2e dag Drenthe

M’n 2e dag in Drenthe. ik zit nu op een camping ergens in het niks. Geweldige natuur maar nauwelijks netwerken. Daarom even geen foto’s… ik moet al van het terrein af om af en toe een beetje bereik te hebben en dit plaatsen is al een hele uitdaging. Maar nog even geduld tot morgen en dan plaats ik ze alsnog. Ze zijn de moeite waard want er waren veel leuke dingen vandaag zoals je zal lezen:

Gisteravond na het schrijven van het blog nog een leuk gesprekje gehad met de beheerders van de camping. Oa over sober kamperen en m’n reis, plannen van morgen en de schaapskudde die in de ochtend mogelijk langs de camping komt.

Heerlijk geslapen vannacht. Vanochtend ingepakt, nog een gesprekje met de zelfde beheerders en daarna vertrokken. 

Toen ik de camping af rolde zag ik dat de herder juist op dat moment er aan kwam met z’n schaapskudde en een aantal kinderen. Ik denk een schoolklas.

Tijdje bij de herder gekeken. Hij ging eerst dezelfde kant op als ik maar stopte daarna om de kudde te laten grazen.

Ik rolde door en kwam al snel bij 2 hunebedden. Veel Drentser dan dit begin van de dag kan haast niet.

Even wat foto’s gemaakt en toen weer door. Ik nam vandaag een flinke omweg. Ik rolde via Vledder naar een gehucht genaamd oude Willem. 

In Vledder even een broodje gehaald bij de supermarkt. Ook sprak ik nog een man in het dorp en kreeg water van hem want m’n fles had ik net leeg gedronken. 

De omgeving waar ik doorheen rolde was erg mooi. Veel bos met af en toe wat poelen, heide en ook landbouw. Ik zag dat de boeren druk waren met het poten van aardappelen. 

Ik kwam nog een heel bijzondere trekker tegen. Achterop z’n aanhanger stond de tekst ‘opa & oma met hond op weg naar Compostella. 2016, 4800 km in 8 weken! Snel stopte ik en kon nog net een foto maken. Op dat moment stond ik stil vlak bij de kazerne van de landmacht. Een langs fietsende militair vroeg of alles goed was omdat ik stil stond. En dat was gelukkig zo dus hij fietste weer verder.

Veel bloemetjes en insecten op de foto gezet. En over insecten gesproken, enkele was ik liever niet tegen gekomen… muggen. Ik werd opgegeten door die monsters ik heb zeker 30 beten op m’n voeten/enkels, polsen en gezicht. Vooral m’n voeten vinden ze enorm lekker. 

Onderweg kwam ik ook diverse herinneringen tegen van de 2e wereldoorlog. Op een gegeven moment rolde ik langs een bord waarop stond onderduikershol. Dat klonk interessant. En dat was het ook. Een soort half ondergronds huis in het bos. Tijdens de 2e wereldoorlog zaten daar onderduikers. Helaas zijn ze ontdekt en heeft er maar 1 de oorlog overleefd. Toevallig was er een man op bezoek die vertelde aan degene die bij hem was dat broers van zijn opa hier ook hadden gezeten.

Daarna het laatste stukje gerold en op de camping aan gekomen. Daar kon ik geen receptie vinden. Gelukkig waren er behulpzame mensen. Er is namelijk geen receptie. Ik moest me aanmelden bij een aanmeldzuil met beeldscherm. Hoewel de camping redelijk druk is (voor een natuurcamping) is het trekkersveld leeg, bijna leeg, ik sta er op. Dus weer een rustige nacht. Hopelijk laten die prikmuggen me met rust en kan ik ze uit m’n tent houden.

De internet/bel verbinding is zoals ik al schreef hier heel slecht, foto’s volgen zodra het lukt. Ik denk morgen pas.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim 

10 gedachten over “2e dag Drenthe”

 1. Wat een mooie rolstoel heb je nu. De wielen vind ik erg mooi en kleurig. Lekker opvallend. Succes met je voorbereiding gen. Ik heb net mijn 5e camino gelopen de Frances. Groetjes joke

  Beantwoorden
 2. Ja wat is Drente prachtig he wij zijn er ook verschillende keren geweest, zo mooi! En dat onderduikershol daar heb je er nog meer van in Drente, ben je er ook in geweest? Ongelooflijk dat daar mensen dagen en nachten achtereen hebben in gezeten. Ik moet er niet aan denken. Nou volgens mij ga je weer een prachtige dag tegemoet, geniet ervan!

  Beantwoorden
 3. Hoi Laura, ik was die ‘man’ die in Vledder zorgde dat je fles werd gevuld. Leuk om je ontmoet te hebben! Mijn vader heeft ook in een onderduikershol in Oude Willem verscholen gezeten en gelukkig de oorlog overleefd! Gods zegen opweg naar Roden, gr. Gustaaf
  (p.s. op de terugweg kun je kamperen in onze achterhtuin in Wilhelminaoord.

  Beantwoorden
 4. Leuk Laura, wel balen van die steekmuggen, die zullen nu wel in heel Nederland tevoorschijn komen na al die regen..
  Succes verder met je reis!
  Wanneer ga je in Frankrijk verder met de Camino?.Jij was toch ook in Taizé geweest?

  Beantwoorden
 5. Wat een prachtige spaakbeschermers. Het lijkt wel glas in lood. Mooi interview in de Visie. Je bent een sterke vrouw. Groetjes Willy Visser.

  Beantwoorden

Plaats een reactie