Gerepareerde rolstoel en op pad

Na een goede nacht op de camping heb ik alles weer ingepakt en ben richting Roden gereden. Het was nog te vroeg om naar het rolstoelwielenbedrijf te gaan (ik had 13.00 afgesproken). Daarom ging ik nog even naar de campingwinkel. Dat was handig want ik kon er gelijk een dompelaar kopen, ik kon degene die ik normaal altijd mee heb thuis niet vinden. Nu dus een nieuwe. Anders kan ik als ik op pad ben in de avond m’n kruik en m’n waterfles voor de couscous niet warmen.

In de winkel wilde ik naar de WC. En er stond een bordje dat er een gehandicapten wc is. Fijn. Het zou boven zijn, dus ik dacht de lift te nemen, maar die was er niet, alleen zo’n hellingbaan/roltrap (hoe heet zo’n roltrap zonder treden eigenlijk? ) en op dat ding stond duidelijk dat je er niet op mocht met een rolstoel… ik naar het personeel. Die zeiden: ‘dat is ivm veiligheid dat het er op staat dat een rolstoel niet mag, maar u kunt gewoon daarmee naar boven’. Tja, veiligheid is dus niet belangrijk. Ik ben uiteindelijk wel naar boven gegaan, ik kan dat wel maar de meeste rollers nier, en zeker ouderen niet. Rare situatie… toegankelijk is blijkbaar erg moeilijk voor kampeerhal Roden.

Bij het afrekenen stond iemand voor me met een tas met een gele pijl en schelp. Het Santiago logo. Leuk gesprekje gehad, zij hadden vanaf Portugal naar Santiago gewandeld. 

Daarna was het tijd om naar mobility products te gaan voor m’n wielen.

Problemen zijn verholpen en de grote accu’s kan ik nu gebruiken. Ook hebben ze de instellingen aangepast, hij rijd nu veel beter. Al is het nog wel wennen.

Na de afspraak ben ik met de auto naar Uffelte gereden. Daar m’n auto geparkeerd, rolstoel uitgeladen en alles op m’n rolstoel gepakt. Alles is toch net een beetje anders, sommige spullen passen op deze rolstoel beter op andere plekken dan eerst. Maar het is gelukt alles er op te krijgen. Daarna een zo’n 5 km gerold naar de camping. Het was een erg mooie rit door bos en heide. Ook rolde ik nog langs de manege/camping waar ik als tiener op pony camping was geweest.

Het was een kort ritje maar het was ook al rond 17.00 dat ik vertrok. Rond 18.30 was ik op de camping. 

Onderweg weer foto’s gemaakt. Ook van m’n rolstoel. Nu kunnen jullie hem eindelijk zien! M’n zeer persoonlijke en vrolijke spaakbeschermers.

Op de camping ben ik de enige gast, maar er is hier een groepsverblijf bij en daar is een groep fietsers. Er zijn ook 2 handbikers bij. Met 1 van de 2 nog even ervaringen uitgewisseld. 

Nu in m’n tentje. Ik ga zo lekker slapen. 

Om morgen richting het noorden te rollen. waarschijnlijk via Vledder richting nationaal park Drents-Friese Wold.

Groetjes, 

Rolstoelpelgrim 

9 gedachten over “Gerepareerde rolstoel en op pad”

  • Hoi Laura,
   Wat ziet de nieuwe rolstoel er mooi uit! Ik wens je veel veilige kilometers ermee.
   Nu conditie opbouwen in eigen land, geweldig toch na alle pijn en moeilijkheden. Vaya con Dios

   Beantwoorden
 1. Wat fijn dat je rolstoel nu naar behoren werkt. en wat een prachtige heb je en toffe spaakbeschermers! je laat meteen zien waar je vandaan komt. Geniet van Drente en je roldagen daar.

  Beantwoorden
 2. Hoi Laura,
  Veel rol- en camino plezier met je nieuwe rolstoel. Nu maar hopen dat hij doet wat is beloofd en je er weer een paar jaar fijn mee kan rondrijden.
  Buen camino, Theo V

  Beantwoorden
 3. Dag Laura, leuk om je te treffen. Bijzonder hoe jij op pad gaat en de boel organiseert en je geniet van eenvoudig en puur kamperen.
  Een fijne trip nog.

  Beantwoorden

Plaats een reactie