Eerste reisdag

Franse vlag. Plaatje geeft aan dat je hiermee naar Franstalige deel van website kan
Vlag voor Engelstalig deel van de website

Vandaag is het dan toch echt mijn eerste reisdag

Gisteravond had ik de meeste spullen al in de auto gedaan en vanochtend hoefde ik alleen nog de laatste dingetjes zoals mijn oplader, handtas en eten voor onderweg te pakken. Daardoor kon ik rond half 8 wegrijden.

Normaal zet ik de navigatie gelijk op mijn eindbestemming maar ik had nog andere afspraken staan.

Mijn eerste afspraak was in Helmond. Ik heb volgens mij wel eens geschreven over mijn vrijwilligerswerk in het openluchtmuseum Archeon waar ik voor corona (en hopelijk snel weer opnieuw) regelmatig werkte als middeleeuws schoenmaker. Deze keer had ik geen middeleeuwse schoenen gemaakt maar wel een paar leren sandalen die gebruikt zullen worden in de musical Ruth van Kisi. Deze groep zit in Helmond en deze week word er hard gewerkt aan de musical (voor geintereseerden zijn entree kaarten hier te bestellen).

Toen ik er aan kwam werd er druk geoefend maar gelukkig kon degene voor wie de schoenen zijn bedoeld wel even passen, ze pasten goed dus nog even en ze worden in de voorstelling gedragen. Leuk! Na het passen nog even blijven kijken naar het oefenen en daarna weer door naar de volgende afspraak. Nu bij een vriendin die ik altijd op probeer te zoeken als ik in Limburg ben. Door onze beider gezondheid en de grote afstand van onze woon adressen zien we elkaar niet heel vaak maar het is altijd gezellig. Ik zou een uurtje blijven maar het werden er al snel 2 maar toen moest ik toch echt richting Frankrijk gaan rijden.

Helaas werd het hoe zuidelijker ik kwam hoe slechter het weer, in Belgie reed ik door de mooie Ardennen maar door het natte weer was het geen weer om lang te stoppen en foto’s nemen werd het ook niet echt. Dus alleen noodzakelijk stops gemaakt want die waren met mijn zere rug toch wel nodig.
in Frankrijk klaarde het gelukkig wel iets op maar echt droog werd het niet. Gelukkig was het bijna droog toen ik mijn tentje op moest zetten want een tent op zetten in een hoosbui is verschrikkelijk, gelukkig bleef het bij wat druppels.
ik sta net als vorig jaar op de camping in Revin aan de Maas. Een fijn plekje vlak bij het toiletgebouw waardoor ik die afstand net kan lopen. Net mijn tanden gepoetst en nu lig ik weer in de tent, de regen tikt op het tentdoek maar ik lig gelukkig warm en droog binnen en ga zo slapen.

Tot morgen!

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

11 gedachten over “Eerste reisdag”

  1. Nou dat was al een drukke eerste dag zo te lezen. Ja regen daar word een mens niet vrolijk van en zo te lezen hebben wij net zoveel gehad (misschien een kleine troost). Hopelijk heb je een goede nacht gehad en is je rug weer wat hersteld, sterkte daar mee! Op naar de belevenissen van je tweede dag.

    Beantwoorden
  2. Hoi Laura, wij wensen jou de moed van de ochtendzon, die elke dag weer opkomt… erg fijn dat je nog een steun-verbetering hebt kunnen krijgen… succes met jou reis… groet, Jan en Klazien

    Beantwoorden

Plaats een reactie