Terugweg dag 16, van Liverdun naar Malling.

Vanochtend toen ik wakker werd was het droog, en het lukte zelfs om droog de tent in te pakken. De rest van de dag was ook best goed, af en toe een klein buitje maar niets vergeleken met gisteren.

Ik had een route gepland met allerlei brocante, antiek en kringloop. Helaas waren van de 5 er 3 dicht (terwijl op hun website stond dat ze open zouden zijn). Maar ach, toch nog 2 bekeken, eigenlijk zelfs 3 want 2 zaten in een verschillend pand maar wel tegenover elkaar en waren eigenlijk 1 winkel, 1 met vooral zooi en 1 met de wat mooiere dingen. Gek genoeg vond ik de eerste veel te duur, ze vroegen daar bv 5 euro voor een drinkglas, ook die van ikea die normaal al goedkoop zijn. De overkant had mooiere spullen maar daar vroegen ze redelijke prijzen voor, als daar 5 euro voor een glas werd gevraagd was dit ook een bijzonder glas. Ze hadden daar leuke spullen maar niks dat ik wilde hebben (of wat in mijn kleine auto past).

Ook bezocht ik een winkel speciaal voor banketbakkers, een groothandel waar ook particulieren konden kopen. Ik vind het erg leuk om te bakken en ook om snoep (bv toffees, borsplaat) te maken. Helaas kan ik sommige dingen nooit maken omdat ik de juiste producten niet kon krijgen (bv een speciale pectine voor paté de fruit). En nu ben ik geslaagd, dus komende winter kan ik aan de slag om oa paté de fruit te maken van mijn eigen zwarte bessen oogst!

Over winter gesproken,  het is wel te merken dat de zomer nu echt voorbij is, niet alleen wordt het kouder (vandaag was overdag 12 graden en in de nacht is een warme fles in mijn bed als kruik geen overbodige luxe) maar de natuur veranderd ook. Sinds een paar dagen vallen me de verkleuringen van de bomen op, steeds meer geel en rood tinten in het groen. Het is wel heel mooi om te zien hoe dit door de tijd veranderd.

Nu sta ik op een camping, weer aan de Moezel. Aan de achterkant van mijn tent komt af en toe een binnenvaartschip langs, aan de voorkant kijk ik op een meertje waar vooral vissers gebruik van maken. Als ik over het meertje heen kijk zie ik grote witte wolken, volgens mij afkomstig uit 2 schoorstenen van een (kern)energiecentrale. 

Morgen weer verder.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim 

3 gedachten over “Terugweg dag 16, van Liverdun naar Malling.”

  1. Wat een mooie belevenissen weer vandaag.
    Heerlijk om te snuffelen tussen de rommel, ik houd daar ook zo van.

    Je maakt me nieuwsgierig naar je paté du fruit.
    Ook ik heb veel zwarte bessen.

    Groetjes Sandra

    Beantwoorden

Plaats een reactie