3 dagen Taizé en daarna naar Paray-le-Monial 

Hier dan eindelijk weer een blog van mij. Na een aantal dagen in Taize ben ik nu in Paray-le-Monial. Logeren bij vrienden (net als op de heenweg).

Ik heb een goede tijd in Taizé gehad. Ik kom er al vele jaren en het is hier altijd fijn om in Taizé te zijn. In deze dagen ook weer mensen gezien die ik enkele jaren geleden ook heb gezien en ook nieuwe mensen ontmoet. Wel is het altijd een beetje vreemd om zo halverwege de week aan te komen. Het hele programma is normaal van zondag tot zondag en wordt echt opgebouwd naar het weekeind. En als je halverwege komt is het altijd lastiger in het ritme te komen en om aansluiting bij een groep te vinden. Iedereen die er is word verdeeld over kleine gespreksgroepen en nu merkte ik dat ik al veel gemist had van wat eerder in de week besproken is. Desondanks had ik toch wel leuk contact in de groep en sprak ik men ook regelmatig bij de maaltijden.

Ik ben ook nog naar het buurplaatsje Ameugny gerold. Daar heb ik het mooie Romaanse kerkje ook weer bezocht. Jaren geleden was ik hier voor een week in dit dorpje. Toen had ik me bij Taizé aangemeld voor een stilte week en daarbij verbleef ik in een huis in Ameugny. Nog altijd als ik daar terugkom denk ik terug aan die mooie week die ik toen had.

Verder heb ik in Taizé het dagelijks programma gevolgd bestaande uit 3 gebedsdiensten waar veel wordt gezongen, op vrijdag en zaterdagavond zijn er speciale vieringen waarbij er op vrijdagen op de oostersorthodoxe manier wordt gebeden en op zaterdagen is er een viering met kaarsjes. Een bijbelintroductie met een broeder in de ochtend en dus de al eerder genoemde gespreksgroepjes. Ook de maaltijden zijn altijd heel gezellig. De maaltijd zelf is vrij sober maar het is altijd een gezellige tijd met anderen. Het ontbijt is misschien wel het beste voor chocoladeliefhebbers zoals ik, je krijgt namelijk altijd een chocladereepje op brood als ontbijt. En dan daarbij de enorm zoete Taizé thee die je ook in de middag krijgt.

Het weer was trouwens ook heel fijn, alleen vanochtend was het voor het eerst helaas minder goed weer, beetje regen. Helaas niet de tent droog in kunnen pakken. Na de ochtendmis heb ik de laatste dingen ingepakt en ben naar een Vlaamse vriendin gereden die hier in de buurt kampeert. Met haar goede gesprekken gehad bij een mooi uitzicht over de Bourgondische heuvels. Daarna ben ik naar Paray-le-Monial gereden waar ik weer bij vrienden logeer. Vanavond samen met die vrienden lekker gegeten en gesproken over mijn pelgrimstocht en hun bezoek aan Lourdes. 

en nu is het tijd om te gaan slapen. Morgen ga ik langzaamaan weer verder, al heb ik nog geen concrete plannen waar ik heen zal rijden. Dus dat horen jullie morgen.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim

5 gedachten over “3 dagen Taizé en daarna naar Paray-le-Monial ”

  1. Dat klinkt als hele fijne dagen met een hoop goede bekenden, altijd fijn om die weer terug te zien. spannend dat je nog niet weet waar de reis nu heen gaat. Ben benieuwd wat het word.

    Beantwoorden
  2. Hallo Laura, leuk jou verhaal over Thaize wij zijn er ook een keer een dag geweest toen wij daar in de buurt op een camping stonden. Het was wel heel relaxt daar. Goede reis verder leuk om zo rustig terug te gaan naar huis.

    Beantwoorden

Plaats een reactie