5 september. Epernay naar Montmort Lucie

Epernay naar Montmort Lucy.
27,71km

Vanochtend opgestaan en alle spullen en de tent weer ingepakt. Net voor vertrek nog even de waterfles gevuld en naar de Wc. Daar kwam ik iemand tegen die ik kende (en die vooral mij kende, want ik twijfel waar ik hem van ken, ik denk de pelgrimstocht van vastenactie). We hebben even gepraat en hij vertelde dat hij me gisteren al had zien rijden en me was gepaseerd op de drukke weg waar ik gisteren op reed. Er waren al.meer campinggasten geweest die me hadden verteld dat ze me waren gepaseerd op die weg. Even een praatje gemaakt en toen was het tijd voor vertrek.

Eerst naar Epernay geweest, naar de kerk voor een stempel. De kerk zou open moeten zijn can 9.00 tot 17.00 maar de hoofddeur zat dicht. Uiteindelijk kwamen er nog 2 mensen aan wandelen. Die kwamen uit Nieuwzeeland. Zij vertelden ook dat ze me een dag eerder hadden zien rollen langs die drukke weg. Zij wilde ook de kerk bezoeken. Uiteindelijk zijn we andere deuren gaan proberen en vonden een open deur en zo konden we toch naar binnen. Mooie maar sobere kerk.
Er waren een aantal mensen in de kerk bezig maar helaas hadden ze geen stempel in de kerk maar ze verwezen me naar het parochie kantoor. Daar kreeg ik inderdaad een stempel.

Daarna ben ik op pad gegaan. Ik reed over kleinere wegen vandaag. Was wel om maar ik wilde niet weer over die drukke hoofdweg rijden. De wegen liepen in het begin vooral door de wijn/champagne velden. Eindeloos veel druiven. Het ene na het andere dal stond vol. Mooi om al die lijnen op de heuvels te zien.
Na de wijn kwam het bos. In het bos nog lekkere bramen gegeten. Helaas stonden de meeste buiten mijn bereik ( mijn banden houden niet van dorens) maar ik heb er toch nog een aantal te pakken gekregen.

Het was daar ontzettend stil. Ik hoorde alleen de blaadjes ruisen. Zelfs geen vogelgeluiden. Dat viel me erg op.
Langzaam ging het bos over in weilanden en akkers (graan). Eerst een weilandje met franse koeien in het bos en zo werden het steeds meer tot het bos weg was.
Uiteindelijk kwam ik aan in Montmort Lucy waar een mooi kasteel staat. Vanaf daar werd ik opgehaald door de mensen bij wie ik overnacht.
Hier heb ik heerlijk gegeten. Soep, hartige taart, daarna kaas en brood en dan nog zwartebessentaart.
Nu op mijn kamer. En ga zo slapen.

Ik heb hier geen internet dus jullie lezen dit pas een dag later.

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

5 gedachten over “5 september. Epernay naar Montmort Lucie”

Plaats een reactie