Onderweg

Het is zover. Ik ben in de bus.
Om 23.35 reed de flixbus de halte op in Den Haag. mijn ouders en zoon hadden me hier gebracht en zwaaiden me uit.
Ik vind het altijd spannend omdat ik bij mijn flixbus ervaring vorig jaar een chauffeur had gehad die moeilijk deed over mijn rolstoel. Maar deze chauffeur vond het prima en mijn stoel mocht er in zijn geheel in. Dus dat was ideaal. Veel makkelijker dan wanneer ik de stoel uit elkaar moet halen wat officieel moet bij de flixbussen. Voor de zekerheid bestel ik ook altijd een tas extra bagage (die ik niet heb) en dan kan ik daar op wijzen als ze moeilijk doen.

De route gaat van Den Haag via Rotterdam, Brussel en Lille naar Parijs. Daar ben ik dan overgestapt op een andere bus die naar Reims gaat.
Tussen Brussel en Lille had ik een man naast me zitten die steeds in slaap viel en dan mij als kussen gebruikte. Die maakte ik dan steeds maar weer wakker/gaf duw. Was blij dat hij niet tot Parijs meeging.

Op het moment dat ik dit plaats ben ik op de tussenstop on Parijs en zit net in de volgende bus. Gelukkig mocht ik mee want mijn rolstoel bleek niet te zijn geregistreerd terwijl ik er wel over had gebeld….

In de bus heb ik gelukkig nog een beetje geslapen, 3 keer een uurtje dus wel erg weinig maar beter iets dan niets Tussendoor heb ik mijn Franse les opgehaald door af en toe wat te luisteren naar de geluids bestanden van de cursus van afgelopen jaar en een luistercursus frans die ik ooit eens bij de bibliotheek had gehaald. Ik heb het gevoel wel veel beter Frans te verstaan fan voorheen maar spreken wilt nog niet echt lukken. Ik ben benieuwd hoe dat onderweg zal gaan en of ik veel verbeteribg mert ten opzichte van vorig jaar. Sowieso heb ik me opgegeven voor het 2e deel van de Franse les op de volks universiteit.
Als ik in Troyes kom zal ik het merken. Dan zal ik logeren bij mensen die ik vorig jaar onderweg heb leren kennen. Toen comuniceerden we alles via google translate. Nu hoop ik ook wat gewoon te kunnen zeggen.
Ik ben benieuwd.
Maar voor nu duurt het nog een paar uur voordat ik in Reims aan kom.

Tot later,
Groetjes,
Rolstoelpelgrim

6 gedachten over “Onderweg”

 1. …Je hebt heel wat vaker gereisd dan ik!! Ik ben nog maar 2 x onderweg gegaan, in 2010 en 2013, beide keren voor een week, en tot Lier ben ik gekomen. Mijn plan is om volgend jaar mei mijn 3e stuk te gaan lopen, 2 weken. Van Lier tot …, en natuurlijk wel in middeleeuwse outfit, behalve de schoenen en wat onzichtbare zaken. Jij, en ook Peter, hebben mij weer aan het denken gezet. Groet, Helma
  PS had jij nu al mijn pelgrimsverslagen gezien? Ze staan op mijn website.
  Fijn wandelen vandaag!

  Beantwoorden
  • Ik ben nu voor de 4e keer onderweg.
   Ik had je belevenissen nog niet gelezen maar als ik weer ergens wifi heb ga ik dat zeker doen. Middeleeuws pelgrimeren lijkt me wel wat, maar met die rolstoel word dat niks. Wel draag ik mijn kaproen met pelgrimsbadges. Die houd mijn schouderspieren goed warm terwijl ik dan verder geen jas aan hoef.
   De verhalen van Peter en Ernst waren/zijn ook voor mij een inspiratie om te pelgrimeren. Heb er ook veel van geleerd.

   Wat betreft mijn slaapplekken, ik heb (behalve deze eerste overnachting in het klooster) niets geboekt. Maar ik maak ieder jaar een lijst van alle plaatsen waar ik langs kom en zoek dan de overnachtingsadressen die in mijn lage budget passen. Als ik dan een keer langer of minder lang wil rollen dan gedacht kan ik gewoon de beste overnachtingsplek uitkiezen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie