Nog 1 dag.

Nog maar een dag te gaan. Bijna alles is ingepakt en zelfs al bevestigd op mijn rolstoel. Gisteren en vandaag een korte testrit gedaan om de balans van de bagage te checken. Als het gewicht te veel op de voorkant zit rijd het zwaar en is bochten maken moeilijk maar is het gewicht te veel naar achteren kiep ik achterover. Alles zit er nu goed opgebonden. Ook de Jacobsschelp die ik tijdens mijn eerste etappe van de zusters bij klooster Cassella in Hilversum heb gekregen zit weer voorop mijn rolstoel gebonden.

Voor mijn tentje heb ik nu een waterdichte zak, die word nu niet meer nat als er een regenbui over gaat komen (al hoop ik dat het droog blijft). De weersverwachting lijken nu in ieder geval best goed te zijn. Dus dat is fijn.

Een tijdje geleden heb ik ook een nieuw vlaggetje gemaakt. Na 3 jaar was mijn oude vlaggetje helemaal versleten. Mijn nieuwe vlaggetje heb ik genaaid uit stof van een geel hesje en met reflecterend band heb ik mijn logo er op gestreken. Is prima gelukt al zeg ik het zelf. Voor de achterkant van mijn rolstoel heb ik met het zelfde materiaal een soort klein spandoek gemaakt zodat ook dat goed zichtbaar is. Zo kunnen de auto’s me van achteren goed zien als ik op autowegen rij.

Vanavond vroeg naar bed en morgen hopelijk uitslapen zodat ik hopelijk een beetje uitgerust ben voor vertrek. Want morgen avond laat vertrekt mijn bus en dan word het een nacht in de bus slapen (met ook nog een overstap rond een uur of 4 s’nachts) en dat zijn meestal niet de beste nachten slaap. Gelukkig heb ik mijn overnachting in het klooster al geboekt en kan ik daar hopelijk nog een goede nacht maken voordat ik echt lange dagen ga rollen.

Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

16 gedachten over “Nog 1 dag.”

 1. Geweldig heel veel succes op jou tocht naar Santiago. Wij volgen jou verslag. Groetjes van Marian en Wim uit Amersfoort.
  Blijf rustig het komt goed.

  Beantwoorden
 2. Zó Laura, dat ziet er goed uit!! (Al klinkt mij” op autowegen rijden” niet zo goed in de oren.)
  Ik zal een kaarsje aan maken. Veel succes, hartelijke groet Thea van Helmond

  Beantwoorden
  • Dank je.

   Wat betreft de autoweg. In Frankrijk is het vaak het geval dat ik op wegen rijd waar auto’s ongeveer 90km per uur mogen rijden. Vorig jaar zag ik daar erg tegenop maar het viel enorm mee. Omdat mensen geen fietspaden gewend zijn en weten dat er fietsers op de rijbaan kunnen zijn word hier goed rekening mee gehouden. En de regel is ook dat passeren alleen mag als ze minimaal 1 1/2 meter afstand houden en dat doen ze dan ook (er staan hoge boetes op voor wie dat niet doet). En die autowegen zijn vaak niet erg druk en als ze druk zijn is er vaak wel een rustiger alternatief.

   Beantwoorden

Plaats een reactie