derde reisdag

Vanochtend werd ik iets voor 7 uur wakker met het geluid van een specht die in de boom voor mijn tent zat, leuke wekker!
Na die op te foto te hebben gezet heb ik de tent ingepakt en ben weer vertrokken van de camping.

Eerst gereden richting Beaune, een stad gelegen net onder Dijon. Daar heb ik Hotel Dieu bezocht, voor de mensen die denken dat dit een Hotel voor God is zal ik vertellen wat dit wel is. het is namelijk een ziekenhuis, oftewel het was een ziekenhuis en is dat al sinds de middeleeuwen geweest.
Naast dat het van binnen interessant is om te zien hoe het er toen uit zag is het van buiten ook een erg mooi gebouw. Van binnen zie je bijvoorbeeld de bedden en de apotheek. En van buiten is het meest opvallend het dak, die heeft een heel mooi motief van verschillende kleuren dakpannen. In deze omgeving zie je dit wel vaker op bijvoorbeeld kerktorens, maar dit gebouw is denk ik wel het mooiste.

Ik vond het ook interessant om te zien hoe ze de bedden hadden staan, allemaal aan de wand en aan het eind van de zaal was een plek waar de religieuze zusters hun eucharistievieringen hielden, de zieken lagen dus een soort van met hun bed in de kerk.


Het was trouwens behoorlijk druk bij Hotel Dieu, voor de deur stond zelfs een rij omdat er natuurlijk maar een bepaald aantal mensen binnen mag. Een rolstoel heeft vaak nadelen, maar op dit soort momenten niet. ik werd namelijk direct meegenomen naar een andere mooie grote deur en hoefde geen entree te betalen. Altijd leuk zo’n voordeeltje!

Na dit bezoek ben ik doorgereden naar Taizé. Hier heb ik een barak gekregen en morgen zal ik er nog wel meer over schrijven. dan gaat mijn echte pelgrimstocht beginnen!

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

6 gedachten over “derde reisdag”

 1. wow wat een indrukwekkend gebouw! Zowel buiten (wat een prachtig dak) als binnen die bedden dan niet echt praktisch om de zieken op deze manier te helpen. Lijkt trouwens een beetje op een slaaptrein. Welterusten en voor morgen een mooi begin van je tocht!

  Beantwoorden
 2. Wat fijn, aangekomen in Taize! Nu gaat je echte reis beginnen! Veel succes en geniet van alles wat je meemaakt!
  Ik vind het super je te kunnen volgen!
  Goede reis, Laura!

  Beantwoorden
 3. Het zijn prachtige foto’s Laura. Mooi om te zien onder welke omstandigheden de mensen toen verpleegd werden. Een corona pandemie kon je er zeker niet mee bestrijden.
  Leuk om je te volgen, ik wens je een heel voorspoedige reis verder. Groetjes Piet.

  Beantwoorden
  • dank je. en wat betreft die coronapandemie bestrijden. dat was ik nog vergeten te schrijven, want Hotel Dieu is nu gedeeltelijk in gebruik als vaccinatie locatie!

   Beantwoorden

Plaats een reactie