Reviews

Hieronder de reviews van de spullen die ik meeneem en ander dingen die ik heb getest. soms gekochte, soms zelf gemaakte dingen. alles waarvan ik denk dat anderen iets aan kunnen hebben.

Uixi, plastuit, WINACTIE!!! (tot half oktober 2019) 

Shampoo van tuin van Maria

Voorzetwiel, proactiv freeway

Alber e-motion wielen

Sokken en sjaal van wol van Wolschuur in Moordrecht

 

Review Shampoobar tuin van Maria

www.tuinvanmaria.nl

Via tuin van Maria heb ik een aantal artikelen gekregen om uit te testen. het handigste voor onderweg vind ik het stuk shampoo dat er bij zat. 

Ja, je leest het goed, een stuk shampoo en geen fles shampoo, want deze schampoo ziet er uit als een stuk gewone zeep. Voor onderweg vind ik het wat betreft shampoo het erg belangrijk om iets goeds en vooral compacts bij me te hebben dus daar ga ik hier wat over schrijven.

Ik pak altijd zo minimalistisch als mogelijk in, mijn toilettas is dan ook niet groter dan een soort klein etui, ongeveer 18cm lang en 5 cm hoog/breed.
binnen deze kleine ruimte wil ik alles proppen wat ik nodig heb, dat betekend dat ik vooral enorm moet opletten op de verpakkingsmaat. een mini tandenborstel met tubetje tandpasta die ik gratis heb gekregen bij de mondhygiëniste/tandarts, een piepklein handdoekje, een zelfgemaakte deostick in een lippencrème doosje (schrijf ik later nog eens over). het lastige om mee te nemen is altijd de shampoo.
Van Tuin van Maria heb ik shampoo gekregen die niet vloeibaar is maar die er uit ziet als een blok zeep.
Het gebruik van een blok shampoo is even wennen maar het werkt prima. de shampoo geeft mooi zacht crèmeachtig schuim. het is een bruin stuk zeep met bijzondere ingrediënten als rozemarijn en teatree, kamelenmelk en cassia. Zelf vind ik de geur wel vrij sterk, maar dat ligt denk ik meer aan mij dan aan de shampoo omdat ik altijd overgevoelig ben voor geuren.
Er zitten gelukkig geen chemische dingen in deze shampoo dus dat is erg fijn.
voor mijn haar werkt het ook prima, al vind ik het zelf wel fijn om nog even na te spoelen met azijn (verdunt met water), anders word mijn (lange)haar een beetje stroef, maar dat is volgens mij altijd met dit soort shampoo zepen. na het spoelen was mijn haar fijn zacht en goed te borstelen.
Fijn is ook dat het niet alleen voor mijn haar gebruikt kan worden maar ook geschikt is voor de rest van het lijf, dus ik hoef maar 1 klein stuk zeep in te pakken voor huid en haar. ikzelf neem maar een klein deel van deze zeep mee, het is makkelijk om er een stukje af te snijden en dan is dit prima in te passen in mijn mini toilettas. het gaat lang mee dus een klein stukje is genoeg om meerdere keren te wassen. en naast mijn huid en haar kan ik met deze zeep onderweg ook mijn kleding (vooral klein spul als ondergoed en sokken) mee wassen, want hoe minder spullen er mee gaan hoe beter.

Het is dus zeker een aanrader om dit mee te nemen op pelgrimage (of gewoon op vakantie of thuis gebruik).

Proactiv Freeway

Al een jaar of 8 rol ik rond met behulp van een proavtiv Freeway, een in Nederland zeer onbekend hulpmiddel waar ik heel veel plezier van heb. Daarom zal ik er hier iets over schrijven.
Enkele weken geleden (Juni 2018) heb ik een nieuwe gekregen van de gemeente (WMO), deze heb ik aan kunnen vragen als sportvoorziening. De vorige heb ik zelf gekocht omdat de gemeente toen van mening was dat wandelen geen sport is. Double Performance is de leverancier in Nederland, ze hebben hem niet op voorraad maar kunnen hem wel bestellen. en dan kan je hem in de kleur laten maken die je zelf wilt (die van mij is oranje met zwart) en alle opties aanpassen aan je voorkeur (en budget).

Proavtiv is een Duits merk van oa handbikes. De Freeway is een groot voorzetwiel, het lijkt op het eerste gezicht een beetje op een handbike maar heeft geen trappers. ik rol gewoon met mijn handen aan mijn grote wielen van de rolstoel. Het grote voorzetwiel zorgt er voor dat de kleine voorwielen worden opgetild van de grond waardoor ik een soort driewielrolstoel krijg met 3 grote wielen. Hierdoor kan ik makkelijk over hobbelige paden rollen, dat kunnen bijvoorbeeld bospaden of gras zijn, maar ook juist betegelde paden in oude steden waar je met een normale rolstoel over de kinderkopjes zou stuiteren. ik rol hier soepel overheen.
zonder dit voorwiel zou ik nooit deze pelgrimage kunnen maken, dan kom ik veel te veel dingen tegen die te lastig zijn. ook zorgt een groot voorwiel er voor dat je lichter rijd, wat ook voor meer bereik zorgt. en wat ik heel handig vind is dat je doordat het voorwiel altijd rechtdoor gaat (tenzij je stuurt) je ook met 1 hand kan rijden, dat is natuurlijk handig als je een vermoeide arm hebt aan het eind van de dag, maar het is ook heel handig als je onderweg door wilt rijden maar toch ook dat lekkere ijsje wilt opeten (of gewoon je lunch).
Zelf heb ik er nog iets extra’s aan bevestigd, maar dit werkt alleen voor rollers die nog kracht in hun benen hebben, Ik heb namelijk een soort voetstuur gemaakt door aan de voorvork 2 steuntjes te plaatsen (van die voetsteuntjes die kinderen gebruiken als ze achterop de fiets van hun ouders zitten). Hierdoor kan ik volledig zonder handen sturen en m’n handen echt voor de aandrijving gebruiken, wat vooral handig is bij hellingen met een bocht. Sturen met de voeten maakt ook eten/drinken/route boek bladeren/etc onderweg nog makkelijker.

Al met al is de Proactiv Freeway echt een hulpmiddel waar ik niet meer zonder kan. 

E-motion wielen

Sinds een jaar of 10 rol ik rond met e-motion wielen van het Duitse merk Alber. dit zijn rolstoelwielen met een vergelijkbaar systeem als de elektrische fietsen hebben. een soort trapondersteuning (rolondersteuning). zonder deze wielen raak ik heel snel overbelast, maar zoals jullie weten kan ik met deze wielen heel lange afstanden overbruggen. Het compenseert mijn armkracht.

Het bereik van de accu’s is officieel 25 km, mijn ervaring is dat het erg afhankelijk is van omstandigheden zoals de paden waar je op rijd, de temperatuur, de hoeveelheid bochten. het komt er op neer dat ik 1 keer 42km heb gerold op 1 set accu’s (de dag van Amsterdam West naar Hilversum Oost), een warme dag met lange afstanden recht door. Maar ik heb ook gehad dat ik  ging winkelen (vooruit, achteruit, stoppen, draaien, etc.) toen het vroor hij na 10 a 15 km al op was.
Ik heb een groot geluk dat ik nog een set reserve accu’s heb, hierdoor kan ik sowieso een lange dag rollen zonder dat ik bang hoef te zijn te stranden.
De wielen geven door middel van lampjes aan hoe vol de accu’s nog zijn, en het is altijd een optie om tijdens een wandeldag even ergens te pauzeren in een restaurant en dan een stopcontact te vragen om even bij te laden. een volledig lege accu heeft wel 8 uur nodig om weer vol te laden, dus doe dit niet op het laatste moment. maar een uurtje onderweg bijladen zorgt sowieso wel voor een flink aantal extra kilometers.

Als ik toch een nadeel moet noemen van deze wielen, dan is dat zeker het gewicht, 1 wiel weegt ongeveer 12 kilo.
een ander nadeel is dat ze als ze ouder worden ze sneller kapot gaan/storingen geven. Ik heb sinds vorig jaar een nieuw paar wielen en hier heb ik nog geen problemen mee gehad, maar mijn eerste paar e-motionwielen deed het de eerste jaren ook goed, maar toen ze ouder werden begonnen ze klachten en storingen te geven. Gelukkig heb ik door de jaren heen de meeste storingen zelf leren verhelpen. maar de laatste 2 jaar waren ze vaker op reparatie dan ik ze thuis had. Dus ik ben blij dat ik weer nieuwe heb gekregen.
Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik mijn e-motionwielen meer en zwaarder gebruik dan de meeste mensen, dus misschien is het bij mensen die alleen op asfalt en in winkelcentra rijden een minder groot probleem.

Sokken van wol van de Wolschuur in Moordrecht

Ik heb eigenlijk altijd koude voeten, zeker als ik lange afstanden rol in de koudere tijden van het jaar lijken mijn tenen vaak vooral op ijsklontjes. lekker warme voeten maken een wandeltocht een stuk comfortabeler.
Recent kreeg ik heel lekker paar warme gebreide sokken en sjaal van Silvia van de Wolschuur in Moordrecht. en dat is echt een aanrader, met wollen sokken blijven mijn voeten een stuk warmer op koude dagen, en ook op warme dagen is wol fijn omdat het ook niet snel gaat stinken.
In de winkel zelf verkoopt ze allerlei soorten wol en ze kan zelf goed breien dus kan je altijd advies vragen.
Dus als je zelf aan de slag wilt gaan om te breien/haken van een sjaal of sokken kan ik het je zeker aanraden om een keertje bij deze winkel langs te gaan. (NB. helaas is deze winkel gestopt in 2019)

facebook

 

Instagram
RSS