2024, van Rocamadour via Lourdes naar Spanje.

Na een rustig jaar in 2023 waarin ik vooral aan m’n gezondheid heb gewerkt rondom m’n rughernia funtioneer ik nu weer bijna normaal (voor mijn doen) en durf ik weer nieuwe plannen te maken. In het kort zijn dit mijn plannen voor 2024, van Rocamadour via Lourdes naar Spanje.

2022 maakte ik al de mooie pelgrimage van Le-Puy-en-Velay naar Rocamadour en vanaf Rocamadour zal ik nu weer verder rollen. Ik had gepland om in 2023 te gaan maar dat ging dus niet door dus ga ik dit komende zomer doen. Toch heb ik diverse dingen inmiddels anders gepland dan ik eerder had bedacht. Ooit had ik gepland tot Lourdes te rollen en dan volgende keer van Lourdes naar Santiago. Inmiddels denk ik hier anders over want als ik dit zou doen zou ik volgende keer direct aan het begin van de reis een zware tocht hebben, namelijk de Pyreneeën over. Maar het is niet handig om ongetraind daaraan te beginnen. Daarom wil ik dit anders doen. Ik plan nu om half augustus in Rocamadour te starten, dan rol ik via de fietsroute ‘Langs oude wegen en pelgrimssteden’ naar Lourdes en daarna doorkruis ik de Pyreneeën, in die tijd ben ik al goed getraind. Tot waar ik precies zal rollen weet ik nog niet. Dat is afhankelijk van hoe lang ik er over doe, de tijd zal het leren.

Hieronder komen uiteindelijk blogs die ik onderweg schrijf. Die zijn ook hier te lezen.