2e dag, Oegstgeest- de Zilk

Gisteravond heb ik een gezellige avond gehad bij het gezin waar ik logeerde en ben ik rond 22.00 uur naar bed gegaan. M’n rug gaf na een dag van veel zitten duidelijk aan dat het tijd was om te liggen. Na een nacht slapen voelde ik me weer een stuk beter.

Ik begon met een heerlijk ontbijt en daarna ging ik samen met de moeder van het gezin naar de kerk van Oegstgeest waar ik gisteren niet verder kwam dan de Maria kapel. Nu was de mis. Na de mis kreeg ik een stempel in m’n pelgrimspaspoort en toen was het al snel tijd om weer op pad te gaan.

Vandaag heb ik voornamelijk fietsknooppunten gevolgd waar ik m’n route mee bepaalde. M’n fietskaart stamt uit 2016 (ten tijde van m’n eerste pelgrimstocht) en sindsdien zijn er meer punten gekomen waardoor m’n nummering niet altijd klopte. Gelukkig staan er vrij regelmatig borden met een knooppuntenkaart waardoor ik er wel uit kwam.

Ik rolde eerst langs de Leidsevaart naar Noordwijk..

 Net voor Noordwijk rolde ik langs streekmuseum Veldzicht. Ik ben niet binnen geweest maar heb wel even de 2 tuinen net voor het museum bezocht. Vooral de kruidentuin vond ik erg leuk om te zien.

Onderweg heb ik veel vogels gezien. Vooral veel ganzen. Maar de meest bijzondere vogels vond ik de zeer nieuwsgierige struisvogels die achter een hek stonden en naar me toe kwamen. Die wilden het liefst m’n camera opeten!

Ieder jaar in het voorjaar ga ik wel even naar Noordwijk en omgeving voor foto’s bij de bollenvelden. Sommige van die velden liggen nu braak maar ik kwam ook veel velden tegen waar nu andere snijbloemen op stonden, dus wel mooie bloemenvelden gezien.

In Noordwijk aangekomen bezocht ik de VVV, daar kreeg ik een stempel. 

Na de VVV ben ik even naar het strand gegaan (voor zover dat lukte) en keek ik naar de vele kitesurfers in/op het water.

Toen ben ik de boulevard over gerold en vervolgde ik m’n weg via een fietspad door de duinen. Een mooie route.

Hoewel ik niet heel ver van de kust woon kom ik niet vaak in de duinen, dus dat was erg leuk.

Nu sta ik op een natuurcamping vlak bij de Zilk (maar het adres is nog Noordwijk) en lig hier in m’n tentje. M’n avond eten was lekker makkelijk, couscous met gedroogd fruit (alleen kokend water maken met de dompelaar, toevoegen en klaar).

M’n rolstoel staat alweer op te laden in het toiletgebouw en zelf ga ik ook vroeg opladen (lees: slapen). Morgen rol ik door de waterleiding duinen.

6 gedachten over “2e dag, Oegstgeest- de Zilk”

 1. Dat was weer een mooie dag Laura, en zo te lezen gaat het rollen goed met je rug en herstel je goed in de nacht. Dat is fijn. voor zo meteen welterusten. Ik hoop dat je morgen een vosje kan spotten!

  Beantwoorden
 2. Lieve Laura,

  Wat heerlijk dat je weer op pad bent.
  Lekker rollen door de kust en genieten van al het moois om je heen.
  Ik wens je veel zegen toe en veilige kilometers.

  Groetjes, Miranda

  Beantwoorden

Plaats een reactie