De goochelshow/ballonact die altijd loopt op rolletjes!

Goochelaar en Ballonartiest met een Boodschap

Welkom op mijn website.

Goochelen en het maken van ballonfiguren/ballonversiering doe ik voornamelijk in kerken. Ik vertel dan door middel van een goocheltruc een verhaal, bijpassend bij het gewenste thema.

Vanwege mijn gezondheid doe ik dit hobbymatig (zoals mijn logo al toont zit ik voor lange afstanden in een rolstoel, dit ivm Ehlers Danlos, een bindweefselaandoening). Met optredens maak ik daarom ook gebruik van een (bar)kruk om op te zitten.

Zoekt u iemand voor een optreden, neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Hieronder schrijf ik wat ik doe en heb gedaan met goochelen en ballonfiguren.

De reden dat de website rolstoelpelgrim.nl heet is dat ik zelf ook pelgrimeer en in mijn rolstoel onderweg ben naar Santiago de Compostella.
Over deze meerjarige pelgrimage lees je hier.

Goochelen

Goochelen doe ik voornamelijk in kerken, maar ook wel op andere plekken.
Voor sommige mensen is het nogal vreemd dat ik goochel in de kerk. Vaak is dan het verschil tussen goochelen en toveren niet duidelijk.
Ik leg aan het begin van mijn optreden dan graag uit dat dit 2 verschillende dingen zijn. Goochelen is een mix van vingervlugheid, gezichtsbedrog, psychologie, chemie en/of wiskunde en wat maar meer van pas komt, maar zeker niks bovennatuurlijks. toveren kan je maar beter vandaan blijven.

Sinds 2014 geef ik ongeveer 6 keer per jaar een kort goocheloptreden tijdens de gezinsvieringen in parochie Heilige Thomas.
Daarnaast heb ik af en toe op andere plekken optredens. zoals in

  • Bejaardenhuis in Sezanne, Frankrijk, tijdens 1 van mijn pelgrimstochten
  • Revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht, workshop goochelen.
  • Parochie in Anna Pauwlona
  • kinderfeestjes
  • Straatoptredens (Oostenrijk, Gmunden)
  • En op heel veel onverwachte en ongeplande momenten waar ik spontaan even ergens wat goochel.

Tijdens het goochelen probeer ik altijd een boodschap mee te geven. dat kan een specifiek christelijke boodschap zijn, bijvoorbeeld een bijbelverhaal, maar het kan ook een andere positieve boodschap zijn.  bijvoorbeeld: “ook al zit je zoals mij in een rolstoel, toch heb ook jij talenten.” Dit is een boodschap die ik oa. mee heb proberen te geven toen ik goochelde bij een revalidatiecentrum.

Ook kan ik mijn goochelshow aanpassen aan een bepaald (feest) thema, bv van de feestdagen, een thema feestje, etc.

kerstavond Bonifacius Alphen
kerstavond Bonifacius Alphen
kerstavond Bonifacius Alphen
Goochelworkshop Hoogstraat Utrecht
Optreden Anna Pauwlona
Optreden gezinsviering heilige Thomas Alphen aan den Rijn
Met buikspreekpop Sjakie, februari 2020 bonifaciuskerk

Vorige
Volgende
https://youtu.be/Of8KN2_KFdE

Ballonnen

Al jaren maak ik op diverse plekken ballonfiguren, dit heb ik oa gedaan bij:


Tijdens het celebrate festival in Voorthuizen op camping het beloofde land maak ik al een aantal jaar de ballonversiering, helaas ging 2020 niet door vanwege corona, want anders zou ik hier de versiering en diverse workshops doen.

Verder heb ik ballonversiering gemaakt tijdens het Kisi feest in 2018.

2022 heb ik na lange tijd weer een evenement gehad waar ik gevraagd was om de ballonversiering te doen. Dit was de conferentie van de missionaire parochie in Breepark, Breda.

Ik maakte voor buiten een aantal ballon pilaren in donker rood en goud/geel, de thema kleuren van de conferentie. Voor in de hal maakte ik een grote ballonboom met bloemen in de thema kleuren en daarnaast nog wat kleinere ballonversiering om de programma zalen en de route naar de parkeerplaats te markeren.

Hoe ik begon.

Van mijn 10 tot mijn 17e speelde ik regelmatig clown op bv markten en jongleerde ik. Hiermee verdiende ik mijn eerste geld en op mijn 12e kocht ik mijn eenwieler van alle verzamelde dubbeltjes en kwartjes.

Als tiener leerde ik mijn eerste goocheltruc tijdens een workshop “gospelmagic” bij het tienerkamp van operatie Mobilisatie (Teenstreet), maar toen was mijn interesse nog meer op jongleren, eenwielfietsen en clowning gericht en deed toen niet heel veel meer dan die 3 touw trucs die ik toen had geleerd. vanaf mijn 11e jaar jongleerde ik al met van alles en nog wat (ballen/ringen/kegels/diabolo/fruit en al het andere wat maar te gooien was) en ik reed rond op mijn eenwieler. Ook deed ik veel clowning en deed in het weekeind/vakantie promotie werk waarbij ik de meest uitlopende rollen speelde (clown, zwartepiet, nar, euromunt, paashaas, etc) waarbij ook ook regelmatig met ballonnen in de weer was. Ook kreeg ik via dat werk diverse workshops aangeboden. Oa steltlopen, bal lopen en schminken.

Toen ik ivm mijn lichamelijke gezondheid jongleren en eenwielfietsen moest inruilen voor een wheely met de rolstoel vielen bijna al mijn oude hobbies weg. Gelukkig heb ik na een aantal jaar het goochelen herontdekt. Mijn optredens doe ik daarom ook meestal met een (bar)kruk, soms met mijn rolstoel.

Langaam aan begon ik met kleine optredens, voornamelijk in kerken waar ik ging goochelen tijdens de gezinsviering en ben ik weer ballonfiguren gaan maken. Ook deed ik auditie voor de goochelclub (Goochelclub Rotterdam) waar ik werd toegelaten en sindsdien lid ben, ook ben ik lid van de Fellowship of Christian Magicians (FCM), een groep van Christelijke goochelaars uit de hele wereld.

Ik ben door mijn gezondheid volledig afgekeurd, dus ik kan niet veel werken en goochel dan ook hobbymatig.
Maar zo nu een dan een leuk optreden doet mij altijd goed, en mijn publiek ook!
En soms haal ik er zelfs voordeel uit dat ik in een rolstoel zit, zoals bij een optreden bij de kinderafdeling van revalidatiecentrum. Juist doordat de kinderen een goochelaar in rolstoel zagen vonden ze mij een goed voorbeeld over wat er allemaal mogelijk is, ook als je niet (meer) alles kan is er nog veel wel mogelijk.

Ik vertel (vrijwel) altijd een boodschap tijdens het goochelen, bijvoorbeeld een bijbelverhaal of ander thema.

Goochelen is voor mij een middel waardoor kinderen (maar ook volwassenen) dingen beter onthouden en begrijpen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon erg leuk om te goochelen en een goocheltruc te zien!

Contact

Mocht je voor je eigen kerk, evenement of kinderfeestje een goochelaar of ballonartiest zoeken kan je e-mailen naar info @ rolstoelpelgrim. nl (zonder spaties, deze staan er tussen ivm spam)

Plaats een reactie