Review Uixi (sinds 2023 Liberpee)

Vorig jaar (2018) ben ik op de fiets en wandelbeurs geweest, was erg leuk en heb er veel informatie vandaan gehaald. Ook ontmoette ik er verschillende oude bekenden die ik kende van oa de pelgrimstocht van vastenactie.
Aan het eind van de dag, toen ik door de hallen heen rolde op weg naar de uitgang ben ik aan de praat geraakt bij de stand van Uixi. (w

Tijdens mijn pelgrimstocht van vorig jaar had ik veel problemen met het vinden van een wc. Ik rolde soms uren door het bos of door akkers vol suikerbieten, haast geen dorpjes en al helemaal geen winkels met wc. Dit leverde erg lastige situaties op. Soms kon ik uren niets vinden terwijl ik wel nodig moest, en dat is natuurlijk niet gezond.

Maar nu even terug naar de beurs. Bij de stand van Uixi had ik hierover een goed gesprek en ze vertelde zeer enthousiast over de Uixi, een plastuit waarmee een vrouw staand kan plassen en met wat oefening is het zelfs vanuit de rolstoel te gebruiken (als je tenminste zelf voorop de zitting kan zitten, anders is het helaas niet haalbaar, in ieder geval lukt het mij niet).

Ik had eerder al diverse andere plastuiten geprobeerd, maar met anderen had ik altijd problemen, ze liepen niet goed door, waren te flexibel en knakten waardoor het de verkeerde kant op liep (echt niet fijn!!! weer viezigheid en een extra handwas), of ze richtte recht naar beneden waardoor alles over je schoenen loopt. Maar dit was een heel ander model dan de eerdere dingen die ik had geprobeerd, dus ik besloot daar op de beurs een mooi paars exemplaar te kopen (is verkrijgbaar in heel veel kleuren) en het maar gewoon te proberen.
Het fijne er aan was in ieder geval dat het de juiste kant op richt (naar voren) en lekker stevig is. ook is het materiaal waterafstotend waardoor het makkelijk schoon te maken is.

Deze keer ging ik voor het eerst pelgrimeren met Uixi op zak. Uixi zit in een mooi waterdicht zakje en het past prima in een vakje in mijn handtas zodat ik er makkelijk bij kon als ik het nodig had.
Dit was echt ideaal. Ik kon nu vrij makkelijk plekjes vinden waar ik kon plassen.
Voorheen moest ik echt een bos zoeken zodat ik ergens onopvallend op mijn hurken kon, maar nu was alleen een paar bomen die de voorkant afsloten voldoende.
Ik draag eigenlijk altijd soepele katoenen “yoga” broeken, die hoef ik maar iets aan de voorkant naar beneden te doen om Uixi te kunnen gebruiken, maar ik denk dat bij een broek met gulp het genoeg is om die open te doen. Van achteren is er dan ook niets te zien.
Zittend plassen was in mijn volgeladen rolstoel met aankoppelstuur te lastig en omdat ik nog kleine stukken kan lopen ging ik gewoon staand plassen. Maar in een rolstoel zonder aankoppelstuur is het goed te doen als je voorop de zitting kan zitten en een soepele broek draagt.

Ik heb Uixi trouwens ook gebruikt op vieze toiletten, vooral tijdens de heen en terugreis met de flixbus hadden ze op het station van de overstap (Parijs Bercy) erg vieze WC’s, daar wilde ik echt niet op zitten. Maar aangezien plassen in een wiebelende bus ook niet echt een optie voor mij is moest ik toch naar de WC tijdens de overstap en gelukkig kon ik nu staand. Heel fijn!
Ook bij de Franse hurktoiletten die ik onderweg tegen kwam was het een uitkomst, nu kon ik gewoon rechtopstaan ipv dat ik gehurkt moest. Na afloop alleen even afspoelen onder de kraan (of met water uit mijn fles) en dan kon die weer ingepakt voor een volgende keer. Onderweg gebruikte ik hem dagelijks, vaak zelfs meerdere keren.

Pas werd ik benaderd door Uixi of ik iets over mijn ervaring wilde schrijven en mag van hun een Uixi weggeven aan 1 van mijn volgers.
Wil je een Uixi winnen schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (als je die nog niet krijgt) en stuur mij een berichtje (via het contact formulier op mijn website of naar info @ rolstoepelgrim. nl (natuurlijk zonder spaties)) en laat weten op welk moment je behoefte had aan een Uixi en misschien win je er wel 1.
Half oktober 2019 kies ik de winnaar, de winnaar krijgt persoonlijk bericht en zal ik op mijn website bekend maken.

update 23 oktober, de winnaar is bekend, T. van der Zwaan is de gelukkige winnares, gefeliciteerd!

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

PS. ik ben niet betaald door Uixi voor dit blog, ik krijg alleen 1 Uixi om weg te geven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de homepage! dan blijf je op de hoogte van mijn pelgrimstochten.