Dag 10 Aubigny-les-Potées naar Lalobbe

Vanochtend opgestaan en samen met mijn medepelgrims ontbeten.
Het was een heerlijk ontbijt met sap, thee, broodjes en zelfgemaakte jam. Het was ook erg leuk om alle pelgrimsverhalen over en weer te delen.
Rond 9.00 rolde ik weer verder.


Het was vandaag een eenvoudige route omdat ik besloot om vandaag af te wijken van de Via Campeniensis omdat de route over slecht begaanbare wegen zou gaan. Ik ben daarom via de gewone weg naar de volgende plaats gegaan. Eerst naar Signy-l’Abbaye en daarna door naar Lalobbe waar ik nu ook mijn overnachting heb.

Onderweg reed ik vandaag over de heuvels langs veel weilanden met koeien en ossen. Heb ik veel fotos van genomen. Het zijn voornamelijk vleeskoeien en alle kalveren staan gewoon bij hun moeder. Een erg leuk gezicht. Ook hebben nog veel van de runderen hun hoorns op hun kop staan.


Vandaag kwam ik nog een soort pelgrim tegen. Een vrouw die met een soort karretje wandelde waar haar bagage op lag. Zij was eigenlijk een fulltime pelgrim. Ze wandelde niet naar Santiago of Rome maar reisde van klooster naar klooster en ging zo heel Frankrijk door.
Later ontmoete ik haar nog een keer toen ik in de supermarkt wat boodschappen deed.

Inmiddels ben ik aangekomen in Lalobbe. Ik verblijf hier in huis bij een Nederlands stel die al jaren in Frankrijk wonen. Het is een fijne plek. Ik heb vanmiddag een tijd in de mooie grote tuin gezeten en heb veel foto’s van de bloemen en appels gemaakt. Ook ligt er naast hun tuin een weiland met een aantal schapen. Ik heb ze nog een aantal appels gevoerd. Ze zijn best tam want ze eten uit de hand.

Vanavond hebben we na het eten nog veel gekletst. Veel verhalen en ervaringen uitgewisseld. Was erg gezellig maar ik moet nu echt naar bed.

Morgen waarschijnlijk naar Château-Porcien.

2 gedachten over “Dag 10 Aubigny-les-Potées naar Lalobbe”

  1. Heel leuk om je te volgen Laura. Zelf ben ik 3x in Santiago aangekomen.
    Mijn droom is om dat nog eens vanuit Nederland te doen. Veel succes met jouw tocht, maar vooral heel veel plezier.

    Marcel

    Beantwoorden

Plaats een reactie