Dag 1, van Alphen a/d Rijn naar Oegstgeest

Vanochtend rond 11 uur rolde ik van huis weg. Eerst richting de kerk om de eerste stempel van deze reis op te halen. Ik vond het wel vreemd om zo van huis te vertrekken. Deze rit was voor mij allemaal in een bekende omgeving, sterker nog, de rit die ik vandaag rolde (op de laatste 4 km na) heb ik heel vaak gerold toen ik nog maar net begon met lange afstanden rollen. Mijn zoon zat ooit in Leiden op de basisschool en ik rolde daar als oefening voor mijn eerste pelgrimstocht heel vaak heen via alle mogelijke routes. Vandaag besloot ik de route via de noordkant van de Oude Rijn te rollen. Sommige delen met (lelijke) industrie en gelukkig ook delen waar je over de hollandse polders uit kan kijken en kan genieten van de watervogels.
Het rollen ging erg voorspoedig. Hoewel ik bij oa bruggen en korte hellingen nog wel merk dat ik nog niet de kracht terug heb ben ik best tevreden. Deze paar dagen rollen zal me hopelijk ook weer helpen die kracht te herstellen. Vandaag in ieder geval zo’n 25km gerold!

In Leiden aangekomen rolde ik door het centrum waar markt was. Ook ging ik kort langs bij de Hartebrug kerk waar helaas niemand was om mij een stempel te geven.
Ook bezocht ik kort het LUMC, zo fijn om een plek te weten met een goed aangepaste toilet. Normaal als ik in Frankrijk door de natuur rol dan komt dat wel goed maar in het vol gebouwde gebied van vandaag was een wc (of stukje zonder mensen) vinden lastiger. Maar een ziekenhuis is daar ideaal voor. Na het ziekenhuis/wc bezoek kon ik weer ontspannen mijn weg vervolgen Naar Oegstgeest. Ook hier was de kerk (of in ieder geval de Maria kapel) open maar niemand aanwezig dus nog geen stempel, hopelijk lukt het morgen.

Nu ben ik bij mensen die ik ken van de musicalgroep (Kisi, wat nu Koemi heet) waar ik wel eens eerder over heb geschreven. Hier mag ik vannacht logeren. Heel fijn!

Morgen een nieuw blog, dan ga ik richting de Duinen bij Noordwijkerhout/de Zilk. Ik zie er erg naar uit om in nieuw gebied te komen dat ik kan ontdekken.

PS. meld je op de homepage aan op mijn nieuwsbrief.
Dan rolt het laatste nieuws (en mijn toekomstige vertrekdatum) vanzelf je mailbox in!
en kijk/volg/like mij op facebook en instagram


Comments

10 reacties op “Dag 1, van Alphen a/d Rijn naar Oegstgeest”

 1. Hopelijk blijft het droog morgen, blijf je volgen

 2. Fijn dat je weer op pad kan en het weer is prima.
  Geniet van je tocht

 3. Wat fijn dat je weer onderweg bent.
  Veel plezier en ik hoop dat je krachten zullen toenemen.
  SHALOM

 4. Waarde Laura, een stempel gemist in uw nabije kerk ? Géén probleem… Ik zend U een Geestelijke stempel vanuit het Bedevaartsoord Scherpenheuvel uit België… en de groeten vanuit Diest… Waar de de Heilige Sint Jan Berghmans (1599 – 1621) geëerd wordt… Zijn huis waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht is nog dagelijks open om een kaarsje te laten branden en even te bidden… Hartelijke groet, rudi

 5. ja dat is wel heel bekend terrein. Leuk Laura de Zilk ga je dan ook echt door de AWD? Nou dat word dan super genieten daar! Een prachtige dag gewenst!

 6. Thea van Helmond avatar
  Thea van Helmond

  Wat geweldig dat je weer onderweg bent! Proficiat en veel succes!

 7. Henriëtte H.Meijer avatar
  Henriëtte H.Meijer

  Pace e bene Een hele goede reis

 8. Wat fijn, Laura, dat je weer een tocht hebt kunnen maken! Geniet ervan!

 9. Pelgrim Peter avatar
  Pelgrim Peter

  Mooi dat je weer op pad bent. Tot zondag.

 10. Beste Laura, leuk te lezen dat je weer op weg bent , we kijken er naar uit om je te volgen !
  Hopelijk vind de kracht terug om je dagelijkse trajecten te rollen , voorzichtig wat opbouwen ! Hopelijk blijft het weer je gunstig zodat je droog kan blijven gedurende je tocht , het gaat je goed rol ze !
  Patrick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *