Dag 3 Luik naar Hoei

Vanochten om 7.30 kwam een zuster me helpen om mijn rugtas naar de rolstoel te tillen. Daarna heb ik ontbeten en ben ik naar het ochtendgebed geweest. Helaas kon ik niet blijven voor de mis anders werd het te laat om te vertrekken.
2 Nederlands sprekende (eigenlijk Vlaams sprekende) zusters zwaaiden me uit en toen ging ik weer op pad.

Benedictines
Kloostergang


Het was wel weer even zoeken voorat ik weer op de route zat en toen ik er net op zat had ik ook nog eens pech ondat het was opgebroken en toen duurde het weer even voor ik er weer op een andere plek op kon komen. Maar het is gelukt.
het grootste deel van de dag reed ik langs lelijke industie. Het was vaak zo lelijk dat het weer iets moois had. Oude ongebruikte fabriekspanden, energie centrales, sluizen, spoorrails die er uitzag alsof er nooit werd gereden, etc.
En niet alleen wat ik zag was lelijk, de geuren ook. Veel diesel en andere chemiesche geuren die ik niet thuis kon brengen drongen mijn neus binnen.
Tussen die industie in waren ook gedeeltes met zeer luxe mooie woningen, dat was in ieder eval 100 jaar geleden zo. Nu waren die mooie statige huizen met torentjes vervallen, kapotte ramen, lekkende daken, naar beneden hangende goten en vaak enorm begroeid met allerlei klimplanten. Het woord verpaupering is hier vast uitgevonden.


aan het eind van de dag veranderde de sfeer, de industrie werd minder en er waren weer paden waar ik op een enkele fietser na niemand tegen kwam. Er stonden weer bramen en ik vond ook een appelboom die een paar lekkere appels voor me had laten vallen.

na ongeveer 28km rollen waren mijn accu’s bijna leeg en ik besloot ze bij de kerk even te vervangen voor een nieuw set dat in mijn rugzak zat. De kerk zelf was helaas dicht. Maar toen ik bezig was met vervangen zag ik opeens dat ze een lourdesgrot bij de kerk hadden (Voor de lezers uit het groene hart, hij was wel iets kleiner dan die in Zevenhoven, maar toch best groot). Helaas dus geen stempel van de kerk maar wel een foto kunnen nemen.

Net voor Huy kwam ik nog langs een enorme kerncentrale.

En daarna vervolgde ik de laatste 3 kilometer voordat ik op mijn slaapplek kwam. Die 3 kilometer heeft me nog bijna 1 1/2 uur gekost ipv een half uur. Dat kwam omdat het een zeer stijle heuvel op was. Maar het is gelukt!
Boven aangekomen voelde ik me alsof ik in Tibet kwam. Uitgeput van het “berg” beklimmen zag ik een tibetaanse tempel. Hier is het kloostr waar ik vannacht zal slapen. Een tibetaansklooster. Ik heb hier een broodmaaltijd gegeten. Er bleken nog heel veel andere gasten te zijn waarvan meer dan de helft nederlands of vlaams.


Na het eten ben ik naar mijn kamer gegaan, het gedoucht en een handwasje gedaan (is hopelijk morgen weer droog) en nu lig ik even op bed dit te schrijven (maar ik kan het pas later online zetten want het internet werkt hier niet, geen wifi en ook mobielinternet heeft geen bereik). En dan is het zo tijd om te slapen.
Morgen weer een lange dag. Vandaag Bijna 44km gerold.

2 gedachten over “Dag 3 Luik naar Hoei”

Plaats een reactie