dag 11. Lalobbe naar Château-Porcien.

Toen ik rond 7 uur wakker werd was mijn wekker nog niet gegaan . Ik had heerlijk geslapen onder een heerlijk warme deken. De dagen zijn hier best warm maar de nachten vaak koud en dan een goede deken erg fijn.
na mijn tas te hebben ingepakt ben ik naar de huiskamer gegaan waar mijn lekkere ontbijt al klaar stond. Brood allerlei beleg, ook Nederlandse dingen zoals pindakaas en hagelslag, yoghurt en een eitje. We hebben nog heel gezellig gepraat en daarna was het tijd om mijn rolstoel op te halen. Die hadden we gisteren geparkeerd in de kerk, tussen het Jezus beeld en het Maria beeld in want daar zat een stopcontact. De mensen waar ik sliep zijn ook de beheerders van de kerk dus dat was makkelijk.

 
Daarna ging ik weer op pad. Eerst had ik een paar flinke hellingen die ik moest trotseren, maar ik ben boven gekomen en boven krijg ik altijd 2 beloningen. De eerste is een heel mooi uitzicht en de tweede is het vooruitzicht dat ik weer naar beneden mag en even weinig hoef te doen.

ik kwam ook weer af en toe tekens tegen dat ik op de juiste route zit, soms Santiago schelpen maar ook de geel blauwe markeringen staan er weer regelmatig.

Ik kwam langs het dorpje Wasigny, dat staat een 15e eeuwse markthal die nog tot 1900 in gebruik is geweest. Ik hoorde dat hij net weer is gerestaureerd dus in principe zou er zo markt kunnen worden gehouden.
toen ik de markthal net zag en een foto maakte opende een man in het huis naast de plek waar ik stond een raam en vroeg of ik nederlands ben en zin had om een kopje koffie te drinken. Ik vertelde dat ik geen koffie drink maar best een kopje thee lust. En zo zat ik bij weer een Nederlander in Frankrijk een kopje thee te drinken. Na de thee vertrok ik weer en heb ik nog wat uitgebreider naar de markthal gekeken en op de foto gezet. En toen was het tijd om door te gaan.

 

Ik heb vandaag weer voornamelijk over de weg gerold, maar er waren maar weinig auto’s. Ik zag voornamelijk koeien in de wei en af en toe een paard en schapen. Ook waren er veel gemaaide graanvelden en nog enkele maaisvelden waar de boeren vaak aan het oogsten waren. Er lagen ook stapels met oa suikerbiet aan de kant van de weg. En er reden af en toe vrachtwagens vol oogst langs.
ik zag ook regelmatig roofvogels vliegen, helaas ben ik er niet zo goed in om die te herkennen.

    

Verder ontmoete ik vandaag een fietser. Helemaal bepakt en bezakt. Hij kwam uit Kirgistan en fietste nu van Berlijn naar Nantes. Later kwam ik hem nog een keer tegen. Hij had pauze gehouden en ik was hem in die tussentijd ingehaald.

In Château-Porcien aangekomen rolde ik langs de pelgrimsslaapplaats naar de plek om de code van het huisje op te halen. Dit was een cafe waar een stuk of 5 mannen aan de bar zaten en de barman gaf me de code en een stempel in mijn pelgrims paspoort.
Daarna liepen 2 stamgasten met me mee naar het huisje om te zien of ik de deur wel open kon krijgen omdat hij wat klemt maar dat ging geukkig goed. Ik heb een bed uitgekozen en ben evem gaan rusten en heb mijn rolstoel wat stroom gegeven. Na een uurtje ben ik nog even weg geweest om wat eten te halen bij de supermarkt en een stempel bij het gemeentehuis.
 

En nu ben ik weer terug en lig weer op bed. Zo nog even wat eten klaarmaken en dan vroeg slapen.
het is trouwens een erg leuk huisje.  Volgens mij is het best oud maar helemaal opgeknapt. Er zitten 2 nette badkamers en een goede keuken in. Verder is er de slaazaal met 8 plekken. Alle muren zijn blauw geschilderd en met de ronde raampjes doet het wel een beetje aan als een schip (patrijspoorten).

Vandaag plaats ik helaas weer geen fotos (zoals je ziet zijn ze inmiddels wel geplaatst) want ik heb hier alleen mobiel internet en anders ben ik te snel door mijn bundel. Misschien morgen weer.

Tot morgen!

1 gedachte over “dag 11. Lalobbe naar Château-Porcien.”

  1. Dat is weer een leuk verhaal, Laura. Petje af. Wij lezen jouw verhalen met veel plezier oa omdat wij in juli precies dezelfde tocht gelopen hebben. Aan Rocroi, Lalobbe en Chateau Porcien hebben wij mooie herinneringen. Veel plezier nog.

    Beantwoorden

Plaats een reactie