Reisdag 7, van Saint-Yrieix-le-Déjalat naar Bert via Vichy

Vanochtend eerst rustig aan gedaan, pas rond 10.30 reed ik de camping af. De was die ik gisteravond had gewassen was gelukkig bijna droog en die heeft de rest van de dag plat op het dashboard verder gedroogd.

Het was een mooie omgeving, veel heuvels en bergen. Het eerste deel voornamelijk naaldbossen, pas later veranderde dit en kwamen er vooral veel weilanden met koeien. Helaas geen natuurfoto’s kunnen maken want autorijden en foto’s nemen gaat niet zo goed samen en ik pauzeerde op plekken die niet een foto waard waren.

Ik maakte een tussenstop in Vichy. Daar bezocht ik de waterbron, Source des Celestins. Met bronwater met natuurlijke prik. Deze bron staat samen met in totaal 11 bronnen in 7 landen op de Unesco lijst. Het was best druk bij die bron, het viel niet mee om foto’s te nemen zonder mensen. Wat ik wel interessant vond was dat sommige mensen grote tassen vol lege flessen kwamen vullen. Het leken gewoon locale mensen, die vinden dit water vast lekkerder dan het chloorwater dat thuis uit hun kraan komt.

Daarna bezocht ik de kerk, van buiten vond ik het niet erg mooi en erg grijs, al was het wel een apart ding. Maar toen ik binnen kwam was ik erg onder de indruk van alle glas in lood ramen en mozaïek, ook de koepel was indrukwekkend. Een bezoekje was echt de moeite waard. In een 2e kapel stond een Mariabeeld, Maria van de zieken. Dat past wel weer bij mij (en mn gezondheid). Maar de eerste kerk sprak me toch meer aan.

Daarna reed ik door naar de camping. Daar was niemand maar op het gebouwtje stond een briefje over dat je je kan aanmelden via qr code die niet werkte of een telefoonnummer. Toen toch maar gebeld. Dat vind ik toch altijd spannend in het Frans maar toen ik in m’n beste Frans vertelde dat ik op de camping stond maar dat ik niet zo goed Frans spreek ging ze over in Engels. Ik mocht hier een plekje zoeken en morgen het geld in de brievenbus stoppen. Dus dat is makkelijk. Vanochtend heb ik het geld ook al in een brievenbus achtergelaten. Nu het hoogseizoen over is zal dat wel vaker het geval zijn.

Morgen naar Taizé. Ik heb vanochtend gehoord dat m’n aanmelding is goedgekeurd dus dat is fijn.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim 

3 gedachten over “Reisdag 7, van Saint-Yrieix-le-Déjalat naar Bert via Vichy”

Plaats een reactie