2e reisdag, weer een stukje verder en interview.

Gisteravond op de camping ontmoette ik nog een fiets pelgrim. Hij deed de route “langs oude wegen”, een route die ik waarschijnlijk vanaf Rocamadour (volgend jaar) ook op zal pakken.
Verder redelijk op tijd gaan slapen en ik werd dan ook al weer vrij vroeg wakker. Ik vond het wel heel fijn om weer in de tent te slapen, eigenlijk veel fijner dan in een huis, fijne frisse lucht.
Vanochtend na dat ik wakker was alles weer ingepakt en ontbeten en daarna verder gereden.
Het eerste stuk ging echt nog door de Ardennen met veel bos, daarna veranderde dit. Ik kwam door de Champagne streek en zag veel wijngaarden, in elk dorp ook wel Champagne chateaux en handelaren.
Daarna bestond het landschap uit akkers op glooiende Franse heuvels, velden met voornamelijk tarwe, mais, (touw)hennep en zonnebloemen.  Afgewisseld met kleine weides met Franse beige vleeskoeien, oude dorpjes en mooie kerken (de lelijke industrie die er ook af en toe is, zoals graanverwerkingsbedrijven met enorme silo’s, noem ik natuurlijk niet, klinkt dan ineens een stuk minder romantisch ).


Ik wilde kerken bezoeken vandaag maar alle kerken die ik onderweg probeerde waren dicht. Morgen weer proberen.
Wel bezocht ik een militaire begraafplaats van de eerste wereldoorlog. Hier lagen soldaten uit Engeland en wat daar bij hoorde in die tijd zoals India, Australië, etc. Altijd indrukwekkend om te zien.

Afgelopen week had ik een interview met de jongeren afdeling van het Katholiek Nieuwsblad voor een artikel voor op hun website. Vanochtend hoorde ik dat het is geplaatst en dat het ook in de papieren krant zal verschijnen. Erg leuk!
Hier is het artikel te lezen.

Ik ben nu op de camping in Ferrières-en-Gâtinais, zo’n 500 km heb ik nog te gaan.
Zo ga ik weer slapen en morgen weer verder.

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

17 gedachten over “2e reisdag, weer een stukje verder en interview.”

  • Dank je Dick. Dechte tocht begint pas over een paar dagen, ik zie er naar uit! (En in m’n bagage zitten toch een paar goocheltrucjes, altijd handig om bij de hand te hebben!)

   Beantwoorden
 1. Dat was weer een mooie dag gisteren. Jammer dat de kerken dicht waren. Heel bijzonder die oorlogsgraven wat word en ben je dan dankbaar. Prachtig interview trouwens. Weer een mooie dag toegewenst!

  Beantwoorden
   • Ik ben bang van niet. Inmiddels is ook Petra Janssen, mijn collega bij Vastenactie, vertrokken naar een andere baan. En zoals je weet ben ik nu al meer dan twee jaar met pensioen. We gaan wel met een groepje VA-pelgrims op zaterdag 1 april 2023 (geen grap) in Veldhoven (bij Maria van Heck) wandelen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie