5e reisdag, heuvel op, heuvel af!

Ook afgelopen nacht heb ik weer goed geslapen. De hele nacht stond ik alleen met mijn tentje p de camping, alleen gisteravond kwam nog wel even een mevrouw van de camping langs voor de betaling. Mijn rolstoel had ik in het  toiletgebouw gegezet om het op te laden, dus die was vanochtend weer helemaal klaar voor een nieuwe dag. ikzelf vanochtend niet. het was vanochtend nog enorm koud en kon haast mijn warme slaapzak niet uitkomen. ik was vannacht ook blij dat ik een goede slaapzak heb waardoor ik ondanks de kou goed warm bleef.
toen ik uiteindelijk toch het bed uit was en in had gepakt ging ik weer op pad. ik had al gezien dat mijn tocht van vandaag zou beginnen met een stijle helling, maar hoe stijl wist ik niet. dat heb ik geweten, hij was zo stijl dat ik over een helling van 1,7km ongeveer 2 uur heb gedaan. halverwege ben ik nog even (een paar minuten) gestopt bij een kaasboerderij en heb ik een klein geitenkaasje gekocht.

toen kwam de 2e helft…. enorm zwaar en ik moest weer achteruit rollend die berg op. opeens kwam er een boer die op het land aan het werk was met zijn trekker aanlopen. Hij vroeg of ik geduwd wilde worden, dit klonk wel aantrekkelijk maar ik wilde het toch zelf proberen en bedankte de boer voor het aanbod.
het was maar goed dat die helling aan het begin en niet aan het eind van mijn dag zat. van de 5 streepjes van mijn accu waren er al 3 op, en dat in 1,7km! en ik had er nog zeker 25 te gaan. maar na die helling begon het makkelijke deel van de dag. ik reed vanaf dat moment alleen nog maar bergaf en vlak of alleen een heel klein stukje berg op. het gekke was dat ik aan het eind zo veel naar beneden was gerold (waarbij de rolstoewaeen beetje terug laad) dat ik na uiteindelijk 32km te hebben gereden nog bijna even veel batterij heb als net na die helling.

vandaag ben ik diverse keren een grens van een departement over gegaan, steeds heen en weer, dat komt door al die bochten in de wegen hier.

het was een heel mooie rit. stukken door het bos, akkers met mais en andere granen en heel veel koeien. die laatste kijken altijd enorm nieuwschierig als ze mij met zo’n volgeladen rolstoel langs zien rijden. doordat ik langzaam naar de beneden rolde kon ik heel vaak het dal in kijken en kon ik genieten van het mooie uitzicht.

er staan hier heel veel mooie huizen, boederijen en kastelen (en gebouwen die er een beetje tussen in hangen, bv kasteelachtige boererijen). erg leuk om te zien vind ik dat in ieder gebied  (soms een groot gebied, maar soms maar enkele dorp de huizen van een ander soort steen gebouwd zijn, altijd van lokale steen en dat zorgt er voor dat in sommige gebieden vrijwel alle huizen van een beetje gele steen zijn gebouwd, in andere gebieden weer bruin of grijs en de laatste dagen zag ik veel huizen waarvan de stenen geelachtig met zwart waren.

Ik sta nu in Charlieu op de camping municipal. strak ga ik nog even de route voor morgen uitzoeken en daarna weer vroeg slapen. ik hoop ook morgen weer redelijk op tijd te vertrekken (rond 9.00 op z’n laatst.) want ik wil ook proberen om nog iets van deze historische stad te zien,

groetjes,

Rolstoelpelgrim

8 gedachten over “5e reisdag, heuvel op, heuvel af!”

 1. Pff wat knap dat je het aanbod van de boer heb afgeslagen, Ik had gezegd héél graag. zo interessant om te lezen over de stenen van de huizen heb ik nooit geweten. Kijk zo leer je nog wat ook van je blog, dank daarvoor! Een goede nacht en ik hoop dat je morgen niet al te veel steile hellingen hebt!

  Beantwoorden
  • Ik wil het liefst elke meter zelf rollen (wat ik niet had geschreven maar wel heb gedaan is dat ik de laatste meters van mijn aankomst in Saint Jacques des Arrets waar ik werd geduwd ook opnieuw heb gerold). Was dus echt een principe kwestie want mijn armen wilden dit aanbod ook wel aannemen maar ik ben nu toch blij dat ik het zelf heb gedaan.

   Beantwoorden
  • Inderdaad, ikzelf heb er onderweg ook aan terug gedacht. toen was ik zo dom geweest om de lege accu te vervangen voor een volle toen ik ging afdalen. Nu heb ik hem laten zitten en heb ik gewoon door kunnen rollen!

   Beantwoorden
 2. Laura heel knap wat jij weer heb gereden 32 km goed hoor en nog mooi weer, leuk zijn de koeien ze staan je altijd aan te kijken als je langs kom, slaap ze en sterkte morgen. Groetjes van ons

  Beantwoorden
 3. Wat een ervaring heb jij opgedaan vandaag om zelf zó veel inspanning te verrichten om je doel te bereiken. Wat heb jij na zó veel ontberingen weer volop kunnen genieten vandaag. Inmiddels zal je heerlijk slapen; dat heb je wel verdiend.

  Beantwoorden

Plaats een reactie