Terugweg Dag 15,van Humes-Jorquenay naar Liverdun

Vannacht regende het vrijwel de hele tijd. Toen ik vertrok was de regen iets minder en gelukkig stond ik met de tent naast m’n auto waardoor ik alles droog in kon pakken, alleen m’n tent was erg nat. Ik reed eerst een paar kilometer terug om Langres te bekijken. Het regende een beetje toen ik er aankwam. Ik reed een beetje rond, zag mooie stadsmuren en ik bezocht de kathedraal, daar was ik alleen en op een paar kaarsen na was het donker. Mooie kathedraal en doordat het bij kaarslicht was gaf dit een extra mooie sfeer. Helaas was de regen niet opgehouden toen ik er uit reed maar het was vele malen erger geworden. Een echte hoosbui. Ik stond tegenover de kerk geparkeerd maar was flink nat toen ik in de auto zat. Ik wilde eerst nog even wat rondkijken in de stad maar vanwege het weer ben ik toch maar verder gegaan. Mijn ruitenwissers konden de regen haast niet aan. De rest van de dag heeft het ook geregend, soms heel hard en soms iets minder maar echt droog was het niet (of zo kort dat ik het niet meetel).

Onderweg kwam ik bordjes tegen over een Gallo-Romeinse villa (villa Gallo-Romaine d’Andily-en-Bassigny), besloot te kijken waar dit was en de bordjes te volgen omdat het redelijk dichtbij was. Helaas regende het enorm maar een deel was gelukkig overdekt waardoor ik niet helemaal doorweekt raakte. Het was interessant om deze archeologische opgraving te bezoeken.

Verder bezocht ik vandaag een brocante winkel, de helft van de spullen waren buiten en een deel binnen. Ze hadden echt van alles, van oud gereedschap, hekken, potten en pannen tot aan klein antiek en meubels. Erg leuk vind ik het zo rond te neuzen tussen al die oude spulletjes. 

Later ook nog bij een kringloopwinkel geweest, maar dat was gewoon een doorsnee winkel. De eerste was het leukste.

Ook reed ik nog langs een oude ruïne van een klooster. Anciene abbaye Cisterrienne Morimond uit de 12e eeuw. Het was toeval dat ik hier langs reed en ik vond dat het er wel apart uit zag en daarom stopte ik even. Altijd leuk dit soort onverwachte dingen op mijn weg. Helaas was de kerk niet open maar toch leuk om te zien.

Nu sta ik weer op de camping, vlak bij de Moezel. Morgen rij ik weer verder.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim

5 gedachten over “Terugweg Dag 15,van Humes-Jorquenay naar Liverdun”

Plaats een reactie