11 september. Flogny-la-chapelle naar Chablis.

Flogny la Chapelle – Chablis,
26 km

Vanochtend wilde ik een beetje langer uitslapen en had mijn wekker op 8 uur gezet, maar omdat ik om 7.00 wakker werd ben ik toch maar op tijd gaan inpakken. het was rond 8.30 toen ik vertrok. Eerst heb ik de sleutel weg gebracht naar het adres van de beheerster, moest ik in de brievenbus doen. Daarna ben ik naar de supermarkt gegaan. Ik moest eten voor het ontbijt halen en ook voor de rest van de dag. Zo kocht ik onder andere wat fruit. 1 appel en 1 banaan. Bij de kassa werd het gewogen en maakte de kassière een onhandige beweging waardoor de appel stootte tegen de weegschaal en het schilletje kapot ging. De kassière haalde een nieuwe appel en ik kreeg de andere mee. Zo had ik dus geluk want ik had 2 appels voor de prijs van 1 en die kapotte heb ik gelijk maar als deel van het ontbijt verorberd.

Net voor ik Flogny verliet keek ik nog even extra op de kaart. Een behulpzame man kwam me nog even extra helpen met de weg vinden maar door zijn ingewikkelde uitleg in het Frans en gedraai met de kaart werd het eigenlijk nog ingewikkelder welke weg ik nu moest hebben maar toen hij weer vertrokken was had ik de juiste weg gelukkig snel gevonden.

Ondanks dat ik niet de officiele route volgde kwam ik vandaag wel regelmatig de route bordjes tegen.

Het landschap was afwisselend, wel met een aantal flinke heuvels. Maar nadat ik de heuvels op was geklommen mocht ik ze gelukkig ook weer af en hoefde ik even niets te doen!

De boeren waren vandaag druk bezig met de oogst. Tractoren met aanhangers voor oogst reden af en aan. Op een heuvel waar ik omhoog moest kwam ik dezelfde tractor een aantal keer tegen. Hij ging heen met lading en terug zonder lading om dan na een tijdje mij weer vol te passeren etc. etc.
De manier waarop de boeren hun strobalen stapen is ook erg leuk om te zien.

Ook reed er regelmatig een hogesnelheidstrein voorbij. Ik denk wel iedere 5 a 10 minuten. Eerst op een afstand langs mij en later ben ik zelf nog over het spoor heen gegaan.

Het grootste deel van de dag rolde ik tussen de akkers en af en toe een weiland maar aan het eind vannde dag kreeg ik een gebied met bos en op het laatste stuk weer wijn. Ik ben nu in Chablis en deze plaats is ook bekend van de wijn.

In Chablis ben ik eerst even naar het centrum gerold. Hier veel wijn winkels. Maar ik ben eerst naar de touristen info gegaan voor een stempel in mijn pelgrimspaspoort. Daarna ging ik onderweg naar de supermarkt aan de andere kant van het dorp. Gelukkig eindelijk weer een echte supermarkt (waar ik vanochtend was in Flogny was echt een mini supermarkt met alleen het hoog nodige). Nu heb ik avondeten gehaald en wat eten en lekkers voor morgen. Ook weer nieuw fruit.
Na de supermarkt was het tijd om naar de camping te gaan. Hiervoor moest ik een stukje terug.
Inmiddels sta ik op de camping. Tent is opgezet. Er is hier wifi dus ik kan eindelijk weer fotos plaatsen (ook van afgelopen 2 dagen).

Groetjes,
Rolstoelpelgrim

Ps. De volgorde van de de foto’s klopt nog niet. Word later aangepast.

1 gedachte over “11 september. Flogny-la-chapelle naar Chablis.”

Plaats een reactie