Dag 11, berg op

Vanochtend werd ik weer rond 7.00 wakker. Ben toen maar begonnen met omkleden en inpakken. Nog even een praatje gemaakt met de Nederlanders op de camping en een poging gedaan om in het Frans aan Franse camping gasten uit te leggen wat ik doe. Toen ik ingepakt was ben ik vertrokken.

Gisteren was ik al bij de kerk in Charolles geweest en toen was er niemand om me een stempel te geven. Vanochtend voor ik de stad uit ging heb ik een nieuwe poging gedaan en die was meer succesvol. Deze keer was de priester aanwezig en hij gaf me weer een mooie stempel in mijn pelgrimspaspoort. Ik heb al een mooie collectie. 2 volle pelgrimspaspoorten en nu de 3e al weer aardig gevuld. Alle stempels op de foto zijn van dit jaar.

Het grootste deel van de dag heb ik omhoog gerold. Reed vooral in het begin door de weilanden met veel koeien en vooral veel stieren. Ik begin me langzamerhand af te vragen waarom ik hier zo enorm veel stieren zie. Vandaag meer stieren dan koeien gezien. Ze zijn enorm groot en gespierd maar staan maar achter een dun draadje prikkeldraad. Blijkbaar zijn ze best rustig.

Halverwege dag dag kwam er wat meer bos en lagen er ook weer grote stapels omgezaagde bomen. Die had ik niet meer gezien sinds ik de Morvan had verlaten.

Vandaag kwam ik veel beestjes tegen. De sprinkhanen zaten veel op de weg en sprongen/vlogen weg als ik aan kwam rijden. Ze hebben heel mooi blauw en rood gekleurde vleugels die ik dan goed kan zien maar ze springen/vliegen te snel voor een foto. Ook waren er veel hagedissen en de bloemen zaten vol bijen en andere insecten.

Ook vond ik allerlei lekkers onderweg. Appels, noten en bramen. Lekker!

Inmiddels ben ik aangekomen in Verosvres. Eerst heb ik de kerk bekeken en daarna een stempel bij de Mairie gehaald. Daarna door naar mijn slaapplek. Onderweg kwam ik nog een washuisje tegen. De eerste dit jaar. Vorig jaar was ik er veel tegen gekomen maar nu nog niet.

Ik logeer hier bij 2 zusters Fransiscanessen in het geboortehuis (al slaap ik eigenlijk in de voormalig stal) van Sint Marguerite Marie Alacoque ik al eerder over schreef toen ik in Paray le Monial was.

Ik heb net goed mijn Frans kunnen oefenen want de zusters spreken alleen Frans. Ik heb vanavond meegegeten en morgen om 8.00 uur staat het ontbijt weer klaar. We hebben gezellig gepraat en we zijn er aardig uit gekomen met behulp van gebaren en af en toe google translate.

Ik ga zo vroeg slapen. Ben weer erg moe. Morgen ga ik naar Cluny.

Groetjes,

Rolstoelpelgrim

3 gedachten over “Dag 11, berg op”

  1. Geweldig weer !
    Dat er zo veel stieren lopen zal wel te maken hebben met het “wereld beroemde” ras, Le Charolais wordt gefokt voor zijn uitstekende vlees kwaliteit en dekt ruim een kwart van de vlees consumptie in Frankrijk heeft het de Charolais stier heeft het AOC keurmerk de totale kudde zit ergens tussen de 1,5 miljoendieren waarvan 1/4 in de Bourgogne en 3/4 milioen in de Saone et Loire (is me op mijn camino verteld 😉 de aantallen kunnen wel wat afwijken 😉
    Geniet van je dag, pas op je zelf en blijf gezond, Carpe Diem!

    Beantwoorden
  2. Zo mooi om alles te lezen want een paar jaar geleden zijn wij in die buurt p vakantie geweest. Door de foto’s en verhalen gaat Paray le Monial, Charolles, het kanaal over de rivier enzovoorts weer “leven”! En Dan vandaag op weg naar Cluny ook daar zijn wij geweest.

    Beantwoorden

Plaats een reactie