Dag 12, Château-Porcien naar Bazancourt

Toen ik vanochtend wakker was en weer in was gepakt ben ik weer op pad gegaan.

Eerst ben ik even langs de kerk gegaan in de hoop dat daar iemand te vinden was die een stempel kon geven maar dat was helaas niet zo. Ook in het huis van de parochie daarnaast werd niet open gedaan en dus ben ik maar weer verder gerold.

Ik begon de dag weer met een lange klim en na die klim had ik nog wel kleine stukken omhoog maar niet zo heel lang en stijl, en het ging ook vaak omlaag. Ik reed door een glooiend landschap met velden vol suikerbieten, uien, luzerne (Franse klaver) en gemaaide granen. Heel af en toe een paar bomen in het veld maar die zijn eigenlijk te verwaarlozen. Zo ging het kilometers lang door, vaak zag ik tussen de dorpen in niets anders dan dit soort velden. Wat best lastig is als je op een gegeven moment toch echt een boom nodig hebt om je achter te verstoppen.

      
Ik volgde vandaag ook weer de gewone weg. Een D weg. Dat klinkt wel als een serieuze autoweg maar stelde weer weinig voor. Gemiddeld kwam er misschien om het kwartier een auto langs en af en toe een tractor met een aanhanger vol oogst. Maar verder was het zeer rustig. Ook fietsers waren er nauwelijks. Wel was er 1 bijzondere fiets die langs kwam rijden, een soort tandem en de voorste persoon lag alsof hij een ligfiets fietste en de achterste persoon zat gewoon rechtop ook zij waren zwaar beladen dus ik denk dat ze ook een flinke afstand rijden. naar Santiago of Rome of zo iets.

    

Nog even over de vrachtwagen met oogst, onderweg kwam ik regelmatig afgevallen oogst tegen, hoopjes mais, stro, suikerbieten en ui. Dat heeft me een aantal uien opgeleverd. Dus binnenkort eet ik uiensoep (of er is iemand die ik onderweg blij maak met uien zodat ik weer ruimte heb in mijn tas).

 

Het weer was vandaag behoorlijk warm. 28 graden gaf de thermometer van mijn fietscomputer aan. En toch geeft het ook nog even kort wat geregend. Maar dat viel gelukkig mee. De wolken luchten waren wel heel erg mooi.


Ik kwam langs de plaatsjes Avançon en Saint-Loup-en-Champagne en in deze plaatsen heb ik bij het gemeentehuis ook een stempel gekregen. en heb ik ook nog even de kerk bezocht, volgens mij was de kerk van Saint-Loup-en-Champagne eigenlijk dicht, maar een zijdeur stond open met een hor er voor, die heb ik opzij geschoven en ben zo toch even de kerk in geglipt.

  

in Saint-Loup-en-Champagne kwam er ook nog een hele mooie kat aanwandelen, en die ging er speciaal voor zitten zodat ik een foto kon nemen. het was net een fotomodel.

Aangekomen in Bazancourt kreeg ik bij het gemeentehuis naast de stempel ook een sleutel van de pelgrimsovernachtingsplek.

 

Het is behoorlijk anders dan gisteren. Zeer sober. er zitten helaas 2 treetjes zodra ik de deur open doe maar gelukkig kan ik mijn stoel omhoog hijsen als ik mijn gewicht in de strijd gooi. En hij staat dan net dicht genoeg bij een stopcontact om te kunnen worden opgeladen als ik mijn verlengsnoer gebruik. Want de slaapzaal daar krijg ik hem niet in. Dat is nog 5 treden extra omhoog. Maar gelukkig staat hij in het gangetje ook goed.


De slaapzaal is een zaaltje waar een aantal opgevouwen klapbedden staan en een paar matrassen (voor de pelgrims die meelezen en hier nog gaan arriveren, er zijn geen wegwerp lakens, neem die uit je vorige plek mee, in Château-Porcien liggen ze wel, ik had gelukkig mijn set meegenomen ipv in de vuilnis gegooid). Ook staat er een magnetron wat dan ook gelijk de hele keuken is. Het sanitair bestaat uit een (niet erg schone) wc zonder bril en een douche. Maar ondanks dat het allemaal niet ideaal is hoor je me niet klagen want ik betaalde ook niets en ik red me hier best.
 
(een paar minuten nadat ik dit schreef ontdekte ik wat dit zaaltje werkelijk is. Een ruimte achter een groot podium in een soort theater, ik opende een zijdeur en ik stond op een groot podium, inclusief rode gordijnen. Dus wie weet welke bekende Fransen zich in dit zaaltje backstage hebben omgekleed!)


net rolde ik nog even door het plaatsje. Aangezien ik niets betaalde voor mijn slaapplek zal ik de locale economie steunen door hier wat te eten.
de supermarkt is hier (ik denk definitief) gesloten maar er zijn wel wat kleine winkels zoals een bakker, een slager en een stuk of 4 restaurantjes. en er is een leuk parkje met een gemaal.

       

Inmiddels heb ik gegeten en ben weer terug in de slaapzaal waar ik weer alleen ben. Ik ga zo vroeg slapen.

Morgen naar Reims!

Plaats een reactie