Dag 4 Hoei naar Namen

Vanochtend opgestaan en weer ingepakt voor vertrek.
Eerst even ontbeten, er was buffet met brood, yoghurt, muesli, ei en fruit. Dus ik kon er na het ontbijt weer goed tegen aan. Tijdens het ontbijt had ik een leuk gesprek met een man die bij me aan tafel zat. Ik had heb gisteren ook al gesproken. Hik komt regelmatig op bezoek in het klooster. Hij gaf me een boekje waarvan hij vond dat het heel goed was. Toen ik het ontving was ik verbaasd. Ik verwachte een boek over boedisme (waar hij best fanatiek in is) maar ik kreeg een boekje van Anselm Grun, een katholieke monnik. Die ga ik dan maar eens lezen.
Na het ontbijt heb ik nog even wat rondgekeken op het kloostercomplex, betaald en toen vertrokken.


In Hoei vond ik op de grond een metalen schelp toen ik opweg was naar de kerk. De kerk vond ik maar helaas was de deur dicht. Wel zat tegenover de kerk een touristen informatiepunt en daar vroeg ik of ze wisten hoe laat de kerk open zpu gaan. Helaas vertelde ze dat die de hele dag dicht zou zijn omdat het maandag is maar ze hadden toch goed nieuws want ze hadden zelf 2 stempels voor pelgrims.

Daarna even naar de supermarkt aan de overkant van het water gegaan. Daar een paar kleine boodschapen gedaan, een beetje fruit voor onderweg en naar een wc gevraagd. Want dat blijft mijn grootste zorg tijdens zo’n wandeling. Daarna was ik klaar om mijn wandeling te vervolgen.
De route vandaag was heel makkelijk en stond ook nog heel goed aangegeven met bordjes.


Gewoon de Maas volgen tot de bestemming.
het landschap was gelukkig weer veel mooier dan gisteren toen het mooi van lelijkheid was. Ik rolde vrijwel de hele tiid strak langs het water. Er waren af enntoe fabrieken, vooral veel industie die zich bezighoud met stenen. Afgraven, hakken en vervoeren. Af en toe was er ook een enorme klap die galmde tussen de heuvels, dynamiet denk ik waarmee ze een stuk rots klein maken. Rondom zo’n fabriek zag je ook dat hele stukken berg weg zijn. Nog even en het is hier net zo vlak als in Nederland.

Al sinds Visé zie ik steeds gepelde walnoten op mijn route zie liggen. Midden op het pad, soms op het randje van de kade maar in iedergeval daar waar je wandelt. Iedere half uur vind ik weer een of 2 van die noten en soms nog meer. Als ze er dan liggen dan steeds om de paar meter een stuk schil. Er loopt vast een notenetende pelgrim voor me.

En over noten gesproken, die heb ik ook nog gevonden (maar juist niet in de omgeving van de gevonden noten, op die plekken was geen notenboom te ontdekken). Ik vond ik nog een paar appels en bramen. Dat is weer voordelig lekker eten!

Nog iets grappigs dat ik tegen kwam in de maas (al is het misschien ook wel zielig) is 2 schildpadden. Die zaten rustig te genieten van het zonnetje aan de rand van de maas.

Schildpadden


Aan het begin van Namen heb ik een kerk opgezocht. Ik had online al gezien dat ze een viering hadden dus ik wist dat er mensen zouden zijn. En dat klopte dus dat leverde weer een leuk gesprek op met een aantal parochianen die erg benieiwd waren naar mijn reis en mijn bijzondere rolstoel. En ik kreeg een stempel van de priester.

Daarna ben ik naar het jeugdherberg gegaan waar ik had gergereserveerd.

Ik heb een 4 persoonskamer voor mijzelf, en lig nu lekker op bed dit bij te schrijven. Er is hier goedwerkende wifi dus heb van afgelopen 2 dagen ook bijgewerkt met foto’s.

Wil je op de hoogte blijven een een email ontvangen als ik iets nieuws plaats? Schrijf je dan even op de homepage in voor de nieiwsbrief (en vergeet de email niet te bevestigen, kijkt evt. In je junkmail).

 

4 gedachten over “Dag 4 Hoei naar Namen”

 1. Hoi Laura, alles goed onderweg? Ik heb in jouw stukje dat van die noten gelezen. Ik zie zulke noten ook vaker liggen op mijn binnenplaats. Daar zijn het niet mensen die ze achterlaten, maar kraaien. Die laten die noten van een hoogte vallen om ze zo open te krijgen.

  Beantwoorden
 2. Leuk dat boekje van Anselm Grun. Ik ben een paar keer voor een week in zijn klooster geweest in Munsterschwarzsach en heb ook een hele collectie van zijn boeken in onze kleine bibliotheek.

  Beantwoorden
  • Bijzonder om in dat klooster te verblijven.
   Ik heb veel over zijn boeken gehoord maar nooit eerder gelezen dus ben benieuwd. Ik ga er binnen kort aan beginnen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie