Dag 2, Souillac naar Rocamadour

Afgelopen nacht minder fijn geslapen dan gehoopt. Tot 23.00 werd er flink muziek gedraaid bij het restaurant van de camping en tot na middernacht werd er zeer luid gepraat en om 3 uur in de nacht was er ook een groepje aan het praten en lachen, pas toen een man uit een andere tent kwam en duidelijk maakte dat ze stil moesten worden keerde de rust terug. Ik weet ook gelijk weer waarom ik vaak bewust voor rustige campings zonder restaurant zoek. Maar soms is het niet anders.

In de ochtend weer op tijd vertrokken, ik sprak tijdens het inpakken nog enkele mensen van de camping. Onderweg trouwens ook heel wat mensen gesproken. 

Oa een pelgrim. Zij liep mij tegemoet. Precies op dit deel van de route gingen onze wegen in tegengestelde richting. Zij liep de andere kant op omdat zij opweg was naar een andere route dan degene die ik volg. Beiden hetzelfde doel via een andere weg. 

Ook sprak ik nog een Nederlandse vader en zoon die hier in Frankrijk woont.

Ik rolde vandaag door een heel mooi gebied,  rotsen, kastelen, bruggen, wijngaarden en notenbomen. Het heet hier parc naturel regional des causses du Quercy. En het is een unesco gebied. Ik reed veel door natuur met weinig echte dorpjes, alleen af en toe een huis of een paar huizen. 

Bij 1 lange brug vond ik het best spannend om er aan te beginnen. Het was een zeer lange maar smalle brug. Er was een stoep maar die was 30cm breed. Daar pas ik dus niet op. De weg was zo smal dat een auto mij niet kon passeren. En zo veroorzaakte ik een file op de brug met heel veel auto’s die stapvoets acher mij aan moesten rijden. Men wachtte geduldig en toen ik de brug eindelijk over was zwaaiden en lachten ze allemaal heel vriendelijk.

Ik rolde later ook nog eens verkeerd en kwam hierbij op een enorm ontoegankelijke onverharde steile weg. Ik ben toen terug gerold en bij de gemiste afslag wilde ik zeker weten dat dit de goede weg was en of die niet ook zou veranderen in een onverhard pad. Gelukkig zagen mensen van het huis mij en ik vroeg of ze Engels spreken, dat deden ze maar was niet nodig want het waren Nederlanders die daar wonen. De man vertelde me dat het weliswaar heel steil is maar dat het wel verhard bleef. En dus kon ik weer door.

Sowieso was het flink klimmen vandaag. Ik merk dan ook dat ik m’n rolstoel nog niet lang heb en nog niet goed weet hoe lang de accu’s mee gaan, ik heb nu in 20km zo’n 1 ½ accu verbruikt. Veel geklommen met regelmatig stukken boven de 10% helling. Komende weken zal ik mijn rolstoel en motor/accu wel leren kennen, daar heb ik deze reis alle tijd voor.

Het werd al snel heel warm/heet. Ik dronk veel en heb, ondanks dat er weinig dorpjes waren, gelukkig wel steeds mijn fles kunnen bijvullen. Oa een keer bij een Dinosaurus museum en een keer bij een geitenboerderij. 

Toen ik vlak bij die boerderij was vroeg ik me af waarom er zo veel auto’s geparkeerd waren en er zoveel mensen waren. Het bleek dat de boerderij en kaasmakerij gratis te bezoeken is.

Echt iets voor mij als dierenvriend en iemand die ooit op een agrarische middelbareschool heeft gezeten. Dus ben gelijk rond gaan kijken. Ik kon bij de stallen de geiten aaien, dat wilden ze heel graag. Wat me opviel was dat de geitenrassen hier anders zijn dan de Nederlandse melkgeiten, de Nederlandse melkgeiten zijn vrijwel altijd wit maar hier waren ze bruin en enkele bruin/wit. De melkput en kaasmakerij (de laatste wel achter glas) kon ik ook bekijken, enorm veel lekkere kaasjes werden daar gemaakt.

Bij het winkeltje aan de overkant van de weg kocht ik ook een kaasje voor m’n avondeten. Een klein Rocamadour kaasje, lekker! 

Nu sta ik net voor Rocamadour op camping les Campagnes. Ik ben nu best moe van deze klim dag. Zo merk ik dat m’n spieren nog altijd minder sterk zijn dan voor m’n operatie. Maar met dit rollen train ik tenminste wel, leuker ook dan de fysio oefeningen.

Morgen weer verder. Naar Rocamadour!

Mocht je het nog niet hebben gedaan schrijf je je dan op de homepage in voor mijn nieuwsbrief. Dan krijg je een berichtje zodra m’n blog online is.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim 

11 gedachten over “Dag 2, Souillac naar Rocamadour”

  1. Lijkt mij een dag wel besteed. Laura ,juist 1 vraagje: doe jij deze trip volledig op jezelf en gebruik je indien nodig de toevallige omstander als assistent of heb jij een reisgenoot die jou kan assisteren.
    Mvg,Eddy.
    Ps:ik weet nog maar sinds vandaag van jou bestaan af,maar ik ben zelf ook een rolstoelbiker.

    Beantwoorden
    • Ik doe het volledig zelf , geen reisgenoot. Als er toch hulp nodig is komt dit gelukkig tot nu toe altijd wel goed om soms wonderlijke wijze en vind ik de juiste hulp.(lees de oude reizen maar eens na over hoe problemen werden opgelost)

      Leuk dat je ook rol ervaring hebt!

      Beantwoorden
  2. Je staat op de camping waar ik vorig jaar stond. Lekker rustig. En ik denken dat hij alleen voor campers en caravans is….. Morgen genieten van Rocamadour. Ik kijk uit naar je verslag

    Beantwoorden
  3. Ik had je voor deze reis nog geen succes gewenst, dus bij deze!
    Een stuk langer dan voorgaande jaren. Is dat om je periode van herstel in te halen? Je kunt er ook gewoon nu 2x zo veel van willen genieten.
    Mooi, doen wij dat ook!

    Beantwoorden
    • Zeker een stuk langer. Vorig jaar was ik van plan om tot Lourdes te gaan, tot ik me bedacht dat ik dan het jaar erna ongetraind de Pyreneeën over zou moeten. Leek me niet handig. Daarom nu er voor gekozen de Pyreneeën er aan te plakken. En dus gelijk in m’n agenda al lang van te voren een lange periode vrij te houden.

      Beantwoorden
  4. Jammer van de slechte nacht Laura, maar daar hoef je niet altijd voor op een camping te staan ; . Spannend zo:n smalle brug de meeste zouden hier toeterend achter je zitten. Gelukkig zijn er ook mensen in auto’s die nog geen haast hebben. Hopelijk heb je nu wel een goede nacht gehad. Geniet van je nieuwe dag!

    Beantwoorden
  5. Hey Laura , ik zou oordopjes gebruiken , zodat je geen last hebt van de fuifnummers op de campings ! Deze nacht hopelijk beter zodat je uitgerust morgen de weg op kan ? Succes bij de volgende trip morgen !

    Beantwoorden

Plaats een reactie