Dag 5 Namen naar Dinant

Vanochtend om 6.45 opgestaan, aangekleed en alles ingepakt en naar de ontbijtzaal gerold. Ik paste met al mijn bagage haast niet op de rolstoellift maar na wat passene en meten kon ik toch naar boven komen.
We kregen een biologisch ontbijtbuffet. Ik had brood, fruit en yoghurt zodat ik erven tegen aan kon.
ik kreeg nog een stempel bij het jeugdherberg en daarna ben ik vertrokken.


Ook vandaag kwam ik weer regelmatig opgegeten noten tegen, die persoon loopt nog altijd voor me.

Na een rijdje werd ik begroet door een wandelende man die een praatje maakte. Hij vroeg of ik pelgrim ben en dat beantwoorde ik bevestigend. We praten wat over mijn route en daarna rolse ik weer door.
Een halfuurtje later werd ik opeens ingehaald door een fietser, was diezelfde man. Hij had nog wat vragen want hij wilt zelf graag gastadres worden voor pelgrims. Hier hebben we nog even over gesproken en toen gingen we weer ieder zijns weegs.

De route stond ook vandaag weer goed aangegeven. Overal borden met maasroute en ook regelmatig een stikker met de schelp van Santiago.
Het landschap was erg mooi. Mooie stijle rotswanden met bomen naast het water en kastelen.

In Profondeville ging ik naar de kerk, hier was iemand aan het schoonmaken. Zij wist me in half frans met nederlands en engels te vertellen dat de priester 3 huizen verderop woonde in een groot hui met een tuin waar een kruisbeeld staat. Ik had het al snel gevonden en hij stond in zijn tuin. En daar kreeg ik mijn 2e stempel van de dag.

even later zag een mooie plek voor een foto, er kwam een bootje onder Nederlandse vlag aanvaren en die zette ik er gelijk bij op de foto. Op het moment dat ik dat deed nam de man aan boord van dat bootje ook een foto van mij. Ik vond het best jammer dat ik die foto niet even kon zien.
Maar dat liep anders. Een uurtje of zo later kwam ik langs een sluis. En precies die boot lag in de sluis. Ik Sprak de mensen aan en zo hadden we een leuk gesprek. Ze namen nog een paar foto’s terwijl ik rolde en zij uitvaarde en beloofde die foto’s te emailen. Dus dat is erg leuk. (Is inmiddes gebeurd, als jullie dit lezen, bedankt voor de foto’s!)


Ook zag ik vandaag de eerste wijngaarden. Die verwacht ik op mijn route nog wel meer te zien als ik zuidelijker kom.


Ik kwam ook een paar overstekende hagedissen tegen. En ze wilde mooi op de foto.
Qua eten had ik vandaag alleen een paar bramen. Niet zo veel. Alles was verdroogd of onbereikbaar.

Net voor Dinant ben ik nog even via dhet klooster van Leffe gerold. Helaas waren ze gesoten (dat wist ik al) en leverde het me geen stempel op.

BelEngel. Een anders soort dan die in Den Bosch waar ik eerder (2016) over schreef!

Daarna naar Dinant. Hier heb ik de kerk bezocht. Helaas hadden ze daar geen kennis van mogelijke pelgrimsovernachtingen en de jeugdherberg was telefonisch onbereikbaar dus ik sta nu op een camping (met internet, dus ik kan dit gelukkig plaatsen).


onderweg naar de camping kwam ik nogmals de man tegen van het bootje en hadden we het nog even over hun en mijn reis.

mijn tentje staat vlak bij de maas dus ik kan morgen snel mijn route weer oppakken.

2 jongens hebben geholpennmet opzetten en morgen ochten komen ze weer helpen afbreken dus dat is ideaal!


En voor nu ga ik slapen.
tot morgen!

8 gedachten over “Dag 5 Namen naar Dinant”

Plaats een reactie