13 september, Accolay naar Châtel Censoir

Accolay naar Châtel Censoir
24,62

Afgelopen nacht de camping voor mijzelf gehad. Best raar en een beetje spannend om zo alleen op een camping te slapen. Ook wel leuk, voelde bijna als een soort wildkamperen. En doordat er vrijwel geen licht op de camping was (op een kleine lamp bij het toiletgebouw na) waren de sterren erg mooi te zien. Ook de nachtdieren hadden het er goed want een uil (of meer) liet(en) goed van zich horen.

Ik had gisteravond bij het inchecken op de camping een klein stokbrood besteld. Die heb ik vanochtend opgehaald. Ontbijt had ik nog maar dit broodje word de lunch samen met nog wat kleine kaasjes die ik nog op voorraad had.


Na mijn vertrek rolde ik eerst over een wat grotere weg, gelukkig was het niet druk. Op een gegeven moment zag ik een in het wild groeiende druivenrank vol met zeer kleine rijpe druifjes. Ik heb 3 kleine trosjes meegenomen (3 waren ongeveer de maat van 1 tros normale druiven). Ze waren erg lekker en erg rood. Mijn vingers zagen helemaal paars na het eten van de druifjes. Ook zat in elk druifje dat de doorsnee had van 5 a 7 mm 2 a 3 flinke pitten. Maar ze waren wel erg lekker.


Vandaag ging het grootste deel van mijn route langs het kanaal. Van te voren leek me dit niet zo erg interessant want de vorige wandeling langs het kanaal was erg eentonig. Maar dat viel hier enorm mee en het was juist erg mooi. Sowieso had dit kanaal veel boten (vorige kanaal was niet meer in gebruik) en veel sluizen. De sluizen werden allemaal met de hand open gedraaid en bij elke sluis stond een sluiswachtershuisje die dat deed. Naast het kanaal stroomde ook de rivier. Vaak stroomde het water uit het kanaal zo de rivier in via een soort sluis. Het water in n het kanaal is ook heel erg helder. Ik zie de vissen vaak gewoon zwemmen. Leuk gezicht!

In het plaatsje Sery had ik afgesproken met een journalist. Maar nadat we elkaar daar hadden gesproken besloten we het interview een dorpje verderop te doen, daar kon hij ook wat eten halen voor een lunch. Dus ik rolde door naar Mailly la Ville. Onderweg kwam ik nog in een haven een schip uit Ter Aar. tegen (Ter Aar is een dorpje vlak bij mijn woonplaats), genaamd Johanna. Grappig om dat hier tegen te komen.
In Mailly aangekomen ontmoete ik al snel de journalist van het Nederlands Dagblad. We zochten een leuk picknick plaatsje op en onder genot van stokbrood met kaas hadden we een goed gesprek… en nog chocolade toe, lekker (en de rest van de reep heb ik meegekregen dus daar ga ik vanavond nog wat van opeten). Na het eten is hij nog even met me mee gewandeld langs het kanaal. Er zijn ook foto’s genomen terwijl ik rol. Ik vond het erg gezellig. Volgens mij heeft hij genoeg info om een halve krant vol te schrijven (en die plek zal er niet zijn) dus ik ben benieuwd welke onderwerpen hij uit zal kiezen. De datum wanneer het word geplaatst is nog niet bekend. Zodra dit bekend is zal ik het laten weten. Nadat we afscheid namen en hij weer naar zijn auto ging ben ik doorgerold langs het kanaal.

Terwijl ik rolde moest ik nog oppassen want de hagedissen en sprinkhanen renden flink over het pad. Ze bleven zelfs goed zitten voor foto’s en toen ik tijdens een stop even wat op de grond had gelegd had ik zelfs een sprinkhaan op mijn kaart zitten.

Hoe verder ik op mijn route kwam hoe hoger de heuvels werden en hoe rotsiger het werd. Ik zag ook nog een kasteel op de top staan. Vooral de zo’n 5 km voor ik er was waren er erg mooie ruige rotsen. Altijd mooi om te zien.
Rond die plek stond er ook veel munt in de kant van het kanaal. Ik heb wat geplukt zodat ik vanavond muntthee kan maken.

Nu ben ik op de camping. Hier heb ik ook eindelijk weer wifi dus heb het blog van afgelopen dagen voor jullie aangevuld met foto’s.

Morgen ga ik waarschijnlijk tot Vezelay of tot net aan de rand van de stad. Ik wil dan zondag ochtend naar de kerk voor mijn stempel.

Groetjes, Rolstoelpelgrim

4 gedachten over “13 september, Accolay naar Châtel Censoir”

Plaats een reactie