Reisdag 5, Hendaye naar Brive-la-Gaillarde 

Vanochtend vroeg op en in het donker ingepakt. Langzaam werd het licht en was het tijd om te vertrekken.Om 8 uur rolde ik de camping al af.

Ik rolde gedeeltelijk via de kust terug. Daarbij kwam ik ook langs een voor mensen afgesloten stuk strand wat speciaal voor de vogels was gereserveerd. Er stond ook een vogelkijkhut en ik zag er ook zonder die hut veel vogels. Het was een mooi pad langs het water waar ik over rolde met uitzicht op Spanje.

Net voor het station haalde ik bij de supermarkt nog even wat fruit en een broodje en ging naar het station. 

Toen ik het station in rolde werd ik gelijk begroet en naar een speciale wachtruimte geleid. Daarna werd ik al snel de trein ingeholpen. Wel moest mijn voorwiel er helaas af omdat ik anders niet pas. Gelukkig wist ik dat en had ik m’n rolstoel al voorbereid met de bagage dat dit ook mogelijk was om te doen. En zo begon de eerste lange rit. Gelukkig was het een intercity dus ik stopte nu niet zo heel vaak. Net voor Lourdes volgde mijn trein precies de route die ik had gerold dus dat was leuk. Ik reed er langs de rivier waar ik na Lourdes langs rolde en zag bekende stukken. 

Ook kon ik nog de kerk van Lourdes zien. Al viel het niet mee om die op de foto te krijgen vanuit de trein.

Na Lourdes stapten er veel nieuwe mensen in de trein. Al vrij snel raakte ik aan de praat met een stel uit Californië en een man uit Tsjechië die in Japan woont. Zowel over mijn reis als over hun reizen en andere dingen gesproken. Zo ging de tijd ineens heel snel en was ik snel in Toulouse. 

Daar had ik een overstap van 2 uur. Net te lang om te wachten en te kort om de stad in te gaan. Eerst toch maar even gewacht in de speciale gehandicapten wachtruimte waar iedereen vanwege begeleiding moet wachten. Daar ook weer een aantal mensen gesproken nadat iemand m’n schelp had gezien en herkend. Daarna toch maar even gevraagd of ik nog even een klein rondje kon rijden door het station. Ik mocht nog een half uurtje weg dus heb even rond het station gerold en naar een pianist geluisterd die op een openbare piano speelde.

Toen ik weer richting de wachtkamer rolde kwam de man die me naar de trein zou helpen er al aan en kon ik gelijk de trein in worden geholpen. De eerste trein kon ik zo in rollen maar de 2e trein moest ik met een liftje in worden geholpen. Ook voor die lift moest m’n voorwiel er weer af.

In de trein zat ik in een eigen coupé. Helaas ook geen mensen om mee te praten waardoor de rit best lang duurde. Maar ja, het was ook gewoon een lange reisdag. 

Onderweg kwam ik er achter dat ik m’n reis beter had moeten voorbereiden. Ik had oorspronkelijk een treinroute via Bordeaux gepland en bekeken maar ben uiteindelijk via Toulouse gereden. Via Bordeaux was Brive-la-Gaillarde de meest gunstige stop maar via Toulouse had ik beter een station eerder kunnen kiezen, waar ik nu langs reed. Helaas kon ik niet zomaar een station eerder uitstappen omdat het een hoge trein is en ik er uit geholpen moest worden. Dus toen toch maar doorgereden.

19.00 kwam ik aan op het station van Brive-la-Gaillarde ik moest nog een klein uurtje rollen naar mijn slaapplek. Dat uurtje rollen was wel fijn na zo’n lange treinreis. Even wat verse lucht (hoewel het een stad is is het beter dan in een trein) en beweging. Onderweg zag ik de zonsondergang. Deze keer niet bij zee maar bij een industrie gebied. 

Ik lig nu in mijn slaapkamer. Morgen ga ik weer verder. Hoe precies ga ik straks nog even uitzoeken en dat horen jullie morgen.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

3 gedachten over “Reisdag 5, Hendaye naar Brive-la-Gaillarde ”

  1. merci beaucoup Laura pour tes commentaires toujours pertinents, poétiques et humoristiques à la fois et toujours intéressants quelque soit le chemin
    Merci beaucoup

    Beantwoorden
  2. Leuk die wulp en kleine zilverreiger die je kiekte! Wat zijn de mensen op de stations welwillend, dat is toch prachtig. Weer genoten van je reisimpressies Laura, zet hem op!

    Beantwoorden

Plaats een reactie