tweede reisdag

Franse vlag. Plaatje geeft aan dat je hiermee naar Franstalige deel van website kan
Vlag voor Engelstalig deel van de website

Afgelopen nacht een hoop herrie van andere camping gasten die na middernacht terug kwamen van een avond uit ofzo en luidkeels spraken met draaiende motoren. Uiteindelijk werd het gelukkig alsnog stil en heb ik goed geslapen. helaas ging de regen wel de hele nacht door. Rond 7.00 werd ik wakker. Ik merkte wel dat ik gisteren veel had gezeten, mijn lijf was niet helemaal zoals ik zou willen maar uiteindelijk kwam het wel op gang. De beste manier om mijzelf zover te krijgen om die heerlijk warme slaapzak te verlaten is door gewoon maar mijn luchtbed leeg te laten lopen. Toen ik het lekker warme bedje uit was heb ik alles weer ingepakt en ben ik met mijn natte tent vertrokken.

Het weer was erg wisselvallig maar toch vooral regen en grijs. gelukkig was het tijdens een van mijn stops droog genoeg om mijn tent grotendeels te laten drogen. ik hing hem over mijn openstaande kofferbak en hield het andere uiteinde af en toe vast om de wind er goed door te kunnen laten gaan. helas was hij nog niet helemaal droog toen het ook toen weer begon te regenen. Ik heb hem toen maar achter in m’n auto gelegd, wijd open zodat het in de auto kon drogen, iets dat soms wel zorgde voor beslagen ramen maar met wat extra ventilatie was dat weer opgelost.

Onderweg kwam ik diverse oorlogsmonumenten en begraafplaatsen tegen, de meeste van de 1e wereldoorlog. Bij de grootste begraafplaats ben ik gestopt. Ik vond het bijzonder dat het eigenlijk niet een maar twee begraafplaatsen waren, een met Franse soldaten en een met Duitse soldaten, en dat naast elkaar. Indrukwekkend, meer dan 30.000 kruisjes. Alhoewel, het waren niet alleen maar kruizen. Het viel me op dat er ook enkele graven waren met een ander model. Dit waren moslims, vaak stond er bij dat ze uit de kolonieen (Marokko) kwamen, de meeste heette Mohammed en Ali. Ik had er nooit bij stil gestaan dat die ook meevochten en zij natuurlijk geen kruis als grafmonument krijgen.

Na de begraafplaats weer doorgereden. Vandaag veel afwisseling qua omgevng. Bossen, dorpen en steden. zonnebloemvelden, akkers waar graan op heeft gestaan maar nu alleen mooie ronde strobalen liggen, luzerne en degene die ik nog niet eerder had gezien waren velden vol hennep. vast voor touw, zaden, etc.

Vanmiddag heb ik ook nog een routeboekje gekocht van de route van Cluny naar Le-Puy-en-Velay, de precieze routes gebruik ik wel niet maar het is heel fijn om een boekje met te volgen plaatsnamen en logeeradressen te hebben.

Nu ben ik weer op de camping. Ik lig weer in mijn tent en hoor heel zachtjes af en toe een paar druppels maar ik ben blij dat ik hem weer droog heb kunnen opzetten.

groetjes,

rolstoelpelgrim

5 gedachten over “tweede reisdag”

  1. Jeetje dat is ook niet lekker om je tent nat mee te moeten nemen. wat een idee om hem tussen door zo te drogen. Ja je word wel handig na zoveel jaren natuurlijk. O wat bijzonder en indrukwekkend zo’n begraafplaats! Nu weer een goed vervolg van je reis!

    Beantwoorden

Plaats een reactie