Terugreis dag 3, Bilbao naar Hendaye 

Gisteravond schreef ik alleen op de slaapzaal te liggen maar toen ik gisteravond ging slapen kwamen er net 3 kamergenoten bij. Toen ik vannacht even wakker was zag ik de andere 2 bedden ook gevuld. Ik heb diep geslapen want ik heb het licht niet eens uit zien gaan. Na een goede nacht vertrok ik als eerste van de kamer, de rest was nog diep in slaap. Rond 8 uur rolde ik weg, naar het station. 

Op het station werd ik goed geholpen met het kopen van de tickets en om naar boven bij het perron te komen. De perrons en treinen waren goed op elkaar afgestemd waardoor ik makkelijk de trein in kon rollen.

Het was een lange rit met heel veel stops, zo’n 38 stops in 2 uur en 43 minuten. Daarna had ik een overstap in Amara (San Sebastiaan). Ik zou een overstap hebben van bijna 3 kwartier. De trein ervoor was vertraagd en kon ik nog precies inrollen. Dat was een rit van 37 minuten en 15 stops.

Onderweg had ik regelmatig mooi uitzicht over bergen maar ook reed ik vaak door tunnels of tussen rotsen en/of bos waardoor ik niet ver kon kijken. 

In Hendaye aangekomen rolde ik naar het andere treinstation. Ik kwam op een station van de Spaanse spoorwegmaatschappij aan maar daarnaast zat het station van de Fransen. Daar wilde ik een ticket voor morgen kopen maar omdat ze morgen vanwege de zondag en omdat het minder dan 24 van te voren is konden ze geen hulp bij de overstap garanderen. Daarom besloten maandag hier te vertrekken. Dus morgen nog een extra rustdag. Ik sta nu op een camping. De weg hierheen rolde ik over de boulevard langs de zee en nu op de camping heb ik zeezicht en zie veel zeilboten varen. Het voelt ineens wel echt als vakantie.

Wat ik morgen ga doen weet ik nog niet. Sowieso maar even uitrusten.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim 

8 gedachten over “Terugreis dag 3, Bilbao naar Hendaye ”

  1. Als ik jou was… zou ik er morgen een lekker relaxdagje van maken met een plekje in de zon of de schaduw, met uitzicht op de zeilbootjes en de zee…
    Om de belevenissen van de afgelopen weken te laten bezinken. Ik wens je een goede zondag

    Beantwoorden
  2. Hallo Laura,
    Als je nog niet slaapt en dit nog leest, wens ik u een goede nachtrust toe en voor morgen….. een dag om te relaxen, ontspannen en recupereren zodat uw lichaam er tegen kan.
    Fijn weekend gewenst! en groeten uit de Vlaamse Ardennen.

    Beantwoorden
  3. Deze terugreis met de ropstoelninbdectrein heb ik vol spanning naar uitgekeken.
    Maar het is geweldig gegaan.met kaartjes, hulp en de inrit in de trein zoals onze Sprinters. Ben reuze benieuwd naar maamdag op.het Franse traject

    Beantwoorden
  4. Hey Laura , Top dat je zo gemakkelijk de trein ( wel een boemel trein ) kon nemen in Spanje benieuwd wat het gaat zijn in Frankrijk ? Geniet maar van een rustdag met een prachtig uitzicht ! Tot morgen
    Patrick

    Beantwoorden
  5. pff dat was best een pittige treinreis met zoveel stops. Maar wat een mooi plekje op de camping. Heerlijk joh even een heerlijke vakantiedag erbij lekker luieren dan maar. Geniet ervan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie