Eindelijk weer thuis

Sinds zaterdag ben ik na 3 maanden eindelijk weer thuis. Dat is een paar dagen eerder dan verwacht want zoals ik in het vorige blog schreef was de verwachte ontslagdatum 28 juni.

Het weekend mocht ik op proefverlof en als het goed ging mocht ik dan thuis blijven en zo gebeurde het. 

Ik ben bijna 3 weken in Careyn revalidatie in het st Antonius geweest. Hoewel het voelde als een verpleeghuis was het daar wel een goede omgeving om te herstellen en het lukte daar vrij goed om me aan mijn grenzen te houden. Wel vond ik het moeilijk zo weinig te kunnen en mogen doen en dat mijn herstel toch langzamer gaat dan op de standaard lijstjes van het ziekenhuis.

Heel fijn was dat ik, als een bepaalde zuster werkte, ik naar buiten kon. Daarover schreef ik ook al vorige keer. De technische dienst had zelfs een plank neergelegd bij de buitendeur zodat het bed makkelijker naar binnen kon. De eerste keer dat ik naar buiten ging bleek de drempel van binnen naar buiten goed te gaan maar andersom niet. Er waren 5 mensen nodig om het bed binnen te krijgen. Met de plank ging het veel beter.

Alle lieve berichtjes, emails en vooral ook kaartjes van jullie waren zo fijn om te krijgen. Dat heeft me er echt doorheen geholpen. Al die lieve bemoedigende teksten van vrienden, kennissen en mensen die ik nooit heb ontmoet en alleen via dit blog ken. De postbezorgers van het ziekenhuis vonden het ook interessant te zien dat er regelmatig post kwam met alleen de naam rolstoelpelgrim! Allen enorm bedankt. Binnenkort hoop ik energie te hebben om iedereen persoonlijk te beantwoorden maar nu moet mijn energie eerst gaan naar mijn herstel.

Nu thuis gaat het naar omstandigheden best goed maar ik moet opletten dat ik niet te veel doe. Gelukkig helpt mijn zoon me. Ik lig nog veel op bed en kan nog niet goed zitten (rond de 7 minuten) maar hopelijk verbeterd dat nog. In de rolstoel zitten terwijl ik rol gaat gelukkig beter (dat geeft hoop voor komende pelgrimstochten). Maar ik mag nu nog maar 15 minuten achter elkaar zitten. Komende weken heb ik nog veel leefregels om me aan te houden om te zorgen dat ik goed herstel.

Maar ja, ik ben in ieder geval weer fijn in mijn eigen huis. Hier kan ik weer genieten van mijn kleine moestuintje. Die kan nu wel wat extra aandacht gebruiken. Gelukkig is die nog grotendeels in leven door mijn ouders die af en toe water kwamen geven. De kas met verschillende soorten druiven staat er geweldig bij. En sommige verwaarlozing is ook weer leuk zoals de uien die zijn doorgeschoten en nu mooi bloeien.

Ondertussen probeer ik ook te zoeken naar opties voor een korte Nederlandse pelgrimstocht. een lange reis zit er dit jaar nog niet in maar ik wil toch proberen of er iets mogelijk is.

In het najaar hoop ik weer sterk genoeg hiervoor te zijn en voldoende te kunnen zitten. Ik denk nu aan etappe 0 zoals ik het maar noem. Ik ben 2016 gestart in Haarlem voor de eerste etappe. Dan wil ik kijken of het alsnog lukt om van huis naar Haarlem te rollen. Als dit goed gaat rol ik misschien wel verder tot het heiligdom in Heiloo. (Peter, dan kom ik graag je rolstoel toegankelijke B&B/pelgrimsherberg uittesten.) Dit zou 3 a 4 dagen rollen zijn dus een prima training voor volgend jaar. Dan wil ik de etappe doen die voor dit jaar gepland stond (Rocamadour naar Lourdes/Spaanse grens).

Tot die tijd zal het hier op het blog weer wat stiller zijn. Ik ga mij eerst maar richten op mijn herstel. En voor ik vertrek laat ik het sowieso weten.

Groetjes, 

Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

18 gedachten over “Eindelijk weer thuis”

  • Bonjour,
   Félicitations pour avoir achevé votre périple avec beaucoup de courage et d’organisation. Je suis heureuse de vous avoir rencontrée sur le Chemin de Compostelle.
   Je souhaite que vous réalisiez d’autres projets.
   Tous mes voeux de rétablissement.
   Affectueuses pensées.
   Françoise CLEMENCET

   Beantwoorden
 1. Ben blij voor jou te mogen lezen dat het vooruit gaat, je maakt zelfs alweer plannen. Dat vind ik enorm positief!

  Je bent een doorzetter , dus komt vast wel wee goed. Maar blijf voorzichtig en asseer geen grenzen, dan komt het weer zover dat jij Rocamadour wee kan kiezen als jouw plek van vertrek!

  Beantwoorden
 2. Dag Laura..wat een positief bericht. Je bent ook positief ingesteld en hoop daarom dat je herstel voorspoedig zal . Geniet van je eigen huis weer. Leuk dat je moestuin volop vruchten geeft. Beterschap en tot ziens.

  Beantwoorden
 3. Hoi Laura,
  Wat fijn dat je weer thuis bent.
  Ja, het is lastig al die leefregels, maar gelukkig duurt het niet zo lang meer.
  Ik weer één ding zeker! Jouw Hemelse Vader is voor je, naast je en om je heen.
  Gods zegen!

  Beantwoorden
 4. wat een geweldig nieuws. Langzaam maar zeker beklim je deze berg naar je herstel, zoals je de afgelopen jaren op je Camino al heel wat bergjes hebt bedwongen, zal je dat nu ook gaan lukken. Je bent een kanjer (en ook je artsen, therapeuten en verzorgers)

  Beantwoorden
 5. Je bent zeker welkom in mijn rolstoeltoegankelijke B&B. Ik hoop dat die dan die dagen nog niet bezet is. En als Pelgrim hoef je natuurlijk niet te betalen:-)

  Beantwoorden
 6. Fijn dat je weer thuis bent Laura! Lekker genieten van je prachtige tuin. Succes met verder revalideren en met toekomstplannen maken. Je optimisme is gelukkig nog onaangetast!

  Beantwoorden
 7. Heel veel beterschap gewenst. Fijn dat je thuis bent. Kleine stapjes maken en volhouden. Nu dromen, dan plannen en regelen en dan uitvoeren.
  Je hebt al meerdere keren deze weg bewandeld. Ik leer veel van je. Je komt er wel.

  Beantwoorden
 8. Hoi Laura, wat super dat je nu weer lekker thuis bent en je weer een beetje ritme kan opbouwen tussen je eigen spulletjes. Dat helpt altijd voor het herstelproces. Fijn dat Bruno je kan helpen. Heel veel sterkte met beter worden, doe het stap voor stap en dag voor dag, dan kom je zeker bij de eindstreep. Je kan het! Heel veel liefs, Sylvia

  Beantwoorden
 9. Hey Laura , fijn dat je weer in je thuis verder kan herstellen !
  Doe het maar rustig aan en dan komt het helemaal goed .
  Je pelgrim loop niet weg !
  Geniet nu maar van je zoon huis en tuin !
  We horen je hopelijk wel als je er klaar voor bent en dan volgen we uiteraard van begin tot het einde
  Vele groeten

  Beantwoorden
 10. Beste Laura,
  Hopelijk ben je nu al weer wat verder in je herstel thuis.
  Ga door met je plannen.dat geeft moed!
  Een hartelijke zomergroet,
  Rineke Poot.

  Beantwoorden
 11. Laura,
  Gelukkig dat het weer wat beter met jou gaat wij wensen jou nog heel veel beterschap toe zodat jij jou route weer kan vervolgen. Het gaat jou goed. Groetjes Marian en Wim

  Beantwoorden

Plaats een reactie