Pelgrimstocht dag 2

Vandaag was het een heel mooie pelgrimsdag.
Hoewel het eerste deel van m’n tocht omhoog ging was het niet zo extreem steil als gisteren. Dus dat viel mee.

Al na een kleine 2 kilometer kwam ik bij een kapel, Chapelle Roch-de-Montbonnet, een mooie kapel. de priester was aanwezig en ik kreeg een nieuwe stempel in m’n pelgrimspaspoort.
Hier ontmoette ik ook 3 Duitse pelgrims die ik gisteren ook al was tegen gekomen toen ik de helling oprolde.
Na een praatje ging ik weer verder. Eerst nog berg op, maar gelukkig op een gegeven moment ook berg af!

In het plaatsje Saint Privat d’Allier klom ik toch weer een flinke steile helling op, deze keer niet omdat dit per se moest maar omdat ik bij het kasteel, de kerk en het uitzicht wilde kijken. hoewel het zwaar was werd ik beloond. Een erg mooie en oude kerk, een kasteel (waar ik helaas maar een deel van kon zien omdat het prive is) en een geweldig uitzicht! Het klimmen is dan wel altijd zwaar maar de beloning van het mooie uitzicht is er (bijna)altijd!
Nadat ik was uitgekeken rolde ik weer naar beneden. Terwijl ik naar beneden rolde kwamen de Duitsers omhoog. Leuk om elkaar weer te treffen.
Daarna kwam ik langs een mini supermarktje, ik paste er gelukkig net in en na de basis boodschapen (brood, kaas, fruit/groente) ben ik voor vandaag weer voorzien.
Onderweg had ik ook nog het geluk om af en toe lekkere bramen te kunnen vinden en ik vond ook weer een in het wild groeiende druif. 2 trosjes hingen op de hoogte dat ik er bij kon. Lekker!

Daarna ging het snel, de weg ging redelijk snel naar beneden, het was maar goed dat ik kon remmen met m’n wielen en  met een fietsrem op m’n stuur. Als ik sneller ga dan 12km per uur schakelen m’n wielen uit en dan blijft alleen de fietsrem over, ik probeer dus altijd te zorgen dat ik onder de 10km per uur blijf als ik een berg af rol.

Het uitzicht was enorm mooi terwijl ik door het berg landschap reed. Ik ben best vaak in de bergen geweest en ook deze regio heb ik tijdens vakanties wel eens doorkruist, maar omdat ik nu zoveel langzamer (ipv met de auto) er doorheen rij heb ik veel meer tijd om te kijken.

Het was vandaag erg heet, ruim boven de 30°C. Eer ik op de camping aan kwam was ik dan ook aardig oververhit. Maar gelukkig zit de camping aan een riviertje, dus daar heb ik goed af kunnen koelen. En na ook nog een douche ben ik weer helemaal op temperatuur.
Van de camping baas kreeg ik ook nog een stempel. Ook waarschuwde hij mij voor morgen, dan is een van de steilste etappes.

M’n rolstoel staat alweer aan de lader dus morgen ben ik er weer klaar voor. Vandaag had ik sowieso weinig verbruikt. Doordat ik eerst berg op rolde waren m’n eerste accu’s al snel bijna leeg. Gelukkig was ik toen op het hoogste punten en rolde ik daarna naar beneden, dan laden ze weer een beetje terug. En aan het eind van de dag, omdat ik heel lang naar beneden rolde was m’n accu weer bijna vol geladen.
Dus ik ben vrijwel klaar voor de klim van morgen . Nu mijzelf nog opladen, dus vroeg naar bed.
Ik merk wel dat ik nog niet goed getraind ben, over een paar dagen gaat het makkelijker en zal ik ook minder spierpijn hebben.

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

16 gedachten over “Pelgrimstocht dag 2”

  • Leuk dat je weer meeleest. Om de een of andere reden lukt het op m’n mobiel niet goed om te zoeken op je website. Kan je misschien de directe link plaatsen van waar je op deze route sliep?

   Beantwoorden
 1. Mooi , veel respect voor u, hoeveel afstand leg je nog af in deze streek ?
  Als ik veel rol, ( zonder E-wielen )krijg ik wat last op dag 2 na de inspanningen

  Beantwoorden
  • Hoeveel ik afleg is heel afhankelijk vab de etappe. Vandaag hoop ik 10km af te leggen, dan is de eerste slaap optie en daarvoor is het een flinke klim. Maar andere dagen wanneer het lichte hellingen zijn en veel afdaling kan ik misschien wel 25 of meer rollen. Is afhankelijk van m’n slaapplek en accu’s.
   De meeste last heb ik de eerste 3 a 4 dagen, daarna gaat het (meestal) beter.

   Beantwoorden
 2. Laura,
  Wat een mooie foto’s…
  Hoe gaat het met de pijn ? Heb heel véél respect voor je ! dat je dit toch maar eens doe ,en dat alleen…
  Véél kracht toegewenst voor morgen…

  Beantwoorden
  • Dank je. Leuk dat je meeleest!
   De pijn is te doen, heb niet veel meer pijnstillers nodig dan normaal wel merk ik dat spieren protesteren die ik nor aal niet zo voel. Maar over een paar dagen gaat dit als het goed is beter!

   Beantwoorden
 3. Zo dat was weer genieten wat een lieflijke kerkjes zijn dat toch. En een prachtig uitzicht en zo te zien alles nog behoorlijk groen ondanks de hitte. Voor vandaag weer succes met je klim!

  Beantwoorden
 4. Prachtig verhaal zoals we van jou steeds krijgen …veel succes met de spiertjes..volg keer buiten slaapplekken ook eens wat kinesisten zoeken op je route succes nog meid

  Beantwoorden

Plaats een reactie