Reisdag 5, meerijden

Gisteravond kreeg ik gelukkig het goede nieuws dat ik mee mocht rijden, wat een opluchting!

Ik heb gisteravond alle spullen die ik mee had uitgezocht, een deel mee op pelgrimstocht en een deel blijft in de auto. Ik had voor heen/terugreis oa extra kleding en medicatie mee en dat mag achter blijven, net als andere dingen die ik onderweg niet nodig heb en dingen waarover ik twijfelde en in eerste instantie had ingepakt maar waarvan ik vind dat ik best zonder kan.

In de ochtend reed ik 200 meter naar de plek waar ik parkeer tijdens m’n tocht. Met een Nederlandse hotel eigenaar had ik afgesproken dat hij een oogje in het zeil houdt, een fijne gedachte.

Om 11 uur werd ik opgehaald door mijn lift. Hij rijdt speciaal voor mij deze enorme afstand, en eigenlijk nog verder omdat hij ook niet in Rocamadour woont maar een stuk verder op.
Voor de lunch werd ik ook nog getrakteerd. Over de ongeveer 250km hebben we ruim 5 uur gedaan, over kleine Franse wegen rijd je niet zo snel. Het was wel een mooie rit, mooie natuur en af en toe een kasteeltje in de bergen. Onderweg gezellig gekletst over oa mijn en zijn pelgrimstochten dus dat was leuk.
Zo bijzonder dat hij dit voor mij wilde doen. (Als je dit leest, enorm bedankt!)

Nu ben ik op de camping in Le Puy-en-Velay. De tent staat en ik ga zo liggen en hopelijk vroeg slapen.
Morgen begint het echt!

Groetjes,
Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim

12 gedachten over “Reisdag 5, meerijden”

 1. Heel veel plezier en hoop dat je weer mooie contacten maakt onderweg.
  Ik ben een van de mensen van een Nederlandse groep die vorig jaar in le puy en velay was. Bon camino morgen!
  Annemieke

  Beantwoorden
 2. Zo zie je, Jacobus is nooit ver weg en weet altijd wel voor een oplossing te zorgen. Heel veel plezier onderweg, veel mooie contacten maken, veel zien en rijdt veilig.
  Ga a.s. zondag ook weer op camino, zal een kaarsje voor je opsteken in Santiago.
  Buen Camino

  Beantwoorden
 3. Hallo rolstoelpelgrim of mag ik Laura schrijven,
  Met een paar dagen vertraging ben ik begonnen met uw dagelijks relaas te lezen. Wat ben jij een kranige vrouw om op deze wijze te pelgrimeren. Ik deed het 25 jaar geleden al stappend – lopend zoals jullie het boven de Moerdijk noem, maar jij laat je rollen met je nodige krachtinspanningen.
  Ik wens u het allerbeste toe, moge je gespaard blijven van alle mogelijke ongemakken zodat je veilig en wel komt waar voor u uw eindpunt ligt. Het ga je goed!
  E ultreia y suseya!
  Groeten uit de prachtige Vlaamse Ardennen;
  Marc

  Beantwoorden
  • Goed dat je vraagt.
   Ik ben met mijn eigen auto naar het eindpunt (Rocamadour) van m’n wandelroute gereden.
   Vanaf daar had ik hulp nodig (of met openbaar vervoer, als die hulp niet was gekomen) om naar m’n beginpunt (le Puy) te komen. Nu rol ik met de rolstoel weer terug naar Rocamadour waar m’n auto staat te wachten.
   Ik heb het ook wel eens andersom gedaan, vorig jaar, met de auto gewoon naar het beginpunt en dan na een tijd rollen vanaf het eindpunt met de trein terug naar de parkeerplaats van de auto, maar dan maak ik mij onderweg steeds druk over hoe ik die terugweg ga organiseren dus dat heeft niet mijn voorkeur.
   Nu was het extra lastig omdat het openbaar vervoer erg slecht is tussen deze 2 plaatsen. 5 overstappen was nog de meest gunstigste route, en met de rolstoel is het heel lastig omdat ik te maken had met meerdere (regionale) vervoerders waarbij ik de rit niet in 1 keer kon reserveren. Daarom dat ik zo blij ben met het vervoer!

   Beantwoorden
 4. Ha top je bent veilig aan gekomen. En nog een gezellige rit op de koop toe! Wat fijn dat er een oogje op je auto word gehouden. Nou ik hoop dat je uitgerust wakker ben geworden voor het vervolg van je onderneming. Succes!

  Beantwoorden

Plaats een reactie