Nu opereren, dan revalideren en hopelijk snel weer pelgrimeren

In mijn vorige blog schreef ik dat ik 13 juni geopereerd zou worden maar wat ik hoopte is ook gebeurd. Er is een plekje eerder vrij gekomen en nu is het 1 juni al zo ver. Dus 1 juni opereren, dan revalideren en hopelijk snel weer pelgrimeren

Donderdag om 13.00 uur moet ik me melden in het st Antonius ziekenhuis in Utrecht. De ambulance zal mij daar weer heen brengen. Ik ben blij dat ik eerder terecht kan want na zo’n 9 weken liggen ben ik er wel een beetje klaar mee en ook mijn spierkracht gaat flink achteruit.

Hoewel ik het spannend vind (zeker omdat dit mijn eerste echte operatie is en ik nogal grote prikangst heb) zie ik er ook naar uit. Na zo lang niks kunnen wil ik zo graag weer iets doen, gewoon de simpele dingen van het leven, even een boodschap doen, een rondje door het park voor mijn huis rollen maar bovenal gewoon weer zelf thuis kunnen zijn ipv bij mijn ouders/ziekenhuis/ zorghotel. Want hoe goed er ook door iedereen voor mij gezorgd word, het is toch geen thuis.

1 keer per dag probeer ik heel even kort buiten te zijn (denk dan aan 2 a 3 minuten, meer lukt nu niet door m’n pijn en zwakheid) en te kijken hoe de bloemen in de tuin van mijn ouders er bij staan. De tuin staat deze tijd van het jaar vol bloemen. Leuk om fotos te maken en ook fijn om naar te kijken vanuit mijn bed. Mijn eigen moestuintje mis ik wel erg. Daar verwacht ik dit jaar weinig oogst van omdat alle plantjes nog maar kleine zaailingen waren in potjes waren toen ik naar het ziekenhuis vertrok. Hoewel ze minimaal wekelijks water krijgen hebben ze niet de zorg die ik normaal geef. Maar ach, gelukkig heb ik nog wel fruitstruikjes en boompjes (oa zwarte en rode bessen, bramen en frambozen, pruimen, kersen appel, peren en mispel boompjes) en die doen het gelukkig prima zonder extra zorg. Dus als ik straks ben opgeknapt en weer thuis ben kan ik daarvan als het goed is lekker oogsten. Leuk!

Maar dat thuis komen duurt nog wel even, want na de operatie ga ik eerst naar een zorghotel voor revalidatie. Daar kan ik o.a. fysiotherapie en andere therapie krijgen en dan hoop ik snel weer mobiel te worden zodat ik snel weer naar huis kan en weer lekker kan gaan rollen. Daar zie ik enorm naar uit!

Na de operatie, zodra ik weer een beetje helder ben hoop ik een blog te schrijven hoe de operatie is verlopen, dus over een paar dagen horen jullie weer van mij.

Bedankt ook voor alle eerdere lieve berichtjes, dit doet me goed!

Groetjes, 

Logo, gestileerd plaatje van vrolijke rolstoelster (ik) met kruis en schelp in de handRolstoelpelgrim 

24 gedachten over “Nu opereren, dan revalideren en hopelijk snel weer pelgrimeren”

 1. Hai Laura, heb je misschien het adres van het ziekenhuis of het zorghotel? Misschien is er wel iemand die je een kaartje wil sturen… Groet en heel veel sterkte, John Spruijt

  Beantwoorden
  • In het st antonius ziekenhuis in Utrecht (afdeling 4) ben ik maar kort (1 nacht) daarna ga ik al naar een zorghotel maar daarvan is nog niet zeker welke. Ik zal het adres plaatsen zodra bekend is waar ik geen ga.

   Beantwoorden
 2. Ikwens jouw chiruchen heel veel succes toe tijdens de operatie die jij eindelijk mag ondergaan. En jou wens ik heel vee succes toe tijdens het herstel, en hopenlijk mogen wij weer genieten van al jouw vehalen!

  Beantwoorden
 3. zo dat zit ineens in een stroomversnelling. Wat fijn dat het zo snel al kan. Heel veel sterkte en succes met de operatie! Inderdaad een adres van het zorghotel zou fijn zijn om een kaartje te kunnen sturen. Liefs en dikke knuffel!!

  Beantwoorden
 4. Beste Laura
  Heel veel succes met de operatie en sterkte met je revalidatie. Hopelijk ben je ook sneller dan verwacht weer in je eigen huis.

  Beantwoorden
 5. Hoi Laura, wat fijn dat er een eind komt aan het wachten en dat je morgen al wordt geopereerd. Heel veel succes gewenst voor jou en het medisch team en ik hoop dat je erna een vlotte revalidatie hebt, zodat je snel sterker wordt en dan heerlijk naar je eigen plekje terug kan. Een grote knuffel, groetjes Sylvia.

  Beantwoorden
 6. Heel veel sterkte en beterschap. Ik steek een kaarsje voor je op in de kathedraal van Santiago de Compostela. Ik heb daar vrijwilligers werk gedaan ( 14 dagen ) en heb nog een paar daagjes voor ik naar huis vlieg. Het allerbeste

  Beantwoorden
 7. Beste Laura,
  Heel veel sterkte met de operatie en je herstel. Hoop dat je snel weer op krachten bent om er toch nog even op uit te trekken dit jaar.
  Zal onder het lopen aan je denken.
  Theo

  Beantwoorden

Plaats een reactie