Dag 12

Na een heerlijke nacht slapen kreeg ik een goed ontbijt. de hond was ook weer blij met alle aandacht van mij.

ik had ook nog een stempel gekregen in mijn pelgrimspaspoorten, ik heb een foto gemaakt van alle pelgrimspaspoorten toe nu toe. al een hele verzameling.

ik wist dat ik de hele dag zo’n beetje omhoog zou rijden, soms wat minder steil maar het grootste deel flink steil omhoog.

Het begon best goed, het was een mooie rit, mooie uitzichten en veel dieren in de weide, berm en lucht.

en al voor het middag uur kwam ik in Marols. ik voelde me nog goed en ikzelf kon nog wel zo’n soort afstand aan. maar mijn eerste set accu’s was al leeg, daarom besloot ik in Marols naar de kerk te rollen en daar mijn rolstoel aan de stroom te leggen. zo gezegd, zo gedaan. het was trouwens nog wel een klus om de rolstoel de kerk in te krijgen maar 2 mannen kwamen helpen en tilden mijn zware stoel de 3 treden op.stopcontacten zitten bijna altijd vooraan. normaal rij ik dan mijn rolstoel naar voren maar hier waren de gangpaden te smal dus moest mijn wielen er af halen en die vooraan zetten om te laden.

Marols vond ik een erg plaatje met een mooie kerk dus het was geen straf om er een tijdje te moeten wachten. de rolstoel heeft 3 uur aan de lader gestaan en hij was toen weer bijna vol (4 van de 5 “streepjes” volledig vol en de 5e bijna). ik wilde naar een dorpje op 7 kilometer afstand  (berg op). ik had aan 2 sets accu’s dan ook meer dan genoeg om daarheen te rollen en als dat goed zou gaan en de tijd was nog redelijk kon ik misschien zelfs nog een stukje verder want dat zou berg af zijn. maar hoe goed dit ook klinkt. het liep anders.

ik rolde omhoog de berg op, het was zwaar maar tegelijk ook heel mooi. de helling werd steeds steiler, bij elke nieuwe bocht hoopte ik dat het iets minder steil zou worden maar het werd juist steeds erger. hoe steil precies weet ik niet. ik heb een fietscomputer die normaal netjes aangeeft hoeveel procent de helling is maar ik reed zo langzaam dat hij het niet echt kon meten.
ik moest zelfs lange stukken achteruit rollen omdat ik dan minder snel achter over kiep en omdat ik dan meer kracht kan zetten (net als roeiers).


mijn batterij lading slonk snel en al na zo’n 2 kilometer waren de eerste accu’s leeg. het bleef enorm steil en na ongeveer een kilometer was ik alweer door een halve accu lading heen, gelukkig kwam ik in een gehucht aan, verder gaan durfde ik niet. ik was in die 3 kilometer afstand sinds Marols gestegen van 830m naar 1040 meter en in de 3km die ik eigenlijk nog moest tot aan het hoogste punt zou ik ook nog 100 meter omhoog moeten. Dit was dus niet haalbaar en ik wilde niet stranden in het niks. in het gehucht aangekomen zag ik ineens een familie uit een huis komen en besloot hen aan te spreken en te vragen om hulp. dat boden ze direct. ik kreeg hier een mooie kamer met een geweldig uitzicht en werd uitgenodigd mee te eten. het was een enorm gezellige avond bij een lekker haardvuur (het is hier nu best koud) in een geweldige oude openhaard. dit huis is uit 1770 en er zitten nog enorm veel mooie oude dingen in, o.a. meerdere haarden en mooie oude balken. ook staan er her leuke oude voorwerpen,de leukste vond ik de Franse houten klompen, niet alleen Nederlanders droegen/dragen die!

nu ga ik eerst heerlijk slapen.
morgen die laatste  zware kilometers, daarna bergaf.

Groetjes,
Rolstoelpelrim

10 gedachten over “Dag 12”

 1. dat was weer een mooie en enerverende tocht Laura! Maar weer een deur die wagenwijd voor je open ging. Wat een geweldige gastvrije mensen zijn er nog! Succes met het vervolg.

  Beantwoorden
 2. Weer een geweldige ervaring en mijn zus vind je geweldig stoer. Zij heeft kennis van vlinders en beestjes, dus hierbij : uit dag 10 een spaanse vlag , dit is een nachtvlinder en het insect is een hooiwesp. Weer een leuk weetje toch ? Veel success verder en ik blijf je volgen!

  Momenteel ben ik ziek maar volgende maand vervolg ik mijn rondje Nederland met de scoot mobiel. In 3 etappes van Breda via Maastricht , Heerlen, Vaals 2e etappe van Vaals
  naar Nijmegen en 3e etappe tot Raalte ,daar werd ik ziek en belandde met darmontsteking in het ziekenhuis, dit alles heeft nu nog een staartje, dus ik ziek eerst goed uit en ga dan weer vol goede moed verder richting Friesland.

  Beantwoorden
 3. Weer een geweldige ervaring en mijn zus vind je geweldig stoer. Zij heeft kennis van vlinders en beestjes, dus hierbij : uit dag 10 een spaanse vlag , dit is een nachtvlinder en het insect is een hooiwesp. Weer een leuk weetje toch ? Veel success verder en ik blijf je volgen!

  Momenteel ben ik ziek maar volgende maand vervolg ik mijn rondje Nederland met de scoot mobiel. In 3 etappes van Breda via Maastricht , Heerlen, Vaals 2e etappe van Vaals
  naar Nijmegen en 3e etappe tot Raalte ,daar werd ik ziek en belandde met darmontsteking in het ziekenhuis, dit alles heeft nu nog een staartje, dus ik ziek eerst goed uit en ga dan weer vol goede moed verder richting Friesland.

  Beantwoorden
 4. Laura Fijn hoor dat je zoveel lieve mensen tegen kom onderweg en leuk dat je daar mee mag eten en kan slapen. Ja het is wat met de steigingen jou rolstoel doet net als een auto dan veel energie gebruiken. Het is weer een mooi verhaal bedankt. Groetjes

  Beantwoorden

Plaats een reactie