3 september. In Reims/Cormontreuil

Reims (station) naar Cormontreuil (clarissenklooster) 5,16km

Inmiddels ben ik in het Clarissen klooster in Cormontreuil (een plaatsje tegen Reims aan).
Toen ik hier aankwam waren de mensen die ik vorig jaar hier had ontmoet hier ook. Dus die heb ik even (met behulp van google translate) gesproken. Als ik in Troyes ben kan ik bij hun logeren, dan kan ik mijn Frans goed oefenen!

De busreis ging op zich gelukkig goed maar was wel erg vermoeiend. Ik was blij toen ik in Reims de bus uit kon. Daarna nog even 6km gerold en onderweg naar de supermarkt geweest om een broodje te kopen voor de lunch. Maar uiteindelijk heb ik het niet gegeten als lunch want toen ik aankwam in het klooster was ik zo moe dat ik eerst mijn bed in ben gegaan en bijna 4 uur heb geslapen. Daarna alsnog mijn lunch broodjes gegeten en om 17.30 was het avondgebed.
Daarna heb ik een goede avondmaaltijd gekregen (wortelsoep, aardappels en wortels, toetje, kaas en brood). En nu lig ik nog even dit te schrijven voordat ik weer ga slapen.

Vandaag even geen foto’s want ik heb hier geen wifi en moet zuinig zijn met mijn data bundel. (Inmiddels heb ik de foto’s geplaatst toen ik een dag later op de camping van Epernay stond)

Tot morgen.

PS. meld je op de homepage aan op mijn nieuwsbrief.
Dan rolt het laatste nieuws (en mijn toekomstige vertrekdatum) vanzelf je mailbox in!
en kijk/volg/like mij op facebook en instagram


Comments

5 reacties op “3 september. In Reims/Cormontreuil”

 1. Veel succes met je reis!

 2. J’aime beaucoup ton aventure en France! Tu es tellement courageuse de faire ce voyage en chaise roulante! Mes compliments! Bonne nuit et à bientôt!

  1. rolstoelpelgrim avatar
   rolstoelpelgrim

   Merci!
   (Het is maar goed dat ik komend jaar weer franse les van je heb, ik moet echt nog flink bijleren voor ik frans kan praten. Maar ik versta gelukkig wel meer dan vorig jaar!)

 3. Gezegende nacht

 4. Maria Franssen avatar
  Maria Franssen

  De tocht is nu echt begonnen, veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *