Dag 6.

Vanochtend al vroeg de tent opgeruimd en de rolstoel beladen. Stukje stokbrood gegeten en daarna vertrokken. Ik rolde eerst naar Luzy. Zo’n 15km. Ik hoopte dat de reis voorspoedig zou lopen want ik was toe aan boodschappen doen en aangezien ik al dagen geen echte supermarkt meer tegen was gekomen kon ik een bezoekje aan de supermarkt in Luzy wel gebruiken. De supermarkt was open tot 12.30 en ik kwam 12.00 aan dus kon nog precies even halen wat ik nodig had.

Na de supermarkt alles weer ingepakt, grote verpakkingen weggegooid (oa de buiten doos van de mueslirepen) zodat ik kleine dingen mooi in mijn tas kon puzzelen.

Net voorbij Luzy stond op de kaart een grote rode weg getekend. Meestal neem ik de witte (zeer kleine) of evt gele (iets minder kleine) wegen maar nu moest ik minimaal een aantal kilometer op die rode grote weg rijden. Bij die grote weg aangekomen bleek er niks aan de hand… was een gewone smalle en stille weg, geen idee waarom die weg zo groot op de kaart is getekend. Dus ik kon gewoon lekker door rollen.

Onderweg reed ik haast een enorme sprinkhaan over. Ik heb hem opgepakt (liet hij heel rustig toe) en daarna uitgebreid op de foto gezet. Uiteindelijk sprong hij het gras in. Zoek maar op het laatste plaatje hieronder of je hem kan vinden.

Ik ben nu in het zuidelijke deel van de Morvan en voorbij Luzy veranderde het landschap van bos in weilanden met veel koeien en af en toe een boerderij.

Onderweg kwam ik vandaag veel mooie grote huizen tegen.

Zo’n 5 kilometer voor de camping in Issy l’Éveque was mijn drinkwater op. Ik reed langs een leuk huis langs de weg met allemaal koeien en stieren er achter in de weide. Er stond een mooie auto met Nederlands kenteken voor de deur en de voordeur stond open. Ik riep even en een man kwam naar buiten. Ik vroeg water en nadat hij mijn fles gevuld had maakte we nog een tijdje een praatje. Over mijn pelgrimstocht en over hoe hij ooit besloot hier een huisje te kopen. Leuk! Daarna was het tijd om door te rollen.

Bij de camping aangekomen zag het er nogal verlaten uit. Op het gebouw van de receptie hing een briefje met een telefoonnummer om te bellen als je een plekje wilt. Maar net voordat ik kon bellen ging de deur open en kon ik me gewoon aanmelden. Daar was ik erg blij mee want na bijna 29 km was ik toe aan een camping!

Nu lig ik hier in mijn tentje op de camping. Er is nog 1 ander tentje iets verder op. Ik sta hier met uitzicht op een vismeertje. Verder is het hier lekker stil.

Morgen weer verder naar het zuiden. Waarheen precies moet ik nog uitzoeken.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

9 gedachten over “Dag 6.”

 1. Hey wat gaaf een sprinkhaan als model. Ik heb hem gevonden hoor. Wat wonen er veel Nederlanders in Frankrijk. Mooie witte koeien trouwens daar komt vast de blanke vla vandaan 🙂 Voor straks slaap lekker en morgen weer een mooie dag!

  Beantwoorden
  • Wat een avonturen de afgelopen dagen zeg en wat krijg je dan dat warme caminogevoel: het komt altijd goed, er zijn zoveel behulpzame mensen onderweg!
   Ik heb in Luzy overnacht na een flinke tocht over de Bibraxte. De volgend dag naar Guegneon gelopen, dat is ten zuidoosten van Izzy. Misschien heb je er wat aan?
   In Izzy is een café op het plein waar ook een Nederlandse in de bediening zit. Erg aardig. Wat een Nederlanders daar hè.

   Beantwoorden
  • In de Morvan wonen zeer veel Nederlanders. Veel Fransen zijn uit het gebied vertrokken naar de stad voor werk. Hierdoor was veel leegstand en leegloop van dorpen en vooral Nederlanders met beroepen die hier nodig zijn in vitale beroepen (huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, etc) of tourisme zijn hier meer dan welkom.

   Beantwoorden
 2. Aha, gelukkig! Tóch een plek op de camping kunnen bemachtigen.
  Wat een heerlijke rust, óok daar. Geniet van het moment!
  Mooie foto’s……… Zéker ook van dat huis(je).

  Beantwoorden
  • In het blog van dag 3 staat een foto van mijn beladen rolstoel.

   De afstand is wisselend, afhankelijk van de camping locaties maar de kortste reisdag was 15km en de langste tot nu toe was gisteren met 29km

   Beantwoorden

Plaats een reactie