Terugreis dag 1

Ja, de terugreis is aangebroken maar het zal nog wel een kleine week duren voor ik ook echt thuis ben. Ik doe rustig aan met naar huis reizen en ik wil nog diverse plekken onderweg bezoeken. Dus ik zal voorlopig nog lekker doorgaan met dagelijks schrijven.

Vanochtend heb ik ingepakt en heb ik de camping verlaten.  Eerst ben ik naar het hotel gerold waar mijn auto stond geparkeerd. Daar heb ik de Nederlandse eigenaar bedankt dat hij er een oogje op heeft gehouden en daarna heb ik mijn rolstoel en alle andere spullen in de auto geladen en ben ik gaan rijden. De navigatie had ik op Paray-le-Monial gezet. Hier wil ik morgen vrienden bezoeken die ik op een eerdere pelgrimstocht heb leren kennen.
Als eerste reed ik nog even naar het uitzichtpunt vanwaar ik Rocamadour nog zag liggen.  Ik ontmoette er nog mensen die ik gisteren had gezien tijdens de zware klim. Daarna reed ik verder, het eerste deel van de route ging nog langs plekken waar ik eerder met de rolstoel had gerold. Raar om een afstand waar ik uren lang over rolde nu in heel korte tijd te doen. Al vrij snel kwam ik op nieuwe wegen. Ik rij altijd via kleine wegen, het neemt wel (veel) meer tijd maar het is veel fijner en mooier rijden en ik ervaar zo nog veel van het landschap.
Onderweg zag ik nog heel rare bergen, dit bleken de(dode) vulkanen van de Auvergne te zijn.
Ook zag ik regelmatig kastelen.

Onderweg stopte ik regelmatig.  Bij een supermarkt voor eten. Ik heb er ook heerlijke geitenkaas van Rocamadour en omgeving gekocht dus komende dagen kan ik daarvan genieten! Bij de lunch heb ik er al heerlijk van gesmuld!

Ik stopte ook nog bij een winkel met brocant. Een winkel van een oudere rokende man. Ik vind het altijd leuk om te kijken of er tussen de troep nog een mooie schat te vinden is, altijd leuk om te zoeken tussen alle oude spullen. maar deze plek had echt alleen maar zooi, kapot, veel viezigheid (op veel dingen kon je schrijven in het stof),  roest en dat wat normaal nog wel aardig was geweest stonk zo erg doordat hij binnen rookte dat ik het ook niet in mijn huis wil hebben.
Maar ach, het was wel weer een leuke stop.

Toen ik op de camping municipal aan kwam en de tent opzette was het nog schemerig maar daarna was het al snel donker. Ik was weer net op tijd. Het was een lange dag.

Morgen ga ik weer op tijd verder, dan heb ik even tijd in Paray-le-Monial met de vrienden en daarna ga ik nog een stukje verder.

Groetjes,

Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

PS. meld je op de homepage aan op mijn nieuwsbrief.
Dan rolt het laatste nieuws (en mijn toekomstige vertrekdatum) vanzelf je mailbox in!
en kijk/volg/like mij op facebook en instagram


Comments

7 reacties op “Terugreis dag 1”

 1. Hi , moet je dan telkens je rolstoel terug uit je auto halen of loop je dan bv met krukken of een stok .? ik wens je een veilig rustige terugreis

  1. Christine avatar

   Heel fijne terugreis gewenst.
   En dank dat ik je verhaal nog mag volgen. Groetjes Christine

 2. Marc Maryns avatar
  Marc Maryns

  Ik wens u een “onthaaste” = rustige terugreis. U heeft kunnen genieten van veel moois en dat vanuit uw rolstoel, nu kan je nog meer genieten vanuit uw wagen. Wees echter voorzichtig in het verkeer want er kan vlug iets verkeerd gaan. Geniet nog van alle pracht van de natuur, van de dorpjes en steden waar u doorrijdt en laat ons nog mee genieten via uw geschriftjes.
  Bon retour!

 3. Zo het is echt begonnen de terugreis Ja dat zal best raar zijn als je met je auto komt waar je gerold hebt dan ben je er nu zo voorbij. Heerlijk rustig aan en genieten van alles wat je weer ziet. veel plezier vandaag bij je vrienden!

 4. Dat herken ik ja: met de bus een afstand doen in ’n wip, waar ik zelf uren/dagen voor gestapt heb .
  Fijn terugreis.

 5. Wim Brundel avatar
  Wim Brundel

  Laura leuk om dat over jou terug reis ook Nigtevecht mogen lezen. Goede reis.

 6. Bernadette avatar

  Heel veel plezier. Geniet ervan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *