7 september. Sezanne naar Mery sur Seine

Sezanne naar Mery sur Seine.
34,26 km

Vanochtend opgestaant rond 7.00. Om 7.30 zou ontbijt zijn. Ik was een beetje te laat maar toen ik in de eetzaal kwam was er nog niemand. Het bleek dat het ontbijt op zaterdag een haalf uurtje later begint. Ik heb dua maar rustig even gewacht en om 8.00 kwam inderdaad de groep bejaarden binnen.

We kregen brood met jam, water, sinaasappelsap en een grote kom thee (het leek wel een soepkom). De zusters waren er ook weer. Een van de zusters word veel door de hond achtervolgd, is vast haar hond. De hond zat gisteravond ook al achter in de kapel tijdens de mis en is nu dus in de eetzaal. Leuk beest!

Na het ontbijt kreeg ik een stempel en ben ik vertrokken. Eerst naar de kerk gegaan. De toren ziet er uit alsof hij niet af is. Een beetje vreemd gezicht. De kerk was open dus ben even binnen geweest. Heb er ook nog gezongen, er was toch niemand en zingen in zo’n grote kerk klinkt altijd zo lekker.

Daana onderweg gegaan. Aan de rand vam Sezanne nog even naar de supermarkt geweest. Zo’n grote waar ze alles hebben, niet alleen levensmiddelen maar ook koelkasten, schoolspullen, kleding, etc. Altijd leuk. Een buitenlandse supermarkt is voor mij eigenlijk als een soort museum waar ik zie hoe de mensen leven en eten. Toen ik de supermarkt uit kwam regende het heel hard. Ik heb mijn regenkleding gepakt en aangetrokken en heb nog even gewacht en toen het iets minder hard ging ben ik op pad gegaan. Het werd gelukkig al snel beter weer. Al was het erg wisselvallig en heb een aantal kleine buitjes gehad. Maar door het weer besloot ik het toch maar te wagen op de hoofsweg in plaats van allerlei kleine wegen te nemen. Ook omdat de hoofdwegroute al ruim 30 km was en bij de andere route er nog wel 10 bij kwamen en dat is niks met regen. Gelukkig viel de hoofdwerg enorm mee. Wat op mijn kaart een grote weg leek bleek maar een kleine rustige weg te zijn. Niet vaker dan eens per 5 minuten een auto. Dus vrij ontspannen gerold. Het landschap was vandaag relatief vlak, licht golvend. Fijn voor de armen.

Ik reed veel door akkerland (suikerbiet, mais en andere granen, aardappels, luzerne, etc) en een beetje bos. In het bos waren veel bomen vol met maretakken (ik had het gisteren al over Asterix, hier moest ik nu weer aan denken, die druide zoekt ook altijd maretakken).

Ik kwam ook nog langs een frambozen kweker, lekker een bakje frambozen gehaald, mmmmmmm

Toen ik aan kwam in Mery sur Seine had ik 2 overnachtings adressen. Bij de broeders Marianisten en op de camping. Ivm het weer eerst de broeders maar geprobeerd, de camping heeft toch wel plek. Een man deed open maar ik kon niet met hem praten vanwege de taal. Hij haalde een Engels sprekende broeder. Ik had eigenlijk eerst moeten bellen maar kon uiteindelijk toch komen logeren. Dus dat is fijn.

In de avond hadden ze nog een mis een dorpje verderop en ik ben mee geweest. Er was ook nog een doop.

Nu lig ik in mijn kamer nog even dit berichtje te schrijven. Ik ga snel slapen. Morgen naar Troyes ( hoop ik want de afstand is nog best groot).

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

3 gedachten over “7 september. Sezanne naar Mery sur Seine”

Plaats een reactie