Dag 5, Heemskerk naar Heiloo.

Gelukkig had ik weer goed en warm geslapen en vertrok ik ook weer redelijk vroeg van de camping. Normaal moet je voor deze duinen een toegangskaartje kopen maar dat kreeg ik gratis bij de overnachting. Op de kaart is het maar een klein stukje (14km) tussen deze 2 plaatsen, maar volgens mijn route was het een flinke rit (ongeveer 32km gerold). In plaats van de korte route heb ik vanochtend nadat ik de camping had verlaten eerst een route door de duinen en een aantal stranden uitgezet.

Ik rolde door het Noord-Hollands duinreservaat. Een mooi gebied met prima fietspaden. Soms bos dan weer kale zandduinen met helmgras. Ook deze duinen word water gezuiverd. Dit was op sommige plekken goed te zien zoals bij “de kwal”, een plek waar water de duinen in word gepompt.

In Heemskerk en Castricum ben ik naar strand geweest. Heemskerk was lekker rustig en Castricum was echt druk met vele kitesurfers. Bij Castricum sprak ik ook nog een man die naar Santiago was gewandeld.

Het was heerlijk weer dus fijn om even aan zee te zijn. Onderweg veel paddestoelen en andere planten en bloemen op de foto gezet. Er groeien hier veel andere soorten planten dan de omgeving waar ik woon, dus dat is extra leuk.

Bij Egmond ben ik even kort bij de abdij geweest. Stempel gehaald en even de kerk bekeken. Daarna doorgerold naar Heiloo omdat ik Egmond te lang had rondgekeken. Bij het heiligdom in Heiloo naar de kerk geweest waar ik te laat binnen kwam. na de viering was er nog een processie met kaarsen door de tuin heen. Van de priester kreeg ik nog een stempel in m’n pelgrimspaspoort. Normaal haal je die stempel bij het winkeltje maar die was al dicht, gelukkig had de priester een sleutel waardoor hij de stempel toch in m’n paspoort kon zetten. Zelf heb ik toen ook nog even een rondje door de mooie tuin gerold.

Daarna naar m’n logeerplekje. Ik logeer bij dezelfde persoon als in 2016, maar toen was het in Amsterdam en nu woont hij in Heiloo. Hier mee gegeten en gezellig bij gekletst. Nu lig ik op bed in m’n eigen appartementje. In principe zit de reis er op maar ik heb nog tijd en voel me goed dus ik rol terug richting huis, zolang het weer goed blijft. Straks ga ik nog even uitzoeken of er nog ergens een camping open is en dan beslis ik hoe ik precies terug ga.

1 gedachte over “Dag 5, Heemskerk naar Heiloo.”

Plaats een reactie