Pelgrimstocht dag 7

Pelgrimstocht dag 7 alweer, een week onderweg. Tot nu toe is het een mooie week geweest, zwaar door de bergen maar ook is het juist daardoor heel mooi.

Vandaag wist ik dat ik een lange etappe zou rollen. Zo’n 25km naar de dichtstbijzijnde camping (is ruim 27km geworden).

Ik rolde eerst een klein stukje terug om weer op mijn route te komen. Daarbij rolde ik langs een houtbewerkingsfabriek. Aan de ene kant van de weg duizenden boomstammen en aan de andere kant wel heel erg grote potloden!

Na zo’n 5 km rollen kwam ik bij de eerste kapel. Een leuk klein maar toch rolstoel toegankelijk kapelletje. Ik merkte bij dat kapelletje ook direct hoeveel pelgrims er onderweg zijn. Ik ben er (voor mijn doen) maar kort geweest, een minuut of 5) maar heb er zeker 10 pelgrims gezien.
Dit is echt een groot verschil. In de 5 eerdere jaren ben ik zo’n beetje die hoeveelheid in totaal tegen gekomen!

De eerste 10km was voornamelijk  bergop, daarna was het gemiddeld redelijk vlak, wat wil zeggen, enkele meters klimmen en dan weer een beetje dalen.
Na het stijgen, ongeveer op de helft, kwam ik weer bij een kerk aan, ik hoopte onderweg dat ik mijn stoel er even aan de lader zou kunnen zetten, en terwijl ik er aan kwam gaf mijn stoel al aan dat de accu’s bijna leeg waren. Maar de kerk had hoge trappen en er was bovendien ook een dichte deur… dus ipv laden heb ik mijn 2e set accu’s er maar in gezet en gelijk maar  wat gegeten uit m’n tas, zoals meestal brood met kaas en nog een handje pinda’s.  Helaas was m’n fruit op al vond ik af en toe bramen en in totaal 3 bosbessen.

Het was vandaag regelmatig bosrijk. Het meeste bos lijkt hier te bestaan uit naaldbomen (welk soort weet ik niet zeker) en witte berken. Buiten het bos weer voornamelijk weilanden met  koeien en af en toe een flinke stier.

Het was ook een erg goede dag om roofvogels te bekijken en op de foto te zetten. Dat heb ik dan ook veel gedaan.

Gisteren vertelde ik over de hoogte die ik ongeveer rij hier in het Centraal Massief. Nu heb ik een fietscomputer die de hoogtemeters aangeeft, maar langs de wegen hier staat ook elke kilometer een wit/geel paaltje waarop ook staat hoe hoog het is. Vandaag was het tussen de 1150m en 1200m boven zeeniveau.

Toen ik aankwam in het dorpje waar de camping is heb ik eerst nog wat boodschappen gedaan (oa fruit en groente). Daarna richting de camping gerold. Ik liep nog even een stukje op met een Australische pelgrim, hij had zelfs een dideridoo aan z’n rugzak gebonden. Net voor de camping scheidden onze wegen en melde ik mij aan.

De tent staat, rolstoel aan de lader en ik ga zo snel slapen. Ik ben weer erg moe. Ik heb uiteindelijk ruim 27km gerold, eigenlijk  meer dan prettig is, maar ik heb het gehaald!

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

8 gedachten over “Pelgrimstocht dag 7”

 1. Weer prachtige foto’s laura….wat een hoogte zeg maar wel mooi …Was zeker een lange trip pft.Hoop voor je dat je voor morgen goed zal slapen en uitgerust ben !

  Beantwoorden
 2. Weet je waar ik mij over verbaas Laura.
  Ik lees dat je brood koopt en wat kaas en fruit. Is dat voldoende om je eigen energie weer op te laden, heb je geen warme maaltijd nodig?
  Prachtig zijn d foto’s weer, de stier is heel macho!

  Beantwoorden
  • Dat is inderdaad mijn voornaamste voedsel. Of een gerecht nu gekookt is of niet maakt niet veel uit.
   Als groente is het meestal tomaat, paprika of wortel. Vooral wortelen zijn ideaal om onderweg te eten. Handiger in de tas dan een tomaat (daarbij ben ik altijd bang dat die word geplet). Daarbij heb ik ook nog het een en ander aan instant spullen mee, veel soorten gedroogd fruit (voor als ik geen vers kan vinden, liefst ergens van een boom/struik onderweg) en noten/pinda’s. Als ik toch een keer warm wil eten word het couscous met gedroogd fruit.
   Uit eten doe ik niet onderweg (een enkele keer zou kunnen maar om dit regelmatig te doen is onbetaalbaar voor mij).
   Voor koken heb ik alleen een dompelaar mee dus het is soms behelpen. Gelukkig vind ik deze manier van eten prima werken en krijg ik van elke voedselgroep wel wat binnen (alleen weinig vlees, maar ik eet thuis ook zeer weinig vlees en daarvoor zijn kaas/noten mijn vervanging voor onderweg).

   Beantwoorden
 3. Dat was een mooie lange dag. Wat genieten van de roofvogels! Top. Het is maar goed dat die stier achter een hek staat hij ziet er niet bepaald vriendelijk uit. NU weer naar je volgende etappe …succes!

  Beantwoorden
 4. Laura prachtig weer jou verhaal alsof het zo hoor is het een prachtig gebied daar jammer dat er bij de kerk geen rolstoel ingang is. Heb jij een verleng snoer bij je om de rolstoel op te laden of moet jij hem dicht bij een stopcontact zetten? Veel succes verder.

  Beantwoorden

Plaats een reactie