijd een boodschap tijdens het goochelen, bijvoorbeeld een bijbelverhaal of ander thema. 

Goochelen is voor mij een middel waardoor kinderen (maar ook volwassenen) dingen beter onthouden en begrijpen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om te goochelen en een goocheltruc te zien!

Contact

Mocht je voor je eigen kerk, evenement of kinderfeestje een goochelaar of ballonartiest zoeken kan je mij hieronder met het formulier een berichtje sturen of e-mailen naar info @ rolstoelpelgrim. nl (zonder spaties, deze staan er tussen ivm spam)

Instagram
RSS