8 september, Mery-sur-Seine naar Troyes

Mery sur Seine – Troyes,
37,66 km

Vanochtend om 7.00 ging mijn wekker af. Mijzelf klaar gemaakt en alles weer ingepakt en daarna naar beneden gegaan. De Engels sprekende broeder was al weer beneden en bezig met het ontbijt. Broodje met jam gegeten en een grote kom thee.Daarna was het tijd om mijn spullen weer naar de rolstoel te brengen die daar in de schuur had staan opladen. De rolstoel kon namelijk niet naar binnen omdat de woning direct met een trap begon. Gelukkig kan ik die wel op komen.
Nadat de bagage weer op de rolstoel hing ben ik vertrokken.

In tegenstelling tot afgelopen dagen was het vandaag geen afwisselende omgeving. Ik reed namelijk de hele dag langs het Seine kanaal (kanaal naast de rivier), of eigenlijk zat ik tussen het kanaal en de rivier in. Bij de Seine stel ik me altijd die grote rivier door Parijs voor, maar dit deel van de Seine is maar een beetje meer dan een beek, soms zelfs een vertakte snelstromende beek. En als je je dan bij een kanaal het Amsterdam Rijnkanaal voorstelt moet je dat idee ook bijstellen want dit kanaal is heel smal, er pasten vroeger 2 trekschuiten precies langs elkaar. Er zitten wel veel sluizen in het kanaal en wat ik erg apart vond is dan soms de rivier de Seine onder het kanaal doorloopt, dan is het kanaal dus een soort aquaduct over de rivier.
Het kanaal eindigde heel abrupt en daarna waren nog resten te zien waar het kanaal ooit had gelopen. Het ziet er naar uit alsof ze het kanaal ook weer aan het herstellen zijn. Het fietspad naast het kanaal ligt er ook nog maar heel kort en aan de vele sluizen word gewerkt.

Zo langs de rivier rolled deed me aan vorig jaar denken toen ik een deel van de Maasroute volgde. Uren lang hetzelfde landschap. Het weer viel trouwens erg mee. Er was regen voorspeld en ik heb ook een aantal keer een oaar druppels gevoeld maar het bleef bij een paar druppels.

Aan het eind van het kanaal begon al snel de stad Troyes. Ik ben eerst naar de kathedraal gegaan. Hier heb ik een stempel gekregen. De kathedraal heb ik bezichtigd en er werd door muzikanten geoefend voor een concert vanavond. Helaas moest ik toch door. Door de straat rollend naar het centrum werd ik aangehouden door een vrouw, ze vroeg of ik een pelgrim ben en dat antwoorde ik bevestigend. Ze gaf me een pakketje met wat lekkers, bleken 2 cakejes te zijn. En toen liep ze snel weer door, naar het concert. Eigenlijk voor ik haar goed en wel kon bedanken was ze alweer verdwenen.

Toen ben ik door gegaan naar het centrum, dat staat hier vol met oude huizen uit de middeleeuwen en net daarna. Heel mooi oud vakwerk. Zeker gezien mijn vrijwilligerswerk bij Archeon (historisch openluchtmuseum waar ik in de middeleeuwen als middeleeuws schoenmaker werk) vind ik dit erg interessante huisjes on te bekijken. Veel van deze huisjes zouden prima passen in Archeon.
Een aantal van die huizen stonden zo dicht tegen over elkaar dat ze het smalle steegje genoem het straatje van de katten noemen, de katten konden namelijk bij de bovenramen van het ene naar het andere huis springen. Na de huizen te hebben bekeken was het tijd om naar mijn logeeradres te gaan.

Onderweg kwam ik nog over een enorm grote rommelmarkt. Leuk om even te kijken. Maar ik had niet veel tijd want ik wilde graag weer door.

Ik logeer nu bij mensen die ik vorig jaar in het zusterklooster in Reims/Cormontreuil heb leren kennen. Ik werd hartelijk ontvangen en rondgeleid door huis en tuin. Vanavond lekker meegegeten en met elkaar gepraat in het frans en een heleboel google translate maar zo hebben we toch een goed gesprek kunnen hebben. en nu ben ik weer op bed.


Foto’s komen morgen want helaas lukt het hier niet om met de wifi te verbinden. (Inmiddels zijn ze zoals je ziet geplaatst, de volgende morgen op het internet van de supermarkt).

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

2 gedachten over “8 september, Mery-sur-Seine naar Troyes”

  1. Troyes is prachtig wij sliepen in het oude semenarie en hebben een dag pauze gehouden hier wij wensen jou nog een goede camino verder het pad langs het Seine kanaal was echt super voor jou. Nog veel succes wij blijven jou volgen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie