Reisje naar het ziekenhuis en datum operatie.

Hier dan eindelijk weer een update. Het duurde even omdat ik zelf ook niet meer nieuws had.

Ik lig inmiddels al ruim 6 weken plat (waarvan 10 dagen in het ziekenhuis). Uit de scan bleek de hernia in mijn rug (S1L5) ernstig vergroot ten opzichte van 2 jaar geleden. Hij drukt op de zenuw die naar m’n linker been gaat wat zorgt voor erge zenuwpijn. Zitten is onmogelijk dus rolstoel rijden ook…

Afgelopen week had ik een afspraak met de neurochirurg. Omdat ik niet kan zitten had de huisarts een ambulance geregeld. 

Ik had nooit eerder in een ambulance gelegen dus dat was best interessant om eens mee te maken. 

De reis ging voorspoedig en de afspraak ging vrij snel. De arts gaat mij opereren,  vervroegd omdat het een flinke hernia is. De normale wachtlijst is 3 maanden maar ik kan over ongeveer een maand worden geholpen. De operatie staat nu gepland op 13 juni maar mocht er eerder een plekje vrij komen kan ik misschien nog eerder terecht. 

Maar voor nu reken ik er maar op om nog een maand liggend in de woonkamer van m’n ouders te verblijven. 

Omdat het in de ochtend al vroeg licht wordt in de huiskamer hebben we van de tarp, degene die ik tijdens mijn pelgrimstocht altijd gebruik om in de nacht mijn rolstoel droog te houden, een tentje gebouwd. Zo is het wat donkerder. Dus ik slaap toch nog een soort in een tent! (Al zou ik stiekem veel liever in een tentje slapen op een camping in Zuid Frankrijk).

Na de operatie ga ik waarschijnlijk niet terug naar mijn ouders maar naar een revalidatiecentrum of zorghotel. Over 2 weken heb ik telefonische afspraken met een verpleegkundige en anesthesist. Dit om de operatie en de periode daarna goed voor te bereiden. 

Er zal nog een flinke hersteltijd zijn dus of het dit jaar nog gaat lukken om een korte pelgrimstocht te maken weet ik niet, hangt er vanaf hoe lang het in het naseizoen mooi weer blijft. De route die ik eerst had gepland doe ik sowieso niet, maar ik hou hoop voor een kortere route in Nederland. Misschien ook wel als een soort revalidatie om de spieren weer op te bouwen want jullie kunnen je vast wel voorstellen dat na 6 weken (en nog 5 weken tot de operatie dus totaal zeker 11 weken) liggen mijn spieren flink achteruit zijn gegaan.

Iedereen bedankt voor het meelezen en alle lieve berichtjes die ik afgelopen tijd heb ontvangen via deze website, email, facebook, instagram en kaartjes per post. 

Dat helpt mij om deze lastige tijd door te komen.

Na de operatie schrijf ik weer een blog. 

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim 

PS. meld je op de homepage aan op mijn nieuwsbrief.
Dan rolt het laatste nieuws (en mijn toekomstige vertrekdatum) vanzelf je mailbox in!
en kijk/volg/like mij op facebook en instagram


Comments

22 reacties op “Reisje naar het ziekenhuis en datum operatie.”

 1. Joke Motta avatar
  Joke Motta

  Sterke Laura
  Eerst aansterken en dan weer op pad. De weg blijft op je wachten.
  Beterschap en groetjes Joke

 2. Geesje Kip avatar
  Geesje Kip

  Heel veel sterkte Laura en van harte beterschap

 3. Annelies Giesen avatar
  Annelies Giesen

  Lieve Laura,
  Dat is een fikse tegenvaller.
  Ik wens je heel veel sterkte en voorspoedige beterschap.
  De Camino loopt gelukkig niet weg, na je revalidatie hopelijk weer een vervolg. Wellicht vind je troost in de herinneringen aan alle mooie camino herinneringen.

 4. Myriam avatar

  Sterkte Laura en van harte beterschap!

 5. Trudi avatar

  ach jee wat een ellende meis. Wel fijn dat er duidelijkheid is en dat er een datum staat gepland kan je tenminste gaan aftellen. Ja de spieren gaan heel snel achteruit op deze manier. Wat een slimme oplossing een klein tentje op het bed. Heel veel sterkte Laura en een dikke knuffel.

 6. Wat vervelend voor je. Heel veel sterkte en een spoedig herstel gewenst.

 7. Thea van Helmond avatar
  Thea van Helmond

  Veel sterkte Laura en beterschap!! Ik steek een kaarsje op ……

 8. Astrid koolwijk avatar
  Astrid koolwijk

  Hoi Laura
  Heel veel sterkte en beterschap.
  En heel voorspoedig herstel.

  Groetjes van Astrid

 9. Bernadette avatar
  Bernadette

  Hallo Laura,

  Heel veel sterkte hou moed en ook heel veel succes voor jouen de artsen, want je moet het toch samen doen.

  Groetjes,
  Bernadette

 10. Guus Prevoo avatar
  Guus Prevoo

  Heel veel beterschap toegewenst, Laura.

 11. Miranda Koning avatar
  Miranda Koning

  Lieve Laura,

  Hoe groot de tegenslag ook is… ik kan me voorstellen dat je ook blij bent om te weten hoe het ervoor staat. Dus… op naar 13 juni of nog eerder, maar Hij is erbij!
  Ik wens je Gods zegen toe! Elke dag weer!
  En dan komt een nieuwe tocht vast weer in zicht.

  Veel sterkte!

 12. Claudia avatar
  Claudia

  Je blijft heerlijk positief, maar dat reizen komt vanzelf wel weer, nu eerst je gezondheid en alles wat daarbij komt kijken. Heel veel sterkte en geluk en uiteraard goed herstel. Liefs van mij. ♡

 13. Decoster avatar
  Decoster

  spoedig herstel Laura , je lichaam komt nu op de eerste plaats , alleen jammer dat in deze periode van het jaar komt , maar daar is , en kan je nu eenmaal niets aan veranderen !
  We kijken alweer uit naar een bericht dat alles beter is ! succes en we duimen voor een vlotte genezing

 14. Eduard Groenhagen avatar
  Eduard Groenhagen

  Heel veel sterkte, moed houden!

 15. Roosje avatar

  Haai lieve meid, na het lezen van je blog was ik heel hard geraakt. Maar als je wil ga ik je begeleiden en bijstaan wanneer je je eerste ritje later in het jaar, Nederlands stukje, met je meereis. Laat maar weten of je het leuk zou vinden?? We blijven gewoon positief, langzaam maar zeker….
  Veel succes met de operatie , ik lees je graag terug, mag ook privé hoor
  Lieve groetjes en tot snel XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  Roosje

 16. Sylvia avatar

  Hoi Laura,
  Fijn dat er een operatiedatum bekend is, en hopelijk eerder… Ik wens je heel veel sterkte toe de komende tijd, vooral het wachten is niet altijd makkelijk.. gelukkig ben je niet alleen en heb je je familie bij je en wordt je goed verzorgd. De hartelijke groeten aan je ouders en lieve groetjes van mij, Sylvia

 17. Patricia avatar
  Patricia

  Geweldig dat je zo optimistisch en vol goede moed blijft.
  Wie weet lukt het je inderdaad nog later in het jaar.
  Zorg goed voor jezelf.
  Ik wens je kracht toe voor deze zware loodjes.
  Patricia

 18. Joost Knoester avatar
  Joost Knoester

  Ik hoop van ganser harte dat jij veel eerder geopereerd zal kunnen worden en jij weer snel de oude bent!

 19. Lutgard avatar
  Lutgard

  We voelen heel erg met je mee en wensen je veel sterkte, moed, uithouding en volharding om de operatie en bijhorende revalidatie te doorstaan.
  Groetjes Lut en Marc

 20. Pelgrimpeter avatar
  Pelgrimpeter

  Sterkte Laura,
  Ik blijf voor je bidden.
  Ernst en ik hebben gisteren in een Pelgrims herberg in Schönhagen overnacht op onze wandel tocht.

 21. Pelgrimpeter avatar
  Pelgrimpeter

  Sterkte Laura,

  Ernst en ik hebben gisteren in een Pelgrims herberg in Schönhagen overnacht op onze wandel tocht.

 22. Fijn dat er actie ondernomen wordt! en ja ’t is best wel balen, maaaar, ’t komt goed!! en om er weer “in te komen” Wittem – Banneux en terug, is een goeie “inloop oefening” en als je er tegenop ziet om dat in je eentje te doen…. ga ik gewoon met je mee 😉 Maar het krijtland pad is dan ook wel een optie xxx Succes lieverd, Carpe Diem xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *