Pelgrimstocht dag 19

Nadat ik rustig had ingepakt ben ik vertrokken.
Het was eerst nog wat fris, maar al snel scheen het zonnetje op mijn rug. Dat was fijn want mijn rug en schouderspieren konden wel wat warmte gebruiken. Ik merk dat mijn lijf nu aan het eind van deze tocht weer extra protesteert, maar de warmte van de zon hielp.

Bij het plaatsje Anglars wilde ik in de kerk kijken maar hij was dicht. Dus rolde ik maar weer door.


Langzaam werd het iets warmer maar heel heet werd het gelukkig niet vandaag, een fijne temperatuur van 23 a 25 graden en niet vochtig en benauwd.
De route was vooral de eerste helft erg mooi en fijn om te rollen, afwisselende landschappen, kleine rustige wegen en afwisselend dalen en stijgen.

Ook rolde ik langs een veld met nog mooi bloeiende zonnebloemen. Die vind ik altijd zo mooi, zulke vrolijke bloemen!

In het plaatsje Thémines aangekomen wilde ik eigenlijk even de kerk bekijken maar de helling was wel heel erg steil. Ik wilde niet die moeite doen en dan er achter komen dat de deur dicht is. Ik bleef even kijken, maar besloot me er niet aan te wagen.
Ik rolde door en sprak een groepje wandelaars/pelgrims. We vertelden onze routes. Ik zei ook dat ik me afvroeg of de kerk open was, één van hen ging kijken, heel fijn want het bleek dat het maar goed was dat ik het niet had geprobeerd want ook deze kerk was dicht.
Daarna rolde ik weer door. Nu over een iets drukkere weg, maar het was gelukkig nog goed te doen.
Onderweg zag ik veel hazelnoten en heb wat meegenomen. Dan kan ik die later opeten.

In Gramat bezocht ik de kerk, deze was gelukkig wel open.

Ik was de hele dag aan het twijfelen waar ik vannacht zou willen slapen. Afgelopen tijd was er weinig keus en was ik al blij als ik een slaapplek had, maar hier waren diverse opties op verschillende afstanden, maar allemaal gunstig gelegen. Uiteindelijk ben ik voor de een na laatste slaapplek gegaan, 2 eerdere campings rolde ik voorbij. De plek waar ik nu ben is een pelgrims herberg in Gramat. Ik slaap in een slaapzaal maar heb die zaal dan wel voor mij alleen. Er zijn nog 2 andere pelgrims maar die slapen in de andere zaal. Het gebouw zelf is redelijk toegankelijk maar de slaapzalen zijn wel boven, gelukkig kan ik nog een trap lopen.


We hebben ook gezamenlijk gegeten. Het was gezellig.
Nu ga ik snel slapen.  Morgen de laatste dag, dan kom ik aan in Rocamadour en zit het er weer op…
Al zal ik nog wel blijven schrijven tot ik weer thuis ben, en dat duurt nog wel een tijdje.

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

Ps. Voor wie het nog niet heeft gedaan, als je bericht wilt wanneer ik een nieuw blog heb geschreven kan je onderaan de homepage je inschrijven voor de nieuwsbrief.

13 gedachten over “Pelgrimstocht dag 19”

 1. Goede nachtrust gehad in de slaapzaal? Niet te veel liggen piekeren over uw tocht van vandaag?
  Ik wens u alle goeds toe bij uw laatste dag dat u gaat rollen. Kom behouden toe in Rocamadour en geniet van uw laatste etappe. Hopelijk kom nog veel “Tournesols” tegen die lachen naar u.
  Fijne zonnige zondag gewenst!

  Beantwoorden
 2. Heerlijk zo’n fijne en vooral warme dag. Hoop dat het je spieren goed heeft gedaan en ook de nacht in de herberg zal wel fijn zijn geweest. Jeetje alweer de laatste roldag gaat wel heel snel voor mijn gevoel. Maar ik ben nu al benieuwd hoe je terugreis verloopt. Geniet van je laatste roldag!

  Beantwoorden
 3. wauw , een slaapzaal t is al eens iets anders dan een tentje !
  Morgen ( vandaag !) aankomst in je eindbestemming voor dit jaar !
  Maar ik verwacht dat je er nog wel een week of meer zal overdoen om terug naar huis te gaan , het zij dan wel op een gemakkelijker manier ( auto ? )Geniet van de laatste rol dag ! t was weer fijn u te mogen volgen via u berichtjes en google maps ! We horen wel wat je nog gaat doen op de terugweg

  Beantwoorden
 4. Mijn gedachtengang is ook vandaag is ook vandaag weer meegerold, extra prettig omdat het hier precies het weer is waar jij over schrijft. Hier zijn de zonnebloemen al uitgebloeid. Lia van thuiszorg vertelde vanochtend van koolmeesjes die bij haar thuis de pitten op puizelen zoals eekhoorntjes dat doen, met een pootje. Ze liet er een filmpje van zien; schattig. Fijne dag en pas goed op jezelf.

  Beantwoorden

Plaats een reactie