Rollen door Nederland

Vandaag eens geen blog over verre avonturen en pelgrimages maar een wat lokalere locatie.
Afgelopen week had ik wat extra vrije tijd en besloot ik daarom een stuk in de omgeving te rollen.

Dinsdag eerst een relatief kort rondje, ik moest aan de andere kant van mijn woonplaats wat ophalen en besloot te gaan rollen. het was ondanks dat het koud was wel heel mooi weer en bij aankomst had ik toch bijna 10 km op de teller.
Dat bleek een goede oefening want vrijdag had ik een hele dag niks in de agenda staan en mijn zoon was uit logeren en daarom heb ik een mooie lange wandeling gemaakt.

Ik begon vanuit huis te rollen, er is hier vlakbij een soort mini natuurgebied/wandelpad waar mooie Galloway koeien loslopen, ik vind dat zulke leuke beesten.

Ik reed een rondje om mijn woonplaats, dat klinkt als een klein rondje maar het is een route van bijna 30 kilometer. De route ging vooral door de polders in het groene hart, een echt Hollandse omgeving met weilanden, dijken, koeien, sloten met riet, etc.

Vooral voor de mensen die hier meelezen van buiten Nederland (ik weet dat ik inmiddels volgers heb uit diverse landen in Europa, verenigde staten, Australie en zelfs Azië) zullen deze verhalen en foto’s het typische beeld van Nederland weergeven.

Onderweg zag ik vele vogels zoals zilverreigers, blauwereigers, eenden, zwanen en net voor ik weer thuis was kwam ik ook nog een fazant tegen.

Ook zag ik de eerste krokussen opkomen en reed ik door vele Hollandse wegen met aan weerszijde knotwilgen, sommige helemaal geknot en andere nog met de takken er aan.

Rond de lunch ben ik bij een boerderij met koeien gestopt waar ze kaas verkochten, hier heb ik een stukje van meegenomen en met behulp van mijn zakmes en wat brood dat ik bij me had heerlijk van genoten.

Na thuiskomst voelde mijn tenen half bevroren en had ik behoorlijk spierpijn, ik had al maanden niet meer zover gerold. Maar het was wel heel fijn om weer een dag lekker er op uit te zijn.

Maar hiermee was ik nog niet klaar met rollen.
Zaterdag moest ik mijn zoon in Brabant ophalen bij de vrienden waar hij gelogeerd had. Ik hoefde hem pas in de avond op te halen maar ik besloot al vroeger weg te gaan omdat ik na een dag door de polders van het groene hart van Nederland te rollen behoefte had aan een andere omgeving, en Brabant is daarin behoorlijk anders.

In de ochtend werd ik wakker met nog meer spierpijn dan de avond ervoor. Maar toen ik eenmaal een beetje op gang kwam werd dat gelukkig snel minder.
Ik moest eerst ruim een uur rijden naar de plek waar ik wilde rollen.

Ik ben gestart bij de zandverstuiving van Rosmalen, hier kon ik makkelijk parkeren dus dat was fijn. de zandverstuiving was heel mooi, maar de verstuiving zelf is natuurlijk niet zo toegankelijk. gelukkig lag er een bospad naast waar ik me redelijk door kon worstelen. geen makkelijk pad maar wel een leuke uitdaging. Onderweg ontmoete ik een vrouw met haar hondje, we maakten een praatje over mijn pelgrimage (ze herkende de schelp die ik voorop mijn rolstoel voorwiel heb hangen), zelf droomt ze er van om nog eens met paard en hond die route af te leggen. ze nodigde me uit voor wat drinken en we liepen samen een stukje op richting haar huis. was gezellig. Na nog even wat te hebben gedronken ging ik weer verder.

Ik heb toen nog een stuk door het bos gerold, voornamelijk de wandelpaden. Ondanks dat het eigenlijk niet erg rolstoeltoegankelijk was was het voor mijn rolstoel best goed toegankelijk en zo was het veel mooier wandelen dan over het mooi aangelegde fietspad. Na wat zigzaggen door het bos was het tijd om terug te gaan, de zon ging ook al onder en toen ben ik via het fietspad naar mijn auto gerold waarna ik mijn zoon heb opgehaald en we net voor de avondklok weer thuis waren. Toch een mooi rondje van zo’n 10 km gerold over bospaden.

Het was goed om afgelopen week weer eens zoveel te kunnen rollen. ik hoop dat in het voor of najaar zich de kans weer voordoet om weer een stuk in Frankrijk te gaan rollen, van Taizé naar Le-Puy-en-Velay.
Inmiddels heb ik alles zo goed als voorbereid. Alle slaapplekken net als vorig jaar weer op een kaart genoteerd. Nu afwachten hoe alles loopt, de tijd zal het leren.

Ik hou jullie op de hoogte als ik nieuws heb over mijn vertrek of tussentijdse korte tochten.
Mocht je je nog niet ingeschreven hebben voor de nieuwsbrief dan kan dit op de homepage.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

10 gedachten over “Rollen door Nederland”

 1. Hola, pelegrina, mooi om te lezen dat het ook bij jou weer gaat kriebelen! Mooi geschreven, ook. Laten we hopen dat we dit jaar weer op pad kunnen. Tot ziens!

  Beantwoorden
 2. Ook ik heb weer genoten van je reizen. Zelf wil ik ook graag erop uit met mijn scootmobiel, maar ik moet eerst nog een sterkere accu regelen, want 18 km. Axiradius is natuurlijk veel te weinig. Ik wacht jouw volgende rit af!

  Beantwoorden
  • 18 km is inderdaad niet ver. Bij een aanvraag van een volgende scootmobiel aangeven dat je graag lange afstanden rijd of evt kijken wat er via sportbudget mogelijk is.

   Beantwoorden
 3. Hey Laura, zo de eerste uitdagingen zitten er weer op. Heerlijk om weer een blog van je te lezen. En zeker ook als het om onze eigen omgeving is, herkenbaar 🙂 Ik hoop op een mooi voorjaar voor jou en ook voor mezelf!

  Beantwoorden

Plaats een reactie