Er zijn weer plannen

Het is alweer ruim 2 maanden geleden sinds m’n laatste blog.
Sinds die tijd is er veel gebeurd en er zijn weer plannen dus tijd voor een update.
Toen was ik net thuis en kon ik weinig, nu ben ik al een eind opweg naar herstel.
Hoewel ik nog niet de oude ben en vooral qua kracht nog niet ben wat ik was gaat het veel beter met me en is de zenuwpijn grotendeels weg. Alleen de zenuw in m’n linkervoet is nog niet helemaal herstelt. Het voelt alsof er blaren op zitten en ik kan daardoor nog vrijwel geen schoenen verdragen. Maar de arts heeft hoop dat dit nog herstelt. En verder gaat het veel beter en ben ik best tevreden. En dat terwijl ik nu weer op m’n “normale” hoeveel pijnstillers zit. Het afkicken van oa oxicodon (morfine achtig medicijn) en pregabaline (tegen zenuwpijn maar word normaal bij epilepsie gebruikt) gaat erg voorspoedig.

Ik kan nu ook weer veel meer, naast alle dagelijkse dingen lukken nu ook weer de leuke dingen. Vorige week ben ik met m’n ouders, zus en zoon een paar dagen weg geweest vanwege hun 50 jarig huwelijks jubileum.
We waren in Hierden, een mooie omgeving.

En ik heb ook mijn nieuwe tentje uitgetest. Er was een grote tuin met gras bij het gehuurde huisje dus ik zag m’n kans schoon. Die tent die ik voor m’n verjaardag had gekregen had ik nog niet uit kunnen proberen. Nu ging opzetten en ook slapen in de tent weer goed, al merk ik vooral met het in/uit de tent kruipen dat ik nog niet de oude ben.

In die dagen kwam er ook een fotograaf voor familiefoto’s. Ook heeft ze een aantal mooie foto’s gemaakt voor op deze website. Leuk om nu weer leuke nieuw foto’s te hebben.

Ook zijn we in Elburg geweest. Bij een bijzondere tentoonstelling, Zandverhalen. Naast dat de kunstwerken van zand enorm knap zijn gemaakt vonden we ook alle andere kunstvoorwerpen en antiek dat er bij staat erg mooi om te zien.

In Harderwijk bezochten we ook nog het Marius van Dokkum museum. Dat vind ik altijd erg leuke schilderijen, vooral de grappige schilderijen kende ik maar er waren ook dingen die ik niet wist zoals de beelden en de serieuze schilderijen. Mooi om te zien.
Al met al waren het dus leuke dagen weg.

Ik heb afgelopen tijd ook weer verschillende keren langere afstanden gerold. Het voelt nu een beetje zoals in 2015/2016 toen ik me voorbereidde op mijn eerste pelgrimstocht. Ik rol nu dezelfde soort rondjes hier in de omgeving, door polders en molens! Langzaam opbouwend begon ik met een paar kilometer. En steeds iets meer. M’n langste afstand tot nu toe is ruim 25km dus weer lang genoeg om op pelgrimstocht te gaan, dus er komt toch nog een kleine 2023 pelgrimage!

Dit jaar blijf ik in Nederland en ga ik rollen wat ik etappe 0 noem. Ik ben 2016 m’n pelgrimstocht in Haarlem gestart en ik wilde altijd nog eens van huis naar Haarlem rollen. Dus dat ga ik binnenkort doen. Waarschijnlijk vertrek ik 27 september.  Na Haarlem hoop ik nog door te rollen naar Heiloo waar één van Nederlands grootste pelgrimsoorden is.

Dus nog even geduld en dan komt er weer een dagelijks blog. Ik zie er naar uit!

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

15 gedachten over “Er zijn weer plannen”

 1. Fijn om weer positieve berichten van jou te mogen lezen!
  En… alweer plannen, ik ben benieuwd!
  Zelf fiets ik eind septeber richting Banneux samen met een fietsmaatje, die daar alweer een paar jaar behulpzaam is geweest met pelgrims
  Ik kijk uit naar jouw volgende blog!

  Beantwoorden
 2. Fijn om te lezen dat het de goede kant op gaat met je! Ik ben fijn aan ’t schrijven ; deel 1 van kinderboek Vertel het aan de mensen is klaar; te vinden op de site van Boekenbent. Deel 2 Vordert ook goed. Ik weet nog dat ik op de lagere school dacht: waarom wordt de Bijbel niet beter uitgelegd, met eenvoudige tekeningen?

  Beantwoorden
 3. Heerlijk Laura ik miste je auto al en dacht dat gaat de goede kant op. Fijn om te lezen dat het zo goed gaat ja Hierden is heel mooi jaren met mijn ouders vakantie gevierd. Nou dat word weer uit kijken naar je blogs. Succes met de voorbereiden.

  Beantwoorden
 4. hey , blij nog eens iet te lezen krijgen van jou !
  Ik kijk er al naar uit naar jr mini reisje !
  je hebt nog een paar weekjes om te herstellen , het gaat je wel lukken !
  Je bent een taaie Laura ik kijk uit naar etappe 0

  Beantwoorden
 5. Hey Laura , blij nog eens iet te lezen krijgen van jou !
  Ik kijk er al naar uit naar jr mini reisje !
  je hebt nog een paar weekjes om te herstellen , het gaat je wel lukken !
  Je bent een taaie Laura ik kijk uit naar etappe 0

  Beantwoorden
 6. Goed om te horen dat het weer beter met je gaat, Laura. Ik wens je alle herstel toe die je nog nodig hebt en natuurlijk ook dat je weer op kracht komt om de tocht naar St. Jacobus te hervatten.

  Beantwoorden
 7. Hoi Laura,

  Wat fijn om te lezen hoever je al weer hersteld bent.
  Bij de zandsculpturen in Elburg en in het museum van Marius van Dokkum zijn we ook geweest. Echte aanraders.
  Succes met de voorbereidingen en geniet van je mooie tochten.

  Gods zegen!

  Beantwoorden
 8. Wat mooi om te lezen dat na alles wat je hebt doorstaan, nieuwe plannen mag maken. Plannen om volgend jaar verder te gaan met je pelgrimstocht.
  De tent al kunnen proberen en weten dat die geschikt om alleen op te zetten is top.
  Nu rustig verder gaan met opbouwen van je conditie.

  Helaas is de pelgrimswandeling van de vastenactie er niet meer dus blijft het contact via de blog.

  Groetjes,
  Nel

  Beantwoorden
 9. Geweldig om te lezen dat het weer de goeie kant opgaat, doe kalm aan “dan breekt het lijntje niet” en geniet ervan! want of je 10 of 20 kilometers rolt, ’t is de beleving die bovenaan staat en kunnen dus twee kilometers soms driekeer meer plezier en leut brengen dan de volgende achttien 😉 Geniet ervan Lieverd xxx

  Beantwoorden
 10. Dag Laura,
  Super dat je weer aan het rollen bent en plannen kunt maken.
  Die zandsculpturen en Marius van Dokkum zijn echt geweldig!
  Succes en hopelijk gaat je herstel voorspoedig door.
  Shalom, Marita

  Beantwoorden

Plaats een reactie