Pelgrimstocht dag 9

Gisteravond vroeg in slaap gevallen en daardoor ook voor mijn wekker wakker. Ondanks de goede nacht toch nog heel moe, maar dat is na 9 dagen ook wel te verwachten. Alles rustigaan ingepakt, flessen water gevuld en vertrokken.

In het dorpje ( Saint-Chély-d’Aubrac) zag ik ook nu weer vele pelgrims vertrekken met hun dagrugzakjes. Ik bezocht eerst de kerk, helaas met een trapje voor de deur maar gelukkig lukt dat nog. De rolstoel parkeerde ik buiten.
Het verbaasde mij dat ik daar alleen was, nou ja, bijna alleen, de koster was er eerst ook nog om alle bloemen water te geven.
Daarna was het stil in deze mooie maar wel donkere kerk.

Na het kerkbezoek rolde ik naar de hoofdweg van het dorp.
Wat een klim, ik moest achteruit omhoog om voldoende kracht te kunnen zetten en om niet om te kiepen. Maar ik ben er gekomen. Op de weg aangekomen was het klimmen niet over maar wel een stuk minder steil en ik kon gewoon vooruit rollen. Er stond ook nog een beeld van een pelgrim.
Daarna rolde ik in zo’n 5km zo’n 136 meter omhoog.

Onderweg had ik ook nog een heel mooi uitzicht op het dorpje waar ik had geslapen.

Het viel mij vandaag op dat, hoewel ik nu al lager rol dan afgelopen dagen , het hoger leek (camping van gisteren lag op 809m en hoogste punt vandaag op 945m) . Het was rotsiger en de dalen waren ineens een stuk dieper. Ik had vaak heel mooi uitzicht.
Tussen de middag geluncht op een uitzichtpunt, brood, kaas en een geweldig uitzicht. Beter kan haast niet!

Onderweg zie ik regelmatig wielrenners, allemaal zwaaien ze als ze mij inhalen, maar deze keer had ik een kort gesprekje met een groepje.

De laatste 13km rolde ik naar beneden. Ik hoefde niet zwaar te rollen maar moest vooral opletten dat ik niet te snel ging en afremmen, op een groot deel van de route stonden borden met 8%!
Het was weer erg mooi, vooral van het uitzicht heb ik genoten.

Ook bezocht ik onderweg nog een kerkje, helaas weer met trappen maar het was de moeite wel waard.

Ik kwam nog in de wei een leuke koe tegen met een tweeling. Moeder had het druk met die 2 zonen.

Nu sta ik op de camping in Saint-Côme-d’Olt, een flinke afdaling want ik sta nu op 351 meter.

Net gekeken naar een wedstrijdje pétanque (jeu de boules) wat op deze camping (en in de rest van Frankrijk) veel word gespeeld. Al meerdere groepjes bezig gezien met deze Franse sport.

Net de dagelijkse was gedaan en nu uitrusten. En dan vroeg naar bed,  mijn lijf protesteert vandaag meer dan ik zou willen en ik ben erg moe. Hopelijk gaat het als ik een lange nacht lig weer wat beter.

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

12 gedachten over “Pelgrimstocht dag 9”

 1. Wat een prestatie, wat een doorzettingsvermogen, wat een moed.
  Mooi geschreven.
  Hopelijk heb je een goede nachtrust om aan de 10e dag te beginnen.
  Hart.groet, Rineke Poot.

  Beantwoorden
 2. Waarde Laura, zoals velen zie ik uit naar uw reacties op uw tocht… dag tot dag, ik ben zeer blij dat ik U heb leren kennen via het “internet”… In verbondenheid groet ik U, in gebed… als zoeker met de waarden van de Heilige Franciscus en Clara, Vrede in uw hart ! Ook al protesteert de rest… Allen zijn met U, Dank voor uw schrijven ! Woorden zijn hierin tekort, maar in de geest ? Natuurlijk ! Mindere groeten, Rudi

  Beantwoorden
 3. weer top van je ! Rust maar eens goed uit , misschien eens een langere lunchpauze houden op de middag , alle beetjes helpen , een dudje s middags kan wonderen doen zeker als de vermoeidheid zijn intrede doet ! Succes op dag 10

  Beantwoorden
 4. Ik was een paar dagen niet aan lezen toegekomen en heb nu je belevenissen van een paar dagen gelezen. Je bent een dappere parel. De route is niet makkelijk, maar mooi om te lezen hoe je geniet.
  Ook bijzonder hoeveel pelgrims je op jouw route tegen komt.
  Gezegende nacht!

  Beantwoorden
  • Wat een mooie trip weer …Maar wel zwaar …Hoop voor je dat je morgen wat minder hoeft te klimmen …En wat een mooie foto’s weer …Hoop dat je minder pijn heb morgen na een goede nacht rust … En Laura neem echt me petje voor je af

   Beantwoorden
 5. Wat een prachtig uitzicht heb jij gehad deze dag! En weer hele mooie kerken bezocht! Hoop dat je een hele fijne uitgeruste nacht heb gehad! Hoop dat je weer een hele mooie dag tegemoet gaat!

  Beantwoorden
 6. Lieve Laura,
  Ik sluit me aan bij Marc. In de Tour de France hebben ze ook regelmatig een rustdag en jouw prestaties zijn zeker niet minder, maar zo’n dag moet je natuurlijk kunnen inpassen in je schema en je doelstelling. Ik vind het geweldig knap wat je presteert en ik lees je ervaringen en bekijk je foto’s met plezier. Veel sterkte hoor.

  Beantwoorden

Plaats een reactie