Juli, de voorbereiding

Eindelijk weer een nieuw blog.
Ik ben druk met de voorbereidingen voor de volgende etappe. Ik zit nu op de bank midden tussen kaarten van Nederland, België en Noord-Frankrijk, een boekje over de Ardennen, een route boek van de Internationale Maasroute en een boekje over de Via Campaniensis. en daarbij mijn laptop waar google maps open staat met de route planning.

Mijn ruwe planning is om vanaf Maastricht de Maas te volgen door de Belgische en Franse Ardennen. Het fijne aan deze route is dat het relatief vlak is omdat ik steeds langs de Maas rol.
Ik volg de maas van Maastricht tot aan het plaatsje Revin in Frankrijk. vanaf daar wijk ik van de route af en rol naar Rocroi waar de Via Campaniensis begint. En dan zal ik de heuvels niet meer kunnen ontwijken. Ik heb de hoop dat ik dan eindig in Reims en dan vanuit daar weer naar huis kan rijden. dat is ruim 300 km, dus de langste afstand tot nu toe.

Naast dat ik de route uit aan het stippelen ben en goedkope slaapplekken probeer te vinden ben ik ook bezig met het zoeken naar een nieuwe rugtas, een volledig waterdichte zodat mijn kleding maar vooral mijn reserve accu’s goed droog blijven. Zodra ik die heb gevonden zal ik daar over schrijven bij de reviews (die heb ik sowieso bijgewerkt met nieuwe producten).Verder was mijn voorwiel ernstig versleten (een aantal schroeven/schoefgaten had problemen met het schroefdraad waardoor hij bijna uit elkaar viel en ik ben daarom afgelopen maanden bezig geweest met de aanvraag voor een nieuw voorwiel via de WMO (gemeente) en het voorwiel is als sportvoorziening toegekend! Hij is al binnen en ik ben er erg blij mee. Hij is lekker stabiel en heeft wat meer opties dan mijn vorige waaronder verlichting, een uitgebreide fietscomputer en een bagagedrager. Dus ik kan weer lekker op pad!

Ik heb al een paar flinke testrondes gemaakt en voor september zullen er nog wel meer komen en dan ben ik in helemaal klaar voor de Ardennen!

Ik hou jullie op de hoogte als ik ga vertrekken en wens jullie eerst allemaal een fijne zomer! en ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief, doe dat dan even op de startpagina dan blijf je voortaan op de hoogte!

Plaats een reactie